LOGIN
خبر
shirazi.ir
به بهانه بزرگداشت دومين سالگرد ارتحال آية الله العظي شيرازي
کد 107
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 آذر 1382 - 13 شوال المكرّم 1424
مؤسسه هاي خيريه، ديني و فرهنگي، دومين سالگرد ارتحال مرجع بزرگ آية الله العظمي شيرازي را گرامي داشته خدمات گسترده او را پاس ميدارد، او در روزگاري که در کويت حضور داشت، افزون بر تأسيس مدارس، حسينيه ها و هيئت هاي مذهبي و حسيني، نقشي بزرگ و تأثيري شگرف در ترسيخ اصول و مباني اسلامي در دل و انديشه جوانان داشت.
همچنين بيشترين سهم را در تأسيس حسينيه رسول اعظم (صلي الله عليه وآله)، حوزه رسول اعظم (صلي الله عليه وآله) و کتابخانه رسول اعظم (صلي الله عليه وآله) داشت. به همين مناسبت  جناب شيخ يوسف ملا هادي مدير هيئت علمي حوزه رسول اعظم (صلي الله عليه وآله) پيامي به اين شرح صادر کرد:
کويت در طول تاريخ خود، پذيراي بسياري از بزرگان از جمله، حضرت آية الله العظمي شيرازي بود. اين مرد بزرگ حق بزرگي بر جوانان اين مرز و بوم دارد. او به منظور رهانيدن جوانان از گرداب فساد و تباهي و بالا بردن سطح فرهنگي، تربيتي و فکري آنان، توجه فوق العاده اي به مؤسسه هاي ديني، فرهنگي، خيريه اي و ... مبذول داشت و دراين راه از پاي ننشست و خود اقدام به تأسيس هيئت هاي ديني، مساجد، حسينيه ها، کتاب خانه ها و انتشارات نمود که برجسته ترين اين مؤسسه ها حوزه علميه رسول اعظم (صلي الله عليه وآله) بود که نخستين حوزه علميه در کويت است. اين حوزه با هزينه افراد خيّر کويتي در سال 1391 ق . / 1973 م توسط آن بزرگ مرد تأسيس و بر طلاب علوم ديني وقف شد تا نماد و نشانه علم و فضيلت باشد.
تلاش هاي بي دريغ آية الله العظمي شيرازي به ثمر نشست و نخستين گروه از طلاب _ که از سراسر گيتي در آن جا گرد آمده بودند _ از اين حوزه فارغ التحصيل شدند. در ميان آنان فقيهان، مدرسان حوزوي، شمار چشمگيري از گويندگان توانا و نونيسندگان چيره دست ديده ميشدند. اين حوزه همچنين مبلغاني را به سرار جهان گسيل داشت.
پس از آن که مؤسس حوزه کويت، آية الله العظمي شيرازي کويت را به قصد حوزه علميه قم ترک گفت، حوزه رسول اکرم (صلي الله عليه وآله) به محلي براي تجمع گويندگان مذهبي و پذيرايي از روحانيون ميهمان مبدل شد. در اين هنگام عده اي از علمان کويت همت گماشته با بر عهده گرفتن مسؤوليت اداره حوزه، بر دگرگون کردن برنامه هاي درسي حوزه پرداخته، آن را براي مشتاقان به دروس حوزوي و شيفتگان خدمت به اهل بيت (عليه السلام) از طريق تبليغ رسالت الهي وارشاد مردم آماده کردند. بدين ترتيب، يکي از آرزوهاي آن مرجع گرانقدر محقق شد، زيرا او پيوسته بر تحصيل دانش تأکيد ميکرد و ميگفت: «علم، دل ها را حيات بخشيده، از ناداني ميرهاند، ديدگان را فروغ ميبخشد، بدن ها را توانمند ميکند و بندگان خدا را به جايگاه نيکان ميرساند.»
نيز از بيانات اوست که ميگفت: «انسان بايد آن چنان به فراگيري دانش بپردازد تا افق هاي جديدي از دانش پيش روي او گشوده شود و به مراتب عالي ادراک دست يابد.»
نويسنده استاد عباس دشتي

  • نظری برای این خبر درج نشده است.