LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"مرجع عالي قدر در ديدار با جمعي از طلاب سعودي: "
تقوا وپرهيز از هواهاي نفساني منشأ توفيقات الهي است
کد 1181
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 آذر 1385 - 25 ذوالقعدة الحرام 1427

آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي روز چهارشنبه 22 آذرماه 1385 در جمع شماري از طلاب سعودي حوزه علميه، ضمن اشاره به سيره علماي سلف وتلاش وکوشش پيگير آنان فرمودند: پس از گذشت پنجاه سال برخي از شما مرجع تقليد، استاد، يا خطيب مي شويد وسطح دانش وتوانايي هاي شما در آن هنگام متفاوت خواهد بود. در آن هنگام ممکن است برخي از کارنامه وگذشته خود خرسند باشند وبرخي ديگر بر کوتاهي هاي گذشته افسوس بخورند. علماي بزرگ گذشته نيز در ابتداي کار همچون شما طلابي معمولي بودند ولي بايد در اين نکته تأمل نماييد که راز موفقيت وجاودانگي آنان چه بوده است.

ايشان تصريح کردند: رمز موفقيت علماي سلف، پايبندي به دو مسأله فوق العاده مهم است که عبارتند از:

1. استفاده کامل از وقت در راه دانش اندوزي وتلف نکردن کوچک ترين لحظات؛

2. تقوا وخداترسي وکوشش در طاعت الهي وجلب خشنودي پروردگار.

معظم له در خصوص نقش تعيين کننده تقوا وآثار مثبت آن خاطرنشان کردند: يکي از علماي جليل القدر گذشته جناب شيخ محسن خنفر است که با صاحب جواهر وشيخ مرتضي انصاري هم روزگار بود. وي در سال 1270ق وصاحب جواهر در سال 1266ق درگذشت در فاصله ميان فوت صاحب جواهر ودرگذشت شيخ محسن خنفر مرجعيت شيعه با شيخ انصاري بود. در اين مدت وي به دليل بيماري شديد از تدريس وتحقيق وديگر فعاليت هاي علمي ناتوان بود وپيوسته در خانه حضور داشت.

نقل است: روزي کيسه اي پر از ليره هاي طلا به عنوان وجوهات شرعي براي شيخ انصاري آوردند وايشان بدون آن که در آن را بگشايند دستور دادند، به جناب شيخ محسن خنفر تقديم شود. وقتي آن کيسه را به مرحوم خنفر دادند در آن را گشود ويک ليره را شکست وفقط تکه اي از آن را برداشت وبقيه را در کيسه نهاد ونزد شيخ بازگرداند وفرمود: همين مقدار برايم کافي است. چند روز بعد که شيخ خنفر درگذشت معلوم شد آن مقدار دقيقاً به اندازه مايحتاج خود وخانواده اش در آن مدت بوده است.

آيت الله العظمي شيرازي در ادامه فرمودند: در حقيقت اين ماجرا نوعي امتحان بود. شايد اگر کسي ديگري به جاي ايشان بود، در آن اوضاع بيماري وفقر ودرد، نمي توانست فريفته مال دنيا نشود واز اين آزمون سربلند بيرون آيد وچه بسا کل پول را برمي داشت ومي گفت: خوب است از اين فرصت استفاده کنم تا در ايام بيماري، خود وخانواده ام درمانده وبيچاره نشويم. ما اهل علم همگي در معرض آزمون هاي دشواري قرار مي گيريم که بايد با توکل به خدا، خود را از خواهش هاي نفساني دور نگاه داريم.

معظم له در پايان طلاب علوم ديني را به دو نکته سفارش نمودند:

1. مطالعه آثار گذشتگان وسلف صالح ودرس آموزي از حالات آنان؛

2. کوشش در راه گسترش اسلام حقيقي وآشناکردن جهانيان، به ويژه جوانان با تعاليم والاي اهل بيت عليهم السلام.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.