LOGIN
خبر
shirazi.ir
برگزاري دومين سالگرد ارتحال آية الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي در حسينيه امام حسن مجتبي (عليه السلام) در استکهلم سوئد
کد 131
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 آذر 1382 - 19 شوال المكرّم 1424
به مناسبت فرا رسيدن دومين سالگرد ارتحال ملکوتي آية الله العظمي شيرازي در روز 3/شوال/1424هـ.ق (28/نوامبر/2003) مجلس بزرگداشتي در حسينيه امام حسن مجتبي (عليه السلام) در شهر استکهلم سوئد برگزار شد. اين مراسم با تلاوت آياتي از قرآن کريم توسط شيخ زکي البياتي آغاز شد، سپس مجري مراسم، فاضل گران مايه آقاي ابو محمد العطار – که سرپرستي حسينيه الزهرا (سلام الله عليها) استکهلم را بر عهده دارد – به تبيين زندگي آن مرجع راحل و خاندان شريف شيرازي و نيز تلاش مداوم وي در راه ايجاد مؤسسه ها و ياري اهل بيت (عليهم السلام) و خط مستقيم آنان پرداخت.
نخستين سخنران، جناب شيخ علي القطبي از سوئد بود. وي درباره حرکت و مدرسه جهادي آن مرد بزرگ و نيز مراحل سختي که پس از صدور حکم اعدام وي در عراق و هجرت به کويت و سپس به ايران، سخن گفت.
دومين سخنران اين مراسم جناب شيخ حسن ريحاني از نروژ بود. ويژگي هاي اخلاقي آن مرجع بزرگ که او را از ديگران متمايز و محبوب دوست و دشمن کرده بود، موضوع سخنان اين گوينده بود. وي در ادامه سخنان خود به دست يابي آن مرجع به صفات پيامبران و پرهيزگاران اشاره کرد و از اخلاق عملياش در برخورد با تمام اقشار جامعه در هر مرحله سني و آثاري که اخلاق او بر جامعه گذارده بود سخن گفت.
جناب سيد هاشم آل ماجد، سومين سخنران جلسه بود که از هلند شرکت داشت. وي با اشاره به مکتب سياسي مرحوم آية الله العظمي شيرازي، به تبيين انديشه ژرف سياسي وي پرداخت و کتاب هاي سياسي او را چون: فقه السياسة (فقه سياست در دو جلد)، فقه الإدارة (فقه مديريت در دو جلد)، السبيل إلي إنهاض المسلمين (راه بيدار کردن مسلمانان) و ممارسة التغيير (دگرگون سازي) نمايه انديشه سياسي آن مرحوم خواند. سخنران، همچنين به بيان مديريت آن مرجع پرداخت و اينکه چگونه از خانه خود تمام مؤسسه هاي خود را در سراسر جهان اداره ميکند و در کتاب ها و خطابه هاي خود به جهان مينگرد و هموست که فرا خوان بلند آوازه اش براي ايجاد حکومت اسلامي جهاني يک و نيم ميلياردي بر کسي پوشيده نيست.
چهارمين ميهمان اين مراسم استاد ابو احمد النجار بود. او شعري براي حاضران خواند که بيانگر موضع گيري هاي ديني، سياسي و ويژگي هاي اخلاقي آية الله العظمي شيرازي بود.
سخنران پنجم، جناب شيخ مختار هاشمي از سوئد بود. وي به نمايندگي از سوي «تجمع اسلامي کردهاي فيلي» در اين مراسم شرکت کرد. مدرسه، مؤسسه، مسجد، حسينيه، مراکز علمي و کتابخانه به يادگار مانده او در سراسر جهان – که شمار آنها بيش از هزار مورد ميرسد – موضوع سخنان اين ميهمان بود. او ضمن سخنان خود اظهار داشت : آن مرجع بزرگوار، برادران کرد فيلي را به تأسيس «تجمع اسلامي کردهاي فيلي» تشويق کرد.
ميهمان بعدي اين مراسم، شاعر و اديب، ثامر السراج بود که از آلمان براي شرکت در اين مراسم آمده بود. وي با خواندن قصيده پر شور و گداز خود، خروش و اندوه جمعيت حاضر را برانگيخت.
در اين قصيده عشق به اهل بيت (عليهم السلام) در مدرسه و مکتب آية الله العظمي شيرازي اشاره شد. آنگاه مرثيه خوان خاندان عصمت و طهارت سيد رائد کربلايي سوگ سروده اي از سروده هاي ثامر السراج خواند. اين سروده آن چنان تأثر برانگيز بود که حاضران را گرياند. اين بخش از برنامه در شمار بهترين هاي مراسم بود.
جناب شيخ محمود السيف هفتمين سخنران اين مراسم بود. او از منطقه شرقيه عربستان سعودي در اين مراسم شرکت کرده بود. آقاي السيف در اين مراسم از مکتب حقوقي آية الله العظمي شيرازي جايگاه والاي حقوق پدر و مادر در اسلام، حُسن مجاورت و ديگر حقوق آمده در شريعت که در کتاب «فقه الحقوق» آن مرحوم آمده و مورد توجه حضرتش بود سخن گفت.
ديگر سخنران اين مراسم حجة الاسلام شيخ جلال معاش از حوزه علميه سوريه بود. وي در سخنان خود به زندگي آية الله العظمي شيرازي، مظلوميت و ژرف نگرياش پرداخت. مظلويت اهل بيت (عليهم السلام) از زمان غصب خلافت امير مؤمنان (عليه السلام) تا غيبت امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف) از ديگر مطالب ايراد شده توسط وي بود. او همچنين با اشاره به مظلوميت آن بزرگوار گفت: اسلام دانش و دانشمند را ارج نهاده، مقدس ميشمارد و هيچ قانون بشري وضع نشده که فعاليت هاي علمي افراد را محدود کند و زير نظر داشته باشد.
آنگاه با استناد به آيات و روايات در مورد جايگاه عالمان از مقام آن مرجع بزرگ تجليل کرد، سپس گفت: همانگونه که شاهد هستيم ملت هاي پيشرفته عالمان و دانشمندان خود را چه در زمان حيات، چه پس از مرگ گرامي داشته و ارج مينهند.
آقاي معاش با اشاره به دور انديشي و ژرف نگري مرجع راحل گفت: آية الله شيرازي، ده سال پيش از سقوط شوري، اين حادثه جهاني را در کتاب خود با عنوان: مارکس ينهزم (مارکس عقب نشيني ميکند) پيش بيني کرده بود نيز حضرتش در کتاب الغرب يتغير (غرب دگرگون ميشود)، گرايش غرب را به اسلام پيش بيني نمود.
آخرين سخنران اين مراسم شيخ ابو علي الخفاجي از دانمارک بود. او مجلس را با ذکر مصيبت اهل بيت (عليهم السلام) و مصيبت وارده را به حاضران تسليت گفت و تعجيل در فرج امام زمان و نصرت مسلمانان را از درگاه احديت مسئلت کرد