LOGIN
خبر
shirazi.ir
همايش هفتگي مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي _ قدس سره _با عنوان «دانشگاه امام صادق (عليه السلام) و بازسازي فکري»
کد 151
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 02 دی 1382 - 28 شوال المكرّم 1424
مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي، همايش هفتگي خود را تحت عنوان «مکتب امام صادق (عليه السلام) وبازسازي فکري» در سالن اجتماعات رسول اعظم (صلي الله عليه وآله) واشنگتن برگزار کرد.
نخستين سخنران جناب شيخ عبدالجليل از مردم گينه بود. وي به ويژگي ها و وجه تمايز مدرسه فکري امام عليه السلام اشاره کرد و گفت: نميتوان ميان اسلام و تمدن جدايي قائل شد و بهترين گواه مدرسه امام صادق (عليه السلام) است. وي افزود: آن بزرگوار توانست در آن دوران تاريک و با وجود حکومت هايي که تنها و تنها به شب نشيني ها و سرخوشي هاي آن چناني سرگرم و به يک باره از انديشه و عقل جدا شده بودند، مدرسه فکري خود را پايه گذاري نمايد.
وي درادامه به بررسي جوانب گوناگون سيره، داده هاي فکري و روش و منش امام صادق (عليه السلام) در برخورد با ديگر مکاتب، تأسيس انجمن گفت و گو و مناظره و نيز جلسات درس ايشان که چهار هزار انديشمند و عالم در آن شرکت ميکردند، پرداخت و گفت: امت اسلامي در گفت و گو و مناظره و مناقشه آراي ديگران و نيز در برخورد با شبه هاي فکريو خنثي کردن آن قوي است، زيرا از پشتوانه علمي برجاي مانده از شاگردان مدرسه امام صادق (عليه السلام) برخورداراست.
آن گاه آقاي حجة الاسلام والمسلمين شيخ مکي آخوند به تبيين روش نشر اسلام در روزگار امام صادق (عليه السلام) و اين که چگونه امام (عليه السلام) خلأ فکري بر جاي مانده از روزگار امويان را پر کرد و نيز تلاش هاي آن حضرت در راه نشر دعوت پيامبر (صلي الله عليه وآله) پرداخت و گفت: زوال امويان و ضعف عباسيان که تازه به قدرت رسيده بودند فرصتي را براي امام صادق (عليه السلام) فراهم آورد تا مدرسه اي آکنده از انديشه و نشاط علمي تأسيس کند و اين مدرسه بعدها مدارس فکري برخوردار از عظمت و منزلت به وجود آورد. وي درپايان گفت: آن حضرت همچنين خود را وقف ساختن جامعه اي مبتني بر فکر و درک و با  
ديگر سخنران اين همايش جنا ب حجة الاسلام و المسلمين شيخ محمد تقي آخوند بود که سخنان مبسوطي را درباره اهميت انديشه هاي مکتب امام صادق عليه السلام ايراد نمود.
مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي _ واشنگتن

  • نظری برای این خبر درج نشده است.