LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
مرجع عالي قدر: عمل به قرآن از تجويد و حفظ آن بهتر است
کد 1595
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 27 اسفند 1386 - 9 ربيع الأول 1429
گروهي از خواهران يزدي فعال در عرصه آموزش، حفظ و تفسير قرآن کريم در شهر مقدس قم با آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله ديدار کردند. معظم له سخنان خود را با اين روايت رسول خدا صلي الله عليه وآله آغاز کرد که مي فرمايند: «عَدَدُ دَرَجِ الجَنَّةِ عَدَدُ آيِ القُرآنِ، فَإذا دَخَلَ صاحِبُ القرآنِ الجَنَّةَ قيلَ لَهُ اقَرأ وَارَق لِکُلِّ آيَةٍ دَرَجَةٌ؛(1) درجات بهشت، به شماره آيات قرآن است و چون صاحب (حافظ) قرآن وارد بهشت شود، مورد خطاب قرار مي گيرد: بخوان و بالا رو؛ به هر آيه اي يک درجه».

ايشان افزودند: بي ترديد، خواندن صحيح قرآن و با صوت زيبا، حفظ قرآن، خواندن تفسير قرآن و آموزش آن به ديگران، تماماً فضيلت است، اما بهتر از اين امور، عمل به قرآن کريم است.

معظم له در توضيح اين مطلب بيان داشتند: هنگامي که انسان مؤمن قرآن مي خواند، بايد به آنچه که خواند عمل کند و آن را در جاي جاي زندگي خود به منصه ظهور برساند. به عنوان مثال، هنگامي که آيه حرام بودن ربا را مي خواند، بايد تصميم بگيرد از تعامل ربوي خودداري کند و از همراه شدن يا نوشتن سند چنين معاملاتي بپرهيزد. در مواردي که قرآن باز مي دارد و فرمان مي دهد، همچون: حرام بودن شراب، ظلم به نفس و ديگران، آراستگي به اخلاق نيکو و نماز گزاردن در اول وقت نيز بايد پايبند باشد. از اين روي کسي که قرآن را خوانده، حفظ و به آموزه هاي آن عمل کند، بر اساس آنچه در حديث پيش گفته آمده «صاحب (همراه وملازم) قرآن» خوانده مي شود.

آيت الله العظمي شيرازي يادآوري کردند: قرآن کريم به منزله نسخه اي شفابخش است که خداي منان به بندگانش ارزاني داشته است. از اين رو هر چه پايبندي و عمل بنده به قرآن بيشتر باشد، به همان نسبت از درجات بهشت برخوردار خواهد شد. در مقابل، کساني که قرآن را خوانده، اما بدان عمل نمي کنند، در روز قيامت قرآن از آنان به درگاه خداي متعال شکايت خواهد برد و از بهشت محروم خواهند شد.

ايشان در ادامه فرمود: در احوالات «احمد بن طولون» يکي از شاهان مصر آمده است که چون چشم از جهان فروبست، چنان که شاهان را مي سزد، پيکرش را تشييع کردند و پس از آن که به خاکش سپردند، کسي را گماردند که بر سر قبرش قرآن بخواند.

پس از گذشت اندک زماني، فرزند شاه متوفا پدرش را در خواب ديد که به او مي گفت: اين قاري را از کنار قبر من دور کن!

فرزندش علت آن را پرسيد و جواب شنيد: دو فرشته بالاي سر من ايستاده اند و دو گرز آتشين در دست دارند و هر آيه اي که قاري مي خواند، به من مي گويند: تو اين آيه را خوانده، اما بدان عمل نکردي، آن گاه با همان گرز ضربه اي بر من وارد مي کنند.

معظم له سخنان خود را اين گونه به پايان رساند: مسئوليت آموزش، حفظ و تفسير آيات قرآن کريم را به شما و ديگر دست اندرکاران فعاليت هاي قرآن تبريک مي گويم و سفارش من به شما اين است که از مهم ترين بخش عرصه قرآن، يعني عمل به آن غافل نباشيد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) مستدرک الوسائل، ج4،ص231، حديث1(باب وجوب تعلم وتعليم قرآن).

  • نظری برای این خبر درج نشده است.