LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سوگواري ام الأئمه در بيت مرجعيت
کد 1630
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 30 اردیبهشت 1387 - 13 جمادى الأولى 1429
 
در سالروز شهادت مظلومانه اولين شهيد اهل بيت، دخت نبي مکرم اسلام، بانوي دوسرا، صديقه کبري، ام الأئمة النجباء حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها، امروز دوشنبه 30ارديبهشت ماه1387 در بيت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي در شهر مقدس قم مراسم سوگ و ماتم بر پا بود.

در اين مراسم پرفيض گروه هاي مختلفي از مؤمنان، علماء، طلاب علوم ديني، فضلاي ايراني و خارجي، و زواري از عراق و خليج در محضر مرجع عالي قدر به سوگواري پرداختند و در اندوه دخت نبوت و مادر امامت اشک ماتم ريختند.

پسر نوح به دليل ترک کشتي در امواج هلاک شد و خويشاوندي او با نوح سودي به حالش نداشت. پشت کردن به کشتي نجات اهل بيت عليهم السلام نيز براي هر کس مايه هلاکت است. هر چند با پيامبر خدا نسبت نزديکي داشته باشد.

پس از تلاوت آيات کلام الله مجيد، نخستين سخنران اين مجلس حجت الاسلام و المسلمين جوادي با تأکيد بر اين معنا که راه يابي به شناخت حضرت زهرا عليها السلام و درک مقام والاي ايشان براي ما ناممکن است يادآور شد: در روايت آمده است قرآن داراي ظاهر و باطن و حاوي رموز و اشارات و تنـزيل و تأويل است و هر کس به فراخور فهم و مقام خود مي تواند از اين درياي سرشار بنوشد و از معارف آن به قدر طاقت خود بهره ببرد. حضرت زهراي مرضيه نيز انسيه حورا و گوهر آسماني و والايي است که ابعاد و مظاهر گوناگون دارند و هر يک از ما به قدر توان و جايگاهمان مي توانيم به درک و فهم ايشان نائل آييم.

وي افزود: از همين روست که مي بينيم اوليا و کاملان نسبت به مقام و جايگاه آن حضرت حالت فروتني و حيرت دارند. و از همين روست که در روايات آمده است: هر که نسبت به مقام حضرت زهرا معرفت يابد شب قدر را درک کرده است.

دومين سخنران اين مجلس حجت الاسلام سيد حسين فالي اظهار داشت: عامه و خاصه روايت کرده اند که رسول گرامي اسلام فرمودند: «مثل اهل بيت کمثل سفينة نوح من رکبها نجي ومن ترکها هوي؛(1) اهل بيت من مانند سفينه نوح اند. هر که وارد آن شود نجات مي يابد و هر که به آن پشت کند غرقه امواج هلاکت خواهد شد».

وي افزود: اهل بيت عليهم السلام که کشتي نجات امت از امواج هلاکتند از جهات متعدد به کشتي نوح شبيه اند و اين تمثيل نبوي از جهات متعدد قابل تأمل است.

«إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا؛ کساني که خدا و رسول او را آزار مي دهند خدا در دنيا و آخرت آنان را لعن مي کند و عذابي خوار کننده برايشان مهيا ساخته است»

نخست اين که تا زمان نوح مردم صنعت کشتي سازي را نمي دانستند. کشتي ها به گونه اي نبود که در آب شناور بماند و زير آن منحني باشد و ويژگيهاي لازم را داشته باشند.

خداي متعال به نوح پيامبر وحي فرمود: «واصنع الفلک بأعيننا ووحينا؛(2) کشتي را زير نظر ما و به ياري وحي ما بساز». کشتي نوح زير نظر خداي متعال ساخته شد و پس از آن بود که کشتي به معناي امروزين آن رواج يافت.

به همين سان اهل بيت به امر خداي متعال ايجاد شدند. آورده اند که هر که به خواستگاري فاطمه زهرا عليها السلام مي آمد رسول خدا مي فرمود: اختيار او نزد پروردگار است. تا اين که به امر الهي، آن حضرت را به مولاي متقيان تزويج نمود. و شجره اهل بيت عليهم السلام که کوثر نورند از اين دو نور پاک ظهور يافتند.

وي افزود: يکي ديگر از شباهت هاي اهل بيت عليهم السلام به کشتي نوح اين است که هر دو مايه هدايتند و بدون تمسک به آن دو نتيجه اي جز هلاکت وجود ندارد. پسر نوح به دليل ترک کشتي در امواج هلاک شد و خويشاوندي او با نوح سودي به حالش نداشت. پشت کردن به کشتي نجات اهل بيت عليهم السلام نيز براي هر کس مايه هلاکت است. هر چند با پيامبر خدا نسبت نزديکي داشته باشد يا همسر و صحابه ايشان باشد.

آيا شما از رسول خدا نشنيديد که فرمود: «فاطمة بضعة مني من آذاها فقد آذاني؛ فاطمه پاره تن من است هر که او را بيازارد مرا آزرده است»

سخنران پاياني اين مراسم حجت الاسلام تهراني بود که با بيان حديثي از کتاب اهل سنت اظهار داشت: در کتابهاي اهل تسنن آمده است که پس از مصائبي که بر سر بانوي دو سرا حضرت زهرا آمد و در بستر بيماري افتاد، ابوبکر و عمر قصد عيادت ايشان را کردند. ولي حضرت زهرا به آنان اجازه نداد. لذا دست به دامان مولاي متقيان علي عليه السلام شدند. وقتي با وساطت ايشان به خدمت حضرت رسيدند و سلام کردند، حضرت پاسخ سلام آنها را ندادند، که هزار نکته باريک تر از مو در اين حرکت حضرت وجود دارد. در ادامه حضرت زهرا عليها السلام از آنان پرسيد آيا شما از رسول خدا نشنيديد که فرمود: «فاطمة بضعة مني من آذاها فقد آذاني؛(3) فاطمه پاره تن من است هر که او را بيازارد مرا آزرده است»؟ گفتند: آري. آن گاه حضرت دستانش را به سوي آسمان بلند کردند و فرمودند: خدايا شاهد باش که اين دو تن مرا آزردند و من از آنان به تو و پيامبر شکايت مي کنم و هرگز از آنان راضي نخواهم شد تا پدرم را ملاقات کنم و... .

وي افزود: با توجه به آيه شريفه «إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُّهِينًا؛(4) کساني که خدا و رسول او را آزار مي دهند خدا در دنيا و آخرت آنان را لعن مي کند و عذابي خوار کننده برايشان مهيا ساخته است» معلوم مي شود که همه کساني که حضرت زهرا را آزردند مورد لعنت خدا و رسول هستند و عذابي خوار کننده در انتظار آنان است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1) عوالي اللئالي، ج4، ص85 (الجملة الثانية في الاحاديث المتعلقة.../حديث99).

2) هود(11)، آيه37.

3) بحارالانوار، ج28، ص302 (تبيين...).

4) احزاب(33)، آيه57.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.