LOGIN
خبر
shirazi.ir
برگزاري بيست و نهمين همايش سالانه بزرگداشت مجاهد شهيد آيت الله سيد حسن شيرازي در کربلاي معلا
کد 1747
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 13 تیر 1387 - 29 جمادى الثانية 1429

بيست و نهمين همايش سالانه مؤسسه رسول اعظم صلي الله عليه وآله به مناسبت سالگرد شهادت انديشمند بزرگ اسلامي آيت الله شهيد سيد حسن شيرازي امسال با شکوه ويژه اي در بين الحرمين کربلاي معلا برگزار شد.

در ابتداي اين همايش که با تلاوت عطرآگين کلمات وحي آغاز شد فيلم مستندي درباره زندگاني و مجاهدات آن شهيد سعيد که به همت شبکه ماهواره اي الزهراء توليد شده است به سمع و نظر شرکت کنندگان رسيد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي به نيابت از خاندان شيرازي سخناني ايراد نمود.

او با اشاره به آيه شريفه: «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَي نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا؛(1) در ميان مؤمنان مرداني هستند که به پيماني که با خدا بسته بودند وفا کردند. بعضي بر سر پيمان خويش جان باختند و بعضي چشم به راهند و پيمان خود را دگرگون نکرده اند». خاطر نشان کرد: زندگاني شهيد شيرازي ابعاد گوناگوني دارد که در اين چند دقيقه نمي توان همه را بررسي کرد و لذا فقط به ذکر چند نقطه اي اکتفا مي کنم. از شهادت آيت الله سيد حسن شيرازي امروزه 29 سال مي گذرد ولي آثار ايشان پس از شهادتشان هم چنان استمرار دارد. او شجاع بود و در راه خدا از سرزنش هيچ سرزنشگري هراسي به دل راه نمي داد. در روزگاري که ستاره اقبال حزب بعث در اوج خود بود در حسينيه تهراني ها طي سخناني کوبنده آن حزب را رسوا نمود.

وي با تأکيد بر اين معنا که شام دراز عراق جز با حکومت اسلام واقعي به سر نخواهد رسيد گفت: در طول تاريخ چه بسيار حکومت ها نظير حکومت امويان، عباسيان، و عثماني ها به نام اسلام بر سر کار آمدند و دم از مسلماني زدند ولي گفته آنان ادعاي پوچي بيش نبود. لازم است که همان اسلام حقيقي که رسول خدا صلي الله عليه وآله براي بشريت به ارمغان آوردند و اميرمؤمنان عليه السلام آن را مورد اجرا نهادند، حاکم شود و اجرا گردد؛ همان اسلامي که به آزادي هاي فردي و عدالت اجتماعي گردن مي نهد و در آن حاکمان گرسنه و محکومان سيرند. مولاي متقيان علي عليه السلام در ايام خلافت ظاهري جز روزهاي عيد قربان گوشت تناول نمي فرمودند؛ زيرا تمام مسلمانان حتي فقرا در چنين روزي به گوشت دسترسي داشتند. آن جناب مي فرمود: شايد در حجاز يا يمامه کسي يافت شود که هرگز رنگ سيري را به خود نديده باشد! آن حضرت در عراق حکم مي راند ولي در خانه اي مختصر يا به ديگر سخن ويرانه اي وابسته به آنچه قصر دارالاماره اش مي ناميدند زندگي مي فرمود.

اين همان اسلام واقعي است و اگر چنين اسلامي به راستي اجرا شود شام دراز عراق به سر خواهد آمد؛ همان اسلامي که ميان کوچک و بزرگ و خرد و کلان، عرب و عجم امتيازي قائل نمي شود و ميان طبقات جامعه فرقي نمي نهد. اسلام دين آزادي است و رسول خدا آن را براي انسان ها به ارمغان آورد تا بارهاي گران و بند و زنجير از دوششان بردارد.

ايشان در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به مجاهدات و خدمات علمي و عملي آيت الله شهيد سيد حسن شيرازي يادآور شد: آن شهيد سعيد منادي چنين اسلام و اين ارزش ها بود و چنين چيزي براي بسياري از افراد خوشايند نبود از همين روز سرنوشت ايشان زندان و پس از آن فيض شهادت بود و البته ميان رهايي از زندان و شهادت ايشان يازده سال به طول انجاميد که طي همين مدت کوتاه ايشان با مهاجرت به لبنان مدرسه علوم ديني امام مهدي عجل الله تعالي فرجه الشريف را بنياد نهاد. اين نخستين مدرسه اي بود که از قاره افريقا طلابي در آن درس خواندند و پس از بازگشت به شهر و ديار خود مبلغ اسلام حقيقي شدند و بذر اسلام را در آن مناطق پاشيدند.

پس از مهاجرت طلاب علوم ديني از عراق به سوريه، او نيز به سوريه آمد و حوزه علميه زينبيه را در آن سامان تأسيس کرد که آثار و برکات چشمگيري داشته است. با وجود همه اين فعاليت ها و خدمات از نگارش و تأليف غافل نبود و علاوه بر کتاب هاي متعدد دانشنامه «الکلمة» را تأليف نمود. او حتي يک دقيقه از وقت خود را بيهوده هدر نمي داد و پيوسته درباره مسلمانان انديشه مي کرد. با وهابيان در خصوص بازسازي بقيع مطهر به رايزني پرداخت و اگر موانع نبود چه بسا يکي از آن کوشش ها به ثمر مي نشست.

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي در فراز ديگري از سخنانش درباره مسئله سامرا گفت: به هر حال توفيق به دست خداست و ما بايد دنباله رو آن شهيد باشيم. امروزه نيز خداي متعال سامرا را وسيله اي براي آزمون ما قرار داده است تا معلوم شود در قبال آن چه مي کنيم؟ هر مکلفي بايد وظيفه خود را به جا آورد و اگر چنين کنيم موفق خواهيم شد که سامرا و بقيع را بازسازي کنيم.

در ادامه مراسم اديب توانا سيد محمد رضا قزويني قصيده اي قرائت نمود و پس از آن، حجت الاسلام شيخ فاضل فراتي به سخراني پرداخت.

او استقامت را يکي از بارزترين ويژگي هاي شهيد شيرازي توصيف کرد و گفت: آن شهيد با پايداري و استقامت شگرف موفق شد آن خدمات فراوان را عرضه کند و ما امروز پيش از هر زمان به پايداري و پشتکار نيازمنديم و بايد همانند ايشان مسئله بازسازي بقيع را پي بگيريم.

بخش بعدي اين مراسم قرائت اشعاري به لهجه محلي توسط شاعر محترم حسن کربلايي بود.

در اين همايش پرشکوه شخصيت هاي ديني، اجتماعي و سياسي متعددي از جمله هيئت آستان مقدس حضرت سيدالشهدا و حضرت قمر بني هاشم عليهما السلام، طلاب علوم ديني نجف اشرف، رياست محترم مجلس شواري استان کربلا استاد عبدالعال الياسري، اعضاي مجلس ياد شده، هيئتي از سوي سازمان عمل، هيئتي از سوي شهروندان محترم شهرهاي حله، نجف اشرف، عون، و نيز رياست دادگاه تجديد نظر سماوه حضور داشتند.

اين همايش از پوشش رسانه اي مناسبي برخوردار بود و به صورت مستقيم از شبکه هاي ماهواره اي عراقيه، الانوار، والفرقان پخش شد.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) احزاب(33)، آيه23.





 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.