LOGIN
خبر
shirazi.ir
آيين بزرگداشت شهادت امام موسي کاظم عليه السلام در دفتر آيت الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 1776
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 مرداد 1387 - 25 رجب الأصب 1429

ده ها تن از مؤمنان، مراسم سوگواري شهادت امام موسي کاظم عليه السلام را در حضور مرجع عالي قدر آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي برگزار کردند.

اين مراسم روز دوشنبه 7مهرماه1387 و همزمان با شهادت مظلومانه پيشواي هفتم شيعه حضرت باب الحوائج امام موسي بن جعفر عليه السلام در دفتر مرجع عالي قدر در شهر مقدس قم برگزار شد.

طي اين مراسم شماري از علما، فضلاي حوزه علميه، برخي از طلاب و زوار غير ايراني و عموم پيروان اهل بيت عليهم السلام ضمن عرض ارادت به مقام والاي امام کاظم عليه السلام، در مظلوميت آن امام همام اشک ماتم ريختند و اين مصيبت را به حضرت بقية الله الاعظم حجت بن الحسن العسکري و نيز دخت امام کاظم، حضرت فاطمه معصومه صلوات الله عليهم اجمعين تسليت گفتند.

سخنرانان اين مراسم پرفيض حجج اسلام ومسلمين زرگر، نظري منفرد و بحريني هر کدام به بيان بخش هايي از حيات مظلومانه، مجاهدت ها و روشنگري هاي آن امام بزرگوار پرداختند و با ذکر مصايب ايشان فضاي معنوي اين مجلس را دو چندان نمودند.

در زير به برخي از محورهاي مطرح شده در بيانات سخنرانان اين مجلس اشاره مي شود.

1. نقل شده است که علي بن يقطين ـ که از ياران امام و در عين حال وزير هارون عباسي بود ـ از امام موسي بن جعفر عليه السلام اجازه خواست که از وزارت هارون استعفا دهد. امام عليه السلام به او فرمودند: «لا تفعل فان لنا بک انسا، ولاخوانکبنا عزا، وعسي ان يجبر الله بک کسرا، ويکسر بک نائرة المخالفين عن اوليائه، يا علي، کفّارة اعمالکم الاحسان الي اخوانکم، اضمن لي واحدة واضمن لک ثلاثا: اضمن لي ان لا تلقي احدا من اوليائنا الا قضيت حاجته واکرمته، واضمن لک ان لا يظلک سقف سجن ابدا، ولا ينالک حد سيف ابدا، ولا يدخل الفقر بيتک ابدا، يا علي، من سرّ مؤمنا فبالله بدأ، وبالنبي صلي الله عليه و آله ثني، وبنا ثلّث؛ اين کار را نکن. ما به تو انس و علاقه داريم و شغل تو در دربار هارون سبب عزت و سربلندي برادران ديني توست. شايد خداوند به واسطه تو يک ناراحتي را رفع کند يا آتش کينه مخالفان را نسبت به دوستان خود خاموش کند. اي علي، کفاره خدمت تو در دربار سلطان همان نيکي به برادران ديني است. تو يک چيز را براي من ضمانت کن تا من سه چيز را برايت ضامن شوم: ضمانت کن که هر يک از دوستان ما را که ديدي احترام کني و حاجتش را برآوري، من ضامن مي شوم که هرگز سقف زندان بر سرت سايه نيفکند و تيزي شمشير پيکرت را فرا نگيرد و فقر و تنگدستي به خانه تو راه نيابد. اي علي، هر کس مؤمني را شاد کند ابتدا خدا و در مرتبه دوم پيامبر صلي الله عليه وآله و در مرتبه سوم ما را خرسند کرده است.»(1)

2. فرهاد ميرزا فرزند نائب السلطنه عباس ميرزا فرزند فتحعلي شاه قاجار از دانشمندان و فضلاي روزگار خود بود که کتاب هاي ارزشمندي چون قمقام زخار و صمصام تبار (که مقتل حضرت سيدالشهدا عليه السلام و ياران آن حضرت را در بر مي گيرد) از آثار او مي باشد. او در سال 1297 موفق به توسعه و نوسازي صحن مطهر حضرت موسي بن جعفر عليهما السلام گرديد و خدمات فراوان عرضه کرد.

نقل است وصيت کرده بود پس از وفات، به جاي تشييع جنازه باشکوه، تنها 4 الي 5 نفر او را به صورت ساده و همانند حضرت موسي بن جعفر عليهما السلام غريبانه تشييع کنند.

پس از مرگ او، امام به خواب يکي از خادمان روضه مقدسه کاظميه آمد و به او گفت: اعلام کن که فردا پيکر فرهاد ميرزا تشييع مي شود و مردم حاضر شوند. در پي اعلام اين خبر از سوي آستانه مقدس حضرت موسي کاظم عليه السلام تشييع جنازه کم نظير و باشکوهي براي فرهاد ميرزا صورت گرفت و پيکر او در جوار مرقد مطهر امام به خاک سپرده شد. شايد اين عنايت امام بدين معنا باشد که اين تشييع غريبانه فقط به ايشان اختصاص دارد.

3. روزي هارون الرشيد به امام پيشنهاد داد فدک را به آن حضرت تسليم نمايد، اما حضرت نپذيرفت. وقتي هارون اصرار زيادي کرد حضرت فرمود: مي پذيرم به شرط آن که تمام آن ملک را با حدودي که تعيين مي کنم به من واگذاري. هارون گفت: حدود آن چيست؟ امام فرمودند: يک حد آن به عدن است. حد ديگرش به سمرقند، حد سوم به افريقا و حد چهارم کناره دريا تا ارمينيه و خزر. هارون از شنيدن اين سخن سخت بر آشفت و گفت: پس براي ما چه چيز باقي مي ماند؟ امام فرمود: مي دانستم اگر حدود فدک را تعيين کنم آن را به ما مسترد نخواهي کرد (يعني خلافت و اداره سراسر کشور اسلام حق من است).(2)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) بحارالانوار، ج48، ص136 (باب 6 ـ مناظراته عليه السلام مع خلفاء...) حديث 10.

2) بحارالانوار، ج29، ص200 (باب 11 ـ باب نزول الآيات...).

  • نظری برای این خبر درج نشده است.