LOGIN
خبر
shirazi.ir
"حجة الاسلام والمسلمين سيد محمد علي شيرازي در جمع طلاّب حوزه علميّه کربلاي معلّي:"
روحانيون بايد بدانند براي چه هدفي در جلسات درس و محافل علمي حضور مي يابند
کد 183
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 دی 1382 - 25 ذوالقعدة الحرام 1424
بر اساس رهنمودهاي مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي، همه هفته جلسه اي در حوزه علميه علامه ابن فهد حلّي در کربلاي معلّي برگزار مي شود. در جلسه اين هفته حجة الاسلام سيد محمد علي شيرازي (فرزند مرجع راحل آية الله العظمي شيرازي) حضور يافت و مطالب ارزشمندي با موضوع اخلاق، براي حاضران ايراد کرد. «هدفي که انسان را براي رسيدن به آن، به کار و تلاش و حضور در محافل علمي و جلسات درسي وا مي دارد» موضوع سخنان ايشان بود. وي با بيان حديث شريف که ميگويد: «انسان هر چه را بخواهد به آن يا به چيزي نزديک به آن دست خواهد يافت»، گفت: هدف، انسان را به عمل وا ميدارد و در صورتي که هدفي در ميان نباشد، انسان نميتواند پيشرفت کند، زيرا ابتدا طرحي در ذهن پديد ميآيد، سپس صورت خارجي پيدا ميکند. به اين معنا که اگر انسان با خود بينديشد که کاري را نميتواند انجام دهد، در مرحله عمل نيز ناتوان ميماند. پس هدف است که فاعل را به انجام کاري وا ميدارد و در حقيقت «علت فاعليت» براي «علت فاعلي» است.
وي براي روشن شدن مطلب مثال هايي بيان کرد، از جمله اين که: روحاني بايد هدفي را که در سر ميپروراند و براي رسيدن به آن در محافل علمي و جلسات درس شرکت ميکند بشناسد، زيرا شناختن هدف، نقش بزرگي در رسيدن به مراحل عالي دارد. در صورتي که هدفي خُرد و ناچيز داشته باشد تنها به همان هدف ميرسد. پس بهتر اين است که انسان در پي آن باشد که به مرتبه والايي برسد. مثلاً اگر در صدد رسيدن به نويسندگي باشد چنان به خود تلقين کند که بايد بزرگ ترين نويسنده باشد، البته از اخلاص در عمل و خدمت به مردم از طريق تبليغ و ترويج اخلاق پسنديده نبايد غافل شود. در اين صورت واقعاً سرآمد خواهد شد، چرا که هدف، راه را پيش روي انسانِ هدف مند ميگشايد.
وي در ادامه سخنان خود گفت: روحانيون فراواني در جهان وجود دارند، اما تنها شمار اندکي از آنان اهل عمل و موفق هستند ... اگر زندگي عالمان بزرگ را بکاويم درمييابيم که همگي نابغه نبوده، بلکه افرادي عادي بوده اند، اما با تلاش فراوان و تحمل سختيها، به هدف رسيده اند، از جمله: مرحوم ميرزاي قمي، صاحب کتاب قوانين الأصول، مرحوم شيخ انصاري، صاحب مهم ترين کتاب فقهي و اصول، مرحوم سيد علي صاحب کتاب «رياض» و مرحوم آية الله العظمي شيرازي و ... .
وي در جاي ديگر از سخنان خود گفت: رسيدن به هدف مستلزم وجود عناصري است، مانند:
1. داشتن همّت عالي؛
2. صبر کردن و تسليم نوميدي نشدن و بايد توجه داشت که پيامبر (صلي الله عليه وآله وسلم) نيز در روزگاري که در مدينه بود تنها چند ده تن مسلمان شدند، اما پيامبر (صلي الله عليه وآله وسلم) همچنان صبور و اميدوار بود؛
3. تلاش بيامان براي رسيدن به هدف مقدس، همچنان که پيامبر (صلي الله عليه وآله وسلم) در راه رسالت خود مي کوشيد تا اين که خدا به او فرمود: «طه، قرآن را بر تو نازل نکرديم که به رنج اُفتي».
آن گاه وي گزارش ها و داستان هايي را باز گفت که بيانگر اين مطلب است که غرب با عمل به برخي از قوانين اسلامي – که ما آنها را وا نهاده ايم و به همين جهت عقب مانده ايم – پيشرفت چشمگيري داشته است. سپس اين فرمايش امير المؤمنين (عليه السلام) را يادآدوري کرد که فرمود: خدا را خدا را، مبادا در عمل به قرآن و احکام آن ديگران (غير مسلمانان) بر شما پيشي گيرند.
حجة الاسلام سيد محمد علي شيرازي در پايان سخنان خود گفت: بايد به اموري توجه داشت و پايبند بود که عامل عمده پيشرفت مسلمانان صدر اسلام بود و زماني که نسبت به آنها بيتوجّه کردند (از قرن هيجدهم تا به امروز) عقب ماندند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.