LOGIN
خبر
shirazi.ir
برگزاري موفق همايش «جوانان و غدير»
کد 1908
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 دی 1387 - 25 ذوالحجّة الحرام 1429
«همايش جوانان و غدير» در سالن اجتماعات مسجد امام زين العابدين عليه السلام با حضور صدها تن از علاقمندان برگزار شد.

در اين همايش پنج روزه که از دوشنبه 25 آذرماه تا جمعه 29 آذرماه 1387 به طول انجاميد و به همت هيئت «يا لثارات الحسين عليه السلام» برگزار شد، از استادان مباحث ديني و تاريخي و نيز عالمان حوزه علميه قم جهت ارائه ديدگاه ها و نظرات خود دعوت گرديد. جلسات همايش هر شب رأس ساعت 9 در دو بخش برگزار مي شد: در بخش اول کارشناس برنامه مطالب و مباحثي را طرح مي کرد و در بخش دوم و پس از پذيرايي، حاضران پرسش هايي را طرح مي کردند و کارشناس همايش، آنها را پاسخ مي داد.

در نخستين شب همايش حجت الاسلام والمسلمين خوشنويس يادآور شد: فاصله زماني ميان واقعه غدير و شهادت رسول خدا صلي الله عليه وآله بسيار کوتاه و در حدود سه ماه بوده است. لذا اصلاً معقول نيست که شاهدان اين ماجرا که با امام علي عليه السلام دست بيعت دادند فرمايش رسول خدا صلي الله عليه و آله را پس از ايشان از ياد برده باشند.



در دومين شب همايش دکتر محمد علي فقهيي، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مباحث ديني به ويژه نهج البلاغه، نخست آيات ولايت را مطرح و با نگرشي تاريخي و تفسيري از حادثه غدير گزارشي ارائه نمود. در ادامه تک تک مسائل طرح شده در آيات تبليغ: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ...»(مائده/67) را موشکافانه توضيح داد و به پاره اي از شبهات مطرح شده پاسخ گفت. در بخش دوم وي به سؤالات حاضران پاسخ داد و درباره اينکه «چرا خداوند از تعبير شديدالحن استفاده کرده و فرموده که اگر تبليغ نکني هيچ کاري انجام نداده اي؟» مطالبي را بيان نمود. علاوه بر آن معناي «اکمال دين» و «اتمام نعمت» را نيز توضيح داد.






در سومين نشست مجري اين برنامه استاد خنيفرزاده با خواندن اشعاري درباره عيد غدير، و ايجاد هماهنگي لازم ميان برنامه به اين برنامه طراوت و شادابي بيشتري بخشيد. از شعرهايي که شديداً مورد استقبال حاضران قرار گرفت اين دو بيتي است:

يا رب از دلهاي ما نور محبت را مگير اين توسل اين تجمع اين ارادت را مگير

هستي ما بستگي دارد به مهر اهل بيت هر چه مي خواهي بگير از ما ولايت را مگير

در اين نشست استاد و نويسنده نامدار حوزه علميه قم حضرت حجت الاسلام والمسلمين نظري منفرد درباره غدير و مسائل سندي و روايي آن و نيز بررسي تاريخي موضوع نکاتي را يادآور شد.

وي در اين برنامه به تعدادي از سؤالات طرح شده درباره مسأله غدير، سنديت حديث غدير، راويان غدير، غدير در منابع اهل سنت و برخي حوادث تاريخي مربوط به آن، پاسخ داد.





چهارمين شب «همايش جوانان و غدير» در حضور گرم و صميمانه مردم شريف و مؤمن قم و جوانان ولايتمدار اين شهر مقدس و طلاب و فضلاي حوزه علميه قم و سخنان حجت الاسلام والمسلمين معاونيان به عنوان کارشناس ادامه يافت.

وي عيد غدير را از دو منظر، مهم و شادي بخش توصيف کرد. نخست آن که در سال دهم هجري به فرمان خداي متعال حضرت پيامبر صلي الله عليه وآله حضرت علي عليه السلام را به جانشيني خود نصب کرد و در حضور جمعي نزديک به يکصد و بيست هزار نفر دست آن حضرت را بلند کرد و در امر جانشيني و خلافت از مردم بيعت گرفت. منظر دوم که کمي مورد غفلت قرار گرفته آن است که حضرت علي عليه السلام پس از 25 سال خانه نشيني، دقيقا در هيجدهم ذي الحجه سال 35 هجري به خلافت ظاهري رسيد و پس از مرگ عثمان خليفه سوم با اصرار مردم فرمانروايي را به دست گرفت، که در هر دو منظر جاي شادماني است و بايستي آنها را جشن گرفت.






در پنجمين و آخرين شب اين همايش آيت الله دکتر سيد محمد قزويني درباره جديدترين شبهات مطرح شده درباره غدير و امامتِ حضرت علي بن ابي طالب عليهما السلام سخناني بيان کرد.

وي در ضمن سخنان خود گفت: جديدترين شبهه اي که درباره مسأله غدير از سوي وهابيت طرح شده است، آن است که حضرت علي عليه السلام پس از سريّه يمن و عزل خالد بن وليد از فرماندهي اين سپاه، بر سرِ کنيزي يمني با برخي صحابه مخالفت کرد. اين مسئله موجب شد که پيامبر صلي الله عليه وآله مردم را در غدير خم متوقف کند و به آنها بگويد که علي عليه السلام مورد تأييد من است.

آيت الله قزويني در ادامه افزود که به استناد معتبرترين منابع اهل سنت اين سرّيه دو سال قبل از حادثه غدير روي داد و وهابيون از سرِ ناداني و بي سوادي و حتي بدون مطالعه کتابهاي تاريخي خودشان، اين شبهه را طرح کرده اند. اين شبهه آنقدر سخيف و بي پايه است که هر مورخي را به خنده وا مي دارد.

او درباره شبهات طرح شده درباره غدير خم که تعداد آنها حدوداً به پنجاه مورد مي رسد گفت: اکثر اين شبهات بر پايه اغفالِ خواننده و سفسطه گري و حتي بي اطلاعي از تاريخ و تفسير و نيز با ناديده گرفتن متون معتبر اهل سنت طرح شده است و قصدشان اغفال مردم عادي و آشفته کردن فضاي علمي است.

در بخش دوم اين مراسم آيت الله قزويني در پاسخ به سؤالات حاضران درباره مسأله سقيفه و نقش انصار در سقيفه و نيز دليل روي آوري آنها به تعيين جانشين پيامبر سخناني بيان کرد که به دليل نوآورانه بودنِ آنها مورد استقبال حاضران در مجلس قرار گرفت.

در اين همايش، جوايز مسابقه کتابخواني کتاب «گزارش لحظه به لحظه واقعه غدير» نوشته محمد باقر انصاري به سي نفر از برندگان اهداء گرديد و نفرات اول تا سوم با سکه طلا و باقيمانده آنها با پلاک طلا و جوايز فرهنگي مورد تشويق قرار گرفتند.

گفتني است آيت الله قزويني جوايز برندگان را در پايان مراسم اهدا کرد.






اين برنامه با همت هيئت يا لثارات الحسين عليه السلام و تلاش جمعي از جوانان مؤمن و فعال صورت گرفت، که امسال اولين مرحله اين همايش بوده است.

از مسائل چشمگير اين همايش نظم جلسه، پذيرايي شايان، انتخاب کارشناسان خبره و دانا و اجراي زيباي مجري، حضور گسترده مردم و طلاب و زمان مناسب آن بود.

در اين سلسله نشست ها بسياري از طلاب، فضلاي حوزه، دانشوران و نيز تني چند از منسوبين بيت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي دام ظله شرکت کردند.

شايان ذکر است در اين همايش پنج روزه مداح اهل بيت عليهم السلام آقاي عسکري يک شب و استاد محمد خنيفرزاده چهار شب مسئوليت اجراي همايش را به عهده داشتند و قاريان محترم آقايان، سياف، نجارزاده، حاج احمد دباغ (قاري بين المللي) و شمس (قاري بين المللي) با قرائت هاي زيباي خود حال و هواي ويژه اي به جلسه بخشيدند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.