LOGIN
خبر
shirazi.ir
"در حوزه علميه حضرت زهرا سلام الله عليها برگزار شد:"
مراسم گراميداشت سالروز فاجعه هولناک انهدام حرمهاي سامراء
کد 1957
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 بهمن 1387 - 2 صفر الأحزان 1430

حوزه علميه حضرت زهرا سلام الله عليها در سالروز تخريب حرم هاي امامان شيعه در سامرا (امام علي النقي و امام حسن عسکري عليهما السلام) و نيز تخريب سرداب مقدس غيبت، مراسم ويژه اي برگزار کرد. در اين مراسم، نخست حضرت آيت الله سيد حسين شيرازي حفظه الله سخنراني کرد. وي در سخنان خود گفت که جامعه اسلامي و شيعي درباره اين حادثه سوزناک و جگرخراش دو وظيفه اساسي به عهده دارد: بازسازي سريع آن مرقد و مزار شريف و چاره انديشي براي پيشگيري از تکرار حوادث مشابه. وظيفه دوم که بسيار ارزشمند و گرانسنگ است، تنها با تفقّهِ در دين ميسّر مي گردد.

وي در ادامه سخنان خود و توضيح مطالب به ذکر مثالي پرداخت و در آن از سه عالم نامدار شيعه نام برد و ميان عملکرد آنها مقايسه اي انجام داد: شيخ صدوق و برادرش را که هر دو با دعاي امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف متولد شده اند، و نيز شيخ مفيد، که شاگرد نامدار شيخ صدوق است، با هم مقايسه کرد و گفت: شيخ صدوق از برادرش حسين بسيار والاتر و بلند مرتبه تر است، زيرا در طول حيات خود درباره جمع آوري احاديث شيعه و نشر آنها فعاليتهاي بسياري انجام داد. شيخ مفيد هم خدمات گرانسنگ و فراواني به علوم اسلامي و شيعي رساند و به اين دليل که در دين تفقّه مي کرد و کاوشهاي فقهي دقيقي انجام مي داد، مانند استادش، شيخ صدوق، دچار برخي اشتباهات اعتقادي و کلاميِ او نشد. مثلاً شيخ صدوق در آثار خود در مسأله عصمتِ پيامبر صلي الله عليه وآله معتقد به مسأله «سهو النبي» بود. او مي پنداشت که پيامبر صلي الله عليه وآله مي تواند دچار فراموشي و سهو شود. شيخ مفيد اين مسأله را به شدت رد مي کرد و با دلايلِ محکمِ علمي خلافِ آن را ثابت نمود و ساحتِ قدسيِ نبوتِ پيامبرِ اسلام را از اين امور پيراسته کرد. شيخ صدوق علاوه بر امور اعتقادي، گاه در مسائل فقهي نيز دچار اشتباه مي شد، مثلاَ معتقد بود که شخصِ مستطيع (=کسي که توانايي رفتن به سفر حج دارد) بايستي هر ساله به حج برود و حج بر او واجب است، اما شاگردش شيخ مفيد، که تفقّهِ او در دين بيشتر است، اين فتوا را شاذ و خلافِ اجماع مي دانست.

شيخ مفيد به سبب تلاشها و اجتهادهايش به چنان درجه و جايگاهي دست يافت که حضرت بقية الله، امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف در نامه اي او را با تعبير «الأخ السديد» (=برادر نيک انديشِ من) ياد کرده اند و کلماتي شگفت درباره او به کار برده اند. بنابراين تفقّهِ در دين انسان را از اشتباهاتِ احتمالي ايمن مي کند.

وي در ادامه فرمود: دشمنان کوردل و فرعون صفتانِ بدکيش مردمِ نادان را تحريک و تشويق مي کنند که با بستن کمربندِ انفجاري مراقد مقدس ما را ويران نمايند. براي پيشگيري از اين جهالتهايِ کور و حلّ اساسي و ريشه اي چنين مشکلاتي از جهان اسلام بايد از فقه و علمِ دين استفاده کرد. بي ترديد با افزايشِ شمار مردان و زنانِ فقيه اندک اندک چنين مشکلاتي از ريشه و اساس حل مي شوند. بنابراين بر طلاب و طالبات فرض است که خود را با سلاحِ تفقّه مسلح کنند و به جنگ جهل بروند و جامعه اسلامي را به آگاهي برسانند.

در ادامه اين مراسم طالبات حوزه علميه حضرت زهرا سلام الله عليها با مرثيه خواني و عزاداري، ضمن گرامي داشتن ايام سوگواري اهل بيت عليهم السلام اين فاجعه جانگداز را به حضرت بقية الله الأعظم، حضرت امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف تسليت گفتند.

در پايان مراسم نمايشي سمبليک اجرا شد و مورد توجه طالبات حوزه قرار گرفت.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.