LOGIN
خبر
shirazi.ir
"در بيت آيت الله العظمي شيرازي برگزار شد:"
مراسم سوگواري شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها
کد 2012
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 20 اردیبهشت 1388 - 15 جمادى الأولى 1430

السلام عليکِ يا فاطمة الزهراء

السلام عليکِ أيتها الصديقة الشهيدة

السلام عليکِ أيتها المظلومة المقصوبة حقّها

مراسم عزاداري سالروز شهادت حضرت ام ابيها، فاطمه زهرا سلام الله عليها از روز جمعه (13/جمادي الاول) به مدت سه روز با حضور مرجع تقليد شيعيان حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در بيت ايشان در قم آغاز شد.

در اولين روز از اين مراسم سخنرانان اين مجلس حجج اسلام ومسلمين جوانمرد، خورشيدي و شيخ حسين تهراني در بيانات خود يادآور بخش هايي از مظلوميت سرور بانوان جهانيان شدند و به ذکر مصيبت و نوحه سرايي پرداختند.

سخنرانان اين مجلس ضمن اشاره به مناقب بي مانند بانوي بزرگوار اسلام، يادآور شدند: در فضيلت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها همين بس که مشمول آيه تطهير شده وبر زبان خداي متعال در نهايت پاکي وپاکيزگي توصيف شده است. در روايت نقل شده است که هرگاه پيامبر براي نماز صبح به مسجد مي رفت از در خانه حضرت فاطمه زهرا عبور مي کرد ومي فرمود: «الصلاة يا أَهل البيتِ، إِنَّما يُريدُ اللهُ لِيُذهِبَ عَنکُمُ الرِّجسَ أَهل البيتِ ويُطَهِّرَکُم تَطهيراً؛(1) اي خاندان من، وقت نماز فرا رسيده است. حقيقتاً خدا مي خواهد پليدي را از شما اهل بيت زائل کند وشما را کاملاً پاک گرداند». گذشته از آيه تطهير، آيات ديگري نيز در شأن حضرت زهرا نازل شده است که هريک در جاي خود از موقعيت عظيم آن حضرت حکايت مي کند واز جمله اين آيات مي توان آيه مباهله، آيه قربي وآيه اطعام را نام برد. صرف نظر از آيات قرآني، اخبار وروايات فراواني نيز از رسول گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله نقل شده است که هريک به تنهايي براي اثبات فضايل بي مثال بانوي بزرگوار اسلام کافي است.

اين سخنرانان همچنين خاطرنشان کردند: دوران کوتاه زندگي حضرت فاطمه زهرا الگوي کاملي براي زنان مسلمان است. آن جناب در تربيت فرزندان، روابط خانوادگي وشيوه تعامل با همسر والايشان نمونه بودند. آن حضرت هرگز شوهرشان را نرنجاندند ودر اداي مسئوليت هاي خود کوتاهي نکردند وحتي در آخرين روزهاي زندگي با وجود اين که در بستر بيماري افتاده بودند، وقتي احساس کردند حالشان کمي بهتر شده است برخاستند وبه کارهاي خانه پرداختند.

يکي از سخنرانان با اشاره به خطبه حضرت زهرا آن را از کرامات ايشان ودر اوج بلاغت توصيف کرد وگفت: خطبه آن حضرت، با توجه به اين که در موقعيتي بحراني القا شده وحضرت با پهلوي شکسته وبازوي ضرب ديده وبا دنيايي از درد واندوه آن را ايراد فرموده اند ونيز با توجه به مضامين والا واوج فصاحت آن از شگفتي هاي حضرت به شمار مي رود. حضرت در اين خطبه حقايق فراواني را بازگفتند وبراي اداي مسئوليت الهي خود در دفاع از ولايت وهدايت امت وامر به معروف مسائل مهمي را در خطبه گوشزد فرمودند، به طوري که مخاطب احساس مي کند، حضرت زهرا از زبان قرآن وپيامبر سخن مي گويد.

در اين مجلس تأکيد شد که احتجاج فاطمه زهرا سلام الله عليها با خليفه در مورد فدک به خاطر فدک نبوده است؛ چراکه آن حضرت در نهايت بي رغبتي به دنيا بوده است. حضرت زهرا با اين کار مي خواست مسأله خلافت را مطرح کند واز قداست خاندان وحي دفاع نمايد. در روايات نبوي تأکيد شده است که نور فاطمه از نور خداست وخشم وخشنودي او عين خشم وخشنودي پروردگار متعال است. بر اين اساس کساني که ايشان را رنجاندند وبه طرزي مظلومانه به شهادت رساندند از رحمت خدا فرسنگ ها فاصله دارند وقصد نابودي آيين نبوي را داشتند.



ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. بحارالانوار، ج35، ص223 (باب5 ـ آية التطهير...، حديث30).

  • نظری برای این خبر درج نشده است.