LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آيت الله العظمي شيرازي:"
بزرگان با تلاشهايشان بزرگي و جاودانگي را براي خود به وجود آورده اند
کد 2072
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 30 تیر 1388 - 28 رجب الأصب 1430
جمعي از جوانان و نوجوانان ساکن اروپا و امريکا، که پدرانشان از ديرباز به اروپا، امريکا و کانادا هجرت کرده بودند، با مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله در بيت معظم له در شهر مقدس قم ديدار کردند و از بيانات پدرانه ايشان بهره بردند. ايشان در ضمن سخنان خود خطاب به اين نوجوانان و جوانان مهاجر فرمودند: عظمت و بزرگواري با آدم هاي بزرگوار به دنيا نمي آيد. هر انساني وقتي که به دنيا مي آيد، صفات انساني و شکل و حجم خاص انساني اش زاده مي شود.

بنابراين، انسان هاي بزرگ، مثل ابوذر غفاري و سلمان فارسي و عمار و شيخ مفيد و شيخ طوسي و شيخ صدوق و علي بن مهزيار رضوان الله تعالي عليهم اجمعين به يکباره و به طور اتفاقي و بر اساس شانس اين عظمت و بزرگي را تصاحب نکرده اند و به همين صورت بزرگوار و عظيم، زاده نشده اند بلکه خودشان اين عظمت و رادي و رادمردي را به وجود آورده اند. يعني با تلاش ها و کوشش هاي پي گير، اين عظمت را براي خود به وجود آورده اند. جوانان عزيز، هر يک از شما نيز مي تواند براي خودش شخصي عظيم و رادمرد شود، البته اگر به اين سه امرِ مهم اهميت بدهد و خود را به آنها ملزم سازد:

نخست: اخلاص کامل براي خداي سبحان و اهل بيت صلوات الله عليهم اجمعين يعني همواره بکوشيد که کاري را که موجب جلب رضايت خداي سبحان و رضايت اهل بيت عليهم السلام مي باشد را انجام دهيد، زيرا تنها راه رسيدن به مقام قرب الهي همان ها هستند. هريک از شما جوانان اگر کاري مي کند بايد هدفش کسب رضايت خداي عزوجل باشد و لا غير، و اهميت ندهد که مردم از او راضي هستند يا خير، و بکوشد که خود را با مدارايِ با مردم و صفت مردمداري آراسته کند.

دوم: فعاليت مستمر و پيوسته و به کار بردن تلاش و کوشش در استفاده از تمام ساعات عمر در نهايت امکان و بهره بردن از تمام فرصت هاي به دست آمده، حتي فرصت هاي کوچکي که به چشم نمي آيد.

سوم: به کار بردن زهد و پارسايي، که قطعاً معنايش آن نيست که انسان از خوردن و پوشيدن و ازدواج و مانند اينها بهره نبرد، بلکه معنايش آن است که قلب خود را اسير امور دنيايي و لذت ها و آرايه ها و امور مادي نکند. مولاي ما حضرت امير مؤمنان علي بن ابي طالب عليهما السلام در اين باره فرموده اند: «الزُّهدُ کُلُّهُ بَينَ کَلِمَتَينِ مِنَ القرآنِ قَالَ اللَّهُ سُبحَانَهُ (لِکَيلا تَأسَوْا عَلي ما فاتَکُمْ وَلا تَفْرَحُوا بِما آتاکُمْ) وَمَن لَم يَأْسَ عَلَي المَاضِي ولَم يَْرَحْ بِالآتِي فَقَد أَخَذَ الزُّهدَ بِطَرَفَيْهِ؛(1) تمامي زهد در دو کلمه قرآن کريم آمده است. آنجا که خداي سبحان فرموده است: "تا در آنچه از دستتان مي رود اندوهگين نشويد و نيز در آنچه به دست مي آوريد بسيار شادمان نگرديد" و راستي که هرکس درباره گذشته اندوهگين نمي شود و در امر آينده خوشحال نمي گردد، تمامي جوانب و زواياي زهد را به کار برده است».

معظم له تأکيد کردند: در صورتي که هر يک از شما بر انجام دادنِ امور سه گانه پيشگفته به طور جدّي تصميم قاطع بگيرد، بي هيچ دودلي و ترديدي در آينده از جمله بزرگان و چهره هاي نامدار خواهد شد، و نام خود را و ياد خود را در تاريخ جاودانه خواهد ساخت.

در خور گفتن است که نوجوانان و جوانان حاضر در اين جلسه همگي از کشورهاي اروپايي، کانادا و امريکا به قم آمده اند تا در دوره اي اعتقادي تربيتي مراحل آموزش را بگذرانند. اين دوره در فصل تابستان سال جاري، يعني 1430 هجري قمري برگزار مي شود.

 

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1. نهج البلاغه، بخش حکمت ها و کلمات قصار، ص 533، حکمت شماره 439.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.