LOGIN
خبر
shirazi.ir
"در مسجد امام زين العابدين عليه السلام در شهر قم برگزار شد:"
مراسم سالگرد ارتحال حضرت آيت الله العظمي سيد محمد شيرازي قدس سره
کد 2131
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 مهر 1388 - 3 شوال المكرّم 1430

 
مراسم بزرگداشت هشتمين سالگرد ارتحال فقيه مجاهد و مرجع عالي قدر جهان تشيّع، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره سه شنبه شب گذشته 2 شوال المکرم 1430 با حضور جمع کثيري از مقلّدان و دوستداران آن فقيه عالي قدر و همچنين مردم مؤمن و متدين و علاقه مندان به فقاهت و مرجعيّت و خاندان اهل بيت عليهم السلام در مسجد امام زين العابدين عليه السلام قم برگزار شد.

در اين مراسم باشکوه و روحاني که با حضور مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله، فرزندان مرجع فقيد، نمايندگاني از بيوت مراجع عظام تقليد و برخي از علما و فضلاي حوزه علميه قم و نيز جمعي از هيئات مذهبي برگزار شد، ضمن تلاوت آياتي چند از کلام الله مجيد توسط يکي از قاريان قرآن، حجت الاسلام والمسلمين صادقي يکي از وعاظ شهر مقدس قم با گرامي داشت هشتمين سالگرد ارتحال جانگداز مرجع تقليد شيعيان جهان حضرت آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره اين مصيبت بزرگ را به ساحت مقدس حضرت بقية الله الأعظم امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف، بيت بزرگوار ايشان خصوصاً مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله و نيز فرزندان آن مرجع سعيد و حوزه هاي علميه سراسر جهان خصوصاً قم و نجف تسليت گفت.

وي در ادامه ي سخنان خود ضمن تشکر و قدرداني از حضور باشکوه تمام مؤمناني که در اين مراسم بزرگداشت از فقاهت و مرجعيت و علم و تقوا حضور يافته بودند، با بيان آياتي از کلام الله مجيد اظهار داشت: رسول گرامي اسلام صلي الله عليه وآله به هر آنچه که مأموريت بر ابلاغ آن داشتند و براي مردم آورده بودند، در درجه ي اول خود وجود مقدّسشان به آن عامل بودند.

ايشان افزود: پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله در جبهه هاي جنگ از اولين کساني بودند که شخصاً در ميدان نبرد حضور يافته و با کفار و مشرکين به نبرد مي پرداختند، لذا ساير مسلمانان نيز همواره تبعيت کرده و سعي مي نمودند تا از سپاه رسول خدا صلي الله عليه وآله عقب نمانند.

وي تصريح نمود: پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله همواره به آنچه که دستور مي دادند، در وهله ي اول، خود به آن عمل مي کردند تا الگو و سرمشقي براي مسلمانان و ساير مردم باشند، چنانچه آن حضرت در اخلاق الگويي تمام عيار براي همه ي مردم بودند.

حجت الاسلام والمسلمين صادقي در ادامه خاطرنشان ساخت: بر همين اساس بود که مشرکين با همه ي آن اذيت و آزارهايي که به پيامبر صلي الله عليه وآله و مسلمين روا داشتند، نتوانستند خدشه اي به ساحت مقدس و مقام و جايگاه آن حضرت وارد سازند.

ايشان در بخش ديگري از سخنان خود با بيان خاطراتي از مرحوم آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيرازي اعلي الله درجاته افزود: روزي مفتخر شدم تا به اندروني منزل آن مرجع وارسته رفته تا ايشان را زيارت کنم. ديدم يک ساختمان قديمي و فرسوده که اگر به من مي دادند تا در آن زندگي کنم، هرگز نمي پذيرفتم. در زيرزمين آن منزل، اتاق کوچک و نمناکي بود که فقط يک زيرانداز ساده و کهنه در آن پهن بود و ايشان هم در کمال سادگي در گوشه اي نشسته بودند و مشغول تأليف و نوشتن بودند؛ لذا به ايشان اعتراض کرده و گفتم که آقا شما بيمار هستيد و دچار عارضه ي درد پا مي باشيد، چرا با خود اينگونه رفتار مي کنيد؟ ايشان با تبسم و لبخند هميشگي خود فرمودند: ائمه معصومين و رئيس مذهب ما امام صادق عليهم السلام همگي زندگي ساده اي داشتند و نمي خواستند که با زر و زيور دنيا، خود را مشغول سازند لذا بيشتر به فکر مردم بوده و از تجمّل گرايي پرهيز داشتند و به همين گونه نيز مردم و شيعيان خود را تربيت مي کردند.

وي در ادامه با ذکر روايتي در شأن و مقام امير مؤمنان علي عليه السلام خاطرنشان ساخت: ابن قتيبه مي گويد اگر علي عليه السلام اموال توليدي خود را نگه داشته و انفاق نمي کردند، اکنون يک نفر سيد فقير يافت نمي شد، اما آن حضرت هرچه که داشتند، در راه خدا مي بخشيدند.

ايشان افزود: مرحوم آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيرازي رحمة الله تعالي عليه تمام عمر خود را در حال تلاش و مجاهدت بودند لکن با اين وجود و عليرغم مشکلات فراواني که براي ايشان وجود داشت، هيچگاه او را درهم و غمگين و ناراحت نمي ديديد و لذا من بارها گفته ام که اخلاق را بايد از اين بيت بياموزيم به گونه اي که وقتي وارد آن بيت مي شوي از درب ورودي تا اندروني آن، تواضع، ادب و آرامش خواهي ديد؛ از همين رو هرگاه من دلم مي گيرد به آنجا مي روم و بار غم خود را بر زمين گذاشته و باز مي گردم.

وي همچنين ادامه داد: مرحوم آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيرازي اعلي الله مقامه شخصيتي کم نظير در جهان اسلام و تشيّع هستند به گونه اي که ايشان بيش از هزار و دويست جلد کتاب تأليف نمودند و در اين اواخر نيز تنها با دو انگشت خود مي توانستند قلم در دست گرفته و بنويسند.

وي تصريح کرد: آن مرجع عظيم الشأن به آنچه که مي نوشتند، آنقدر ايمان و اطمينان داشتند که نوشته هاي خود را بدون هيچ گونه بازنگري و بي آنکه بخواهند به مصحّح بدهند، براي چاپ و استفاده عموم مردم ارسال مي کردند.

حجت الاسلام والمسلمين صادقي افزود: روزي بنده در مجلسي ضمن سخناني بيان داشتم که مرحوم آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيرازي به تعداد نفس هاي خود مطلب نوشته اند. بعد از تمام شدن سخنراني من، شخصي که در مجلس حاضر بود، مراجعه کرد و گفت: آيا شما در خصوص اين مطلب که گفتيد، اغراق نکرديد؟ من در پاسخ گفتم: آيا شما تا به حال نامه اي نوشته اي؟ وي گفت: بله. گفتم نامه اي که نوشتي را چند بار خواندي و تصحيح نمودي؟ وي گفت: دو سه بار. من در جواب گفتم: اما مرحوم آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيرازي اين همه کتاب و تأليفات را بدون تصحيح و بازنگري نوشتند و چاپ کردند که بسياري از آنها نيز بارها تجديد چاپ شده است چرا که ايشان به آنچه که مي نوشتند اطمينان کافي داشته و فرصت بازنگري مجدد آن نيز براي ايشان وجود نداشت زيرا مسؤوليت هاي سنگين ديگري نيز بر عهده داشتند که بايستي به تمام آنها رسيدگي مي کردند.

وي در پايان سخنان خود بار ديگر با تجليل از مقام فقاهت و مرجعيت و جايگاه علمي مرحوم حضرت آيت الله العظمي سيد محمد حسيني شيرازي رضوان الله تعالي عليه و تسليت مجدد فقدان ايشان به بيت آن مرحوم خصوصاً مرجع عظيم الشأن جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله و تمامي دوستان و علاقه مندان خاندان عصمت و طهارت عليهم السلام به ذکر مصيبت اهل بيت عليهم السلام پرداخت.

گفتني است پس از سخنان ايشان و در پايان مراسم، مداح اهل بيت عليهم السلام آقاي حاج علي پاشا نيز ضمن نوحه سرايي به بيان ذکر مصيبت سيدالشهدا حضرت حسين بن علي عليهما السلام پرداخت.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.