LOGIN
خبر
shirazi.ir
"در شهر «اوجام» عربستان سعودي برگزار شد:"
مراسم بزرگداشت هشتمين سالگرد ارتحال مرجع راحل
کد 2151
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 مهر 1388 - 1 ذوالقعدة الحرام 1430

 
به مناسبت هشتمين سالگرد ارتحال ملکوتي مرجع راحل، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره شامگاه روز دوشنبه هشتم ماه شوال المکرم سال جاري (1430ق.) مصادف با ششم مهرماه 1388 مجلس بزرگداشت آن بزرگ مرجع در «حسينيه المرزوق، الإمام المنتظر عجّل الله تعالي فرجه الشريف» در شهر «اوجام» (واقع در استان قطيف عربستان سعودي) برگزار شد.

برنامه آغازين اين مراسم ـ که ميزبان جمعي از علما، طلاب علوم ديني، فرهيختگان و انبوهِ شهروندان بود ـ تلاوت يک ختم کلام الله مجيد توسط حاضران بود.

سپس عضو مرکز قرآنيِ اوجام، آقاي «مفيد علي آل مرزوق» آياتي چند از کلام الله مجيد را تلاوت کرد.

آن گاه حجت الاسلام والمسلمين «شيخ مصطفي حسن آل مرزوق» سخناني ايراد کرد تحت عنوان «امام شيرازي و بازساخت ساختار گفتمان نهضت گرايانه در امت». وي ضمن سخنان خود يادآوري کرد: شخصِ مرجع راحل، آيت الله العظمي شيرازي قدس سره چندين شخصيت سترگ در خود داشت که يکايک آن به بررسي و مطالعات متعددي نياز دارد. او ـ که خدايش رحمت کند ـ روحاني، امام جماعت، استاد حوزه علميه، پرورش دهنده صدها عالم، عالمِ فقيه، پديد آورنده بزرگ ترين دائرة المعارف فقهي بود. او سلطان مؤلفان است و هم زمان شخصيتي تشکيلات گرا داشت و خود بنيان گذار مؤسسه ها و تشکيلات فرهنگي، علمي، اجتماعي و خدماتي بود و بر مجموعه بزرگي از مؤسسات نظارت داشت و از آنها حمايت مادي و معنوي مي کرد.

او انساني زاهد و فروتن بود و هماره هرجا که حضور مي يافت، دغدغه مردم را داشت. او مرد اخلاق و فراتر، مکتب اخلاق بود.

سخنران مراسم تأکيد کرد: مرجع راحل نظريه پرداز مدني، فرهنگي و علمي بود و به اين منظور طرح هاي فراواني در آثار خود ارائه داد.

آقاي آل مرزوق به بُعد نوآوري و نوگرايي در انديشه فقهي ـ سياسي مرجع راحل قدس سره مانند تعدد احزاب و شوراي فقيهان اشاره کرد و بر اين مطلب تأکيد کرد که ايشان در نظريه هاي خود در زمينه خيزش مدني و فرهنگيِ تحت راهبري جنبش اسلامي، مبناهايي مطرح کرد که با ديگر مباني فکري، تشکيلاتي يا حزبي متفاوت است. او تشکيلات را بر اصل شورا و مشورت مي دانست و فرد گرايي را نمي پذيرفت.

او بيدارگري بود که هماره در کنار مردمِ جامعه خود حضور داشت و در راه خشنود کردن آنان مي کوشيد، نيازهاي شان را برآورده مي کرد و راهبري اش به دليل زهد، فعاليت بي امان و دوري جستن از شهرت طلبي، از ديگر رهبرها متفاوت بود.

آن مرحوم با مردم، مخالفان خود و حتي با دشمنانش رفتاري دوستانه و مسالمت آميز داشت، چراکه مسالمت جويي، سنت پيامبران خدا و تضمين کننده ماندگاري مباني و اصول است و براي انسان ها فرجامي نيک رقم مي زند.

وي افزود: آرا و انديشه هايي که از سوي مرجع راحل ارائه شده، همگي در آيات قرآن کريم، روايات و سيره اهل بيت عليهم السلام ريشه دارد و لذا آن بزرگوار بر استناد به آيات، روايات و سيره پاک خاندان رسالت اصرار مي ورزيد.

حقيقتي که انديشمندان، آن را با تمام وجود لمس کردند، اين بود که گفتمان نهضت گرانه اي چون: چپ گرايي، ليبراليسم و جريان روشنفکري که خارج از حوزه هاي علميه چهره نمود، محکوم به شکست شد و ناکارآمد بود، فراتر اين که پاره اي از اين گرايش ها به دستاويزي براي حکومت هاي خودکامه در عصر حاضر تبديل شد. نظر به نقش روشن بينانه مرجعيت ديني و حوزه هاي علميه در خيزش امت اسلامي و محافظت و صيانت از استقلال آن، مرجع راحل حوزه علميه را وجهه همت خويش قرار داده، به پي نهادن گفتماني بيدارگرايانه پرداخت و از اين رهگذر و با تأکيد بر پيوند دادن ميان علم و عمل، فقه و زندگي و... حيات معاصر را وارد خِرد حوزوي کرد. به همين منظور مسائل موجود در دانشگاه ها و مراکز علمي را به حوزه آورد تا حوزويان با موضوع مسائل محل ابتلا آشنا شوند و حکم فقهي هر مسأله اي را ارائه دهند؛ مقوله اي که نا آشنايي با آن، روحانيون را در مشکلات زندگي امروزي با چالش روبه رو مي کند.

سخنران مراسم در پايان گفت: مرجع راحل، حضرت آيت الله العظمي شيرازي قدس سره هميشه بر استقلال حوزه هاي علميه از نيروهاي فشار و قدرت هاي سياسي تأکيد مي کرد.

سپس شاعر ارجمند، آقاي «عادل اللباد» از شهر «العواميه» عربستان سعودي قصيده اي با عنوان «انتفاضه يک پيام آور» خواند که در آن آمده است:

 
هب لي يراعک أيها السلطـان *** ما بعـد حبـرک حجـة وبيـان

قد أقفرت کل البحار وأزهـرت *** في شاطئيـک لآلـئ وجمـان

فإذا الحقول وبعد ماعاثت بها *** أيـدي التحــر غضـة وجنـان

وإذا المسير وبعد ما تاهت به *** قدماه يرسـم دربـه الإيمـان

وإذا الخليج وبعد ما ماجت به *** لجـج الظـلام تشـهـد وأذان

 
«خاصه و قلمت را ـ اي سلطان ـ به من ببخش، که فراتر از مرکّب تو حجت و سخني نيست.

تمام درياها (انديشه ها) تهي و بي حاصل شد، اما در ساحلِ [دانش و داده هاي] تو گوهرها و مرواريدها رخ نموده است.

مرغزارها پس از جستجوي دستان کاوشگر، به بوستان هايي باطراوت تبديل شده است.

و مسير رفتن، پس از لمس گام هايش، راه ايمان را ترسيم مي کند.

و خليج پس از آن که مورد تاخت و تاز تاريکيِ [بي اعتقادي] قرار گرفت، اکنون خود [زبان گوياي] أذان و تشهد (بندگي خدا) شده است».

در پايان مجري برنامه از حجت الاسلام والمسلمين «شيخ احمد الناصر» براي ذکر مصيبت حضرت سيدالشهدا عليه السلام دعوت کرد و پس از ذکر مصيبت، کتاب «الغرب يتغير» (غرب دگرگون مي شود) اثر مرجع راحل، در ميان حاضران توزيع شد.

گفتني است اجراي مراسم را آقاي «عادل ناصر آل مرزوق» بر عهده داشت.

 

 

 
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.