LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم بزرگداشت هشتمين سالگرد مرجع راحل در اسلو پايتخت نروژ
کد 2157
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 آبان 1388 - 13 ذوالقعدة الحرام 1430

 
به مناسبت هشتمين سالگرد ارتحال مرجع راحل، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره با حضور انبوه جمعيت مسلمانان عراقي، افغاني و شهروندان ديگر کشورها مراسم بزرگداشت مرجع راحل برگزار شد. اين مراسم که با همکاري «مرکز سيدالشهداء عليه السلام» و «مرکز فرهنگي الهدي» در «حسينيه ام البنين عليها السلام» شهر اسلو پايتخت نروژ برگزار شد، با تلاوت قرآن کريم توسط قاري، آقاي «ابوحيدر» آغاز گرديد.

سپس دو فيلم از سخنراني مرجع راحل به نمايش درآمد که طي آن، مرجع راحل رهنمودهايي به زبان عربي و فارسي براي مردم مؤمن داشتند، از جمله: از خدا پروا داشتن، خدمت به اسلامِ مظلوم، نشر فضايل اهل بيت و سيره امامان پاک از خاندان رسالت ـ که درود خدا بر آنان باد ـ سفارش به وحدت ميان مسلمانان و پرهيز از تفرقه بود.

فيلم سخنراني فارسي مرجع راحل، به مظلوميت برادران افغاني و تنگناها و سختي هايي که پياپي ديده اند، مي پرداخت.

برنامه ديگر اين مراسم، تماس مستقيم تلفني با بيت مرجع عالي قدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله بود. در اين تماس، حجت الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي (فرزند برومند مرجع عالي قدر) طي بياناتي به تبيين نقش عالمان در رهايي امت اسلامي و ايستادگي شان در برابر جريان هايي که در راستاي تغيير هويت امت و دورکردن آنان از اصولِ اعتقاداتشان مي کوشند، پرداخت و از سيره، مجاهدات علمي، خدمت به دين و مذهب و نقش بزرگ مرجع راحل در ايجاد مؤسسه هاي ديني و فرهنگي و اين که او نقش مرجعيت را در برآوردن نيازهاي امت واقعيت بخشيد و زندگي اش برپايه تقوا و بندگي استوار بود، سخن گفت.

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي، مرجع راحل را شخصيتي خواند که نظريه هاي واقعي مطرح مي کرد و خود در عملي کردن آن مي کوشيد، چنان که اين موضوع در تأسيس مؤسسه هاي فراواني توسط ايشان يا به رهنمود ايشان و به وسيله مقلدانشان در سراسر جهان صورت واقع يافت. او به برادري فرا مي خواند و از نفي ديگران پرهيز مي داد و در حالي که بنيان خانواده هاي مسلمان دچار تزلزل شده بود، همگان را به حفظ پيوند اجتماعي فرا مي خواند.

ايشان افزود: مرجع راحل رو در روي تهاجم سياسي و فرهنگي ـ که بر ضد امت مسلمان به راه افتاده است ـ ايستاد و در اين مبارزه با سلاح قلم به روشنگري پرداخته، کتاب هايي چون: «السبيل إلي انهاض المسلمين» (راه رهايي)، «التغيير» (تحول)، «حکومة المليار مسلم» (حکومت يک ميليارد مسلمان) و کتاب هايي بي همتا به نگارش درآورد.

وي در پايان شرکت کنندگان در مراسم را به خدمت به مسلمانان مهاجر و نيز آشنا کردن مردم نروژ و ديگر ملت ها با عظمت و شکوه مکتب اهل بيت عليهم السلام و اين که اسلام دين علم و عمل، محبت و صلح است، فراخواند و براي پيروزي مسلمانان در عراق، افغانستان و ديگر سرزمين ها دعا کرد.

آن گاه حجت الاسلام والمسلمين آقاي ريحاني اظهار داشت: نقش مرجع راحل در غنابخشي به فقه [شيعي] با نوشتن موسوعه حدود 160 جلدي و ديگر آثارش که از 1200 جلد فراتر است، کاملاً آشکار است. او زندگي خويش را نذر اسلام و خدمت به مذهب اهل بيت عليهم السلام کرد.

آخرين سخنران مراسم حجت الاسلام والمسلمين آقاي صادقي بود. او در همين راستا از توجه مرجع راحل به سرنوشت ملت مظلوم افغانستان، به ويژه شيعيان آن سامان سخن گفت و آن مرحوم را از مدافعان سرسخت قضيه افغانستان و شيعيان آن سامان خواند و ماجراي ديدار مرجع راحل با رهبر مجاهد و شيعيِ افغانستان، شهيد مزاري را شرح داد و سفارش مرجع راحل به آن شهيد را مبني بر اين که «ملت افغانستان، شايستگي تلاش فراوان براي رهايي از ستمگران را دارد» يادآوري کرد.

وي افزود: مرجعيتِ خاندان بزرگ شيرازي ـ که در حال حاضر در وجود مرجع عالي قدر، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله تبلور يافته است ـ توجه فوق العاده اي به ملت ها و امت اسلامي دارد و هماره نسبت به مسائل و مشکلات شيعيان جهان، به ويژه شيعيان افغانستان ـ که سختي و ستم فراواني ديده اند ـ اهتمام مي ورزد و توجهي خاص دارد.

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.