LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
ترجمه‌ي پيام مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي (قدس سره) به مناسبت فرا رسيدن عيد سعيد قربان
کد 236
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 بهمن 1382 - 8 ذوالحجّة الحرام 1424
مؤسسه جهاني آية الله العظمي شيرازي – قدس سره – طي پيامي که به مناسبت فرا رسيدن عيد سعيد قربان صادر کرد، از مسلمانان جهان خواست تا با تأمّل در روزگاران گذشته، از تجربيات برجاي مانده، در راه تصحيح اوضاع فعلي خود، ساختن فرداي بهتر بهره گيرند تا ميراث نيکي براي نسل بعدي برجاي گذارند. ترجمه پيام به اين شرح است:
 بسم الله الرحمن الرحيم
ستايش مختص خداي جهانيان است. درود بي کران بر بهترين آفريدگان، حضرت محمّد صلّي الله عليه وآله وسلّم و خاندان معصوم و ياران پاک او باد.
مسلمانان گستره‌ي گيتي، سلام عليکم
فرا رسيدن عيد سعيد قربان را به شما مسلمانان تبريک گفته، براي امّت اسلامي و جامعه‌ي بشري از خداي توانا صلح، محبّت و خير فراوان مسئلت داريم.
به حکم خرد و فرزانگي، مسلمانان بايد از تجربه گذشتگان براي تصحيح مسير فعلي خود و ساختن فردايي روشن و بهتر عبرت گيرند تا ميراثي نيکو براي فرزندان خود برجاي نهند چرا که انسان‌ها فرزندان گذشته‌ي خود هستند. به همين دليل بايد هماره گذشته‌ي خود را در حافظه داشته باشند و آن را مرور کند تا از اين رهگذر از تجربيات خود در انجام کارها و به دست آوردن موفقيت‌ها استفاده کند و از تکرار خطاهاي خود – که زمان و فداکاري‌هاي فراواني را براي جبران آن هزينه کردند – بپرهيزند.
در پيچ و خمي که در پيش روي امّت اسلامي قرار داد و به دليل وجود انبوه خطرهاي استبداد و ناداني و فقر، امّت اسلامي بايد مسئولانه و به طور جدّي در برابر خطرهايي که کيان او را تهديد ميکند و نسبت به بروز مصيبت‌ها و بلاها هشدار ميدهد و در رأس آنها خشونت و تروريسم بايستد؛ خطري که موجوديت‌هاي سياسي را به طور کامل در خطر نابودي قرار ميدهد و از سوي دشمنان مسلمانان به کار گرفته ميشود تا از اين طريق دسته‌هاي سياسي خاصي را – که غالباً با منافع آن موجوديت‌ها سازگاري ندارد – بر مسلمانان تحميل کند.
سياستِ نابود کردن ثروت، پايمال کردن حقوق بشر، ترور انديشه‌ي ديگران و استبداد سياسي با شعار «سردار نمادين» و «تک حزبي» نقش بنياديني در سرکوب اراده‌ي مسلمانان و حاکم کردن ديگران بر: زمين، ثروت و ارزهاي فرهنگي مسلمانان ايفاد کرد.
اينک حاکمان سرزمين‌هاي اسلامي بايد مسئوليت اعمال سياست‌هاي ويرانگر در چندين دهه را پذيرفته و از اشتباهات خود عذر خواهي کنند، باشد که ديگر از تکرار بيباکانه‌ي آنها – که خطري بس بزرگ‌تر از ديگر سياست‌‌هاي رايج در کشورهاي اسلامي است – جلوگيري شود.
همگان شاهد بوده‌ايم که چگونه اين نظام‌هاي سياسي، ثروت مسلمانان را هزينه‌ي زراد خانه‌هاي اسلحه کشتار جمعي، ايجاد اطّلاعات، ضدّ اطّلاعات، گارد ويژه، خريد وسايل شکنجه‌ي زندانيان، ساخت زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها کردند و در حالي ثروت مسلمانان را عليه آنان به کار ميگرفتند که حتّي اندکي از ثروت انبوه آنان را در راه مبارزه‌ي جدّي با دشمن فرضي هزينه نکردند.
و امروز برخي از اين نظام‌هاي سياسي، با خونسردي کامل هر آنچه را که ساخته بودند ويران ميکنند، امّا هنوز نسبت به ستم‌هاي جبران ناپذيري که در قالب بر باد دادن ثروت ملّت‌هاي خويش در حقّ آنان روا داشته‌اند، عذرخواهي نکرده‌اند؛ ثروتي که ميبايست در عرصه‌هاي حياتي زندگي ملّت هزينه ميشد، از قبيل: آموزش و پرورش، بهداشت همگاني، رفاه اجتماعي، پيشرفت و تجديد ساختار مدني.
امّا افسوس که بخش اعظم امّت اسلامي از اين مواهب و امکانات محروم ماند و گذشته از داشتن دانش، بهداشت و تأمين اجتماعي، تکنولوژي روز براي شهروند مسلمان تنها يک رؤيا شد.
و بدين ترتيب، زمينه‌ي رشد بيسوادي، ناداني، بيماري، ناتواني، بيکاري و ناهنجاري‌هاي کشنده‌ي اجتماعي فراهم شد.
اينک عيد سعيد قربان فرا رسيده و فرصتي است مناسب براي مسلمانان تا در برابر اين چالش‌هاي بزرگ ايستاده و در پي يافتن راه حل‌هايي باشند و بتوانند اين مرحله‌ي سخت از تاريخشان را پشت سر گذارند و با تأمّل در آنچه مصلحان اسلامي براي اصلاح جامعه به کار بستند بتوانند در اين موضوع جهش مطلوبي به جلو داشته باشند.
از جمله داده‌هاي مصلحان نوشته‌هاي حضرت آية الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي – قدّس سرّه – به ويژه کتاب «السبيل إلي إنهاض المسلين؛ راهي به سوي بيداري مسلمان است. اين کتاب، بسياري از ناهنجاري‌هاي امّت اسلامي را مورد مناقشه قرار داده و با ديد روزآمد و واقع گرايانه راه حل‌هايي مناسب و فراواني براي مشکلات مسلمانان ارائه داده است.
شايان توجّه است که مسلمانان، از انديشه‌ي نوعي، فرهنگي روشن و ديدگاهي هوشيارانه برخوردار هستند. از اين رو اميد ميرود که حکومت زمينه‌ي فعاليت را براي مسلمانان فراهم آورند تا بي‌نياز از آموزش دموکراسي و حقوق بشر، همان چيزي که در شماري از کشورهاي اسلامي در جريان است، بتوانند نقشي کارا در ساختن فرهنگي روزآمد داشته باشند.
از اين مطلب نبايد غافل شويم که انديشه‌ي اسلامي تمام نيازهاي انسان را در تغيير ساختار زندگي خويش، همسو با عصر حاضر و نيازهاي روزمرّه‌اش تأمين ميکند، امّا استبداد سياسي، مسلمانان را از اين فکر خلاّق و فرهنگ سترگ محروم کرد، تا جايي که ديگران دانسته يا ندانسته پنداشتند، که مسلمانان نيازمند کسي هستند که دموکراسي و حقوق بشر را به آنان بياموزد، غافل از اين که اين فرهنگ و ارزش‌هاي تمدّني از آغاز پرتو افشاني اسلام، از سوي مسلمانان به ديگران ارائه شد.
در پايان از خداي بزرگ مسئلت داريم مسلمانان را به سوي خير دنيا و آخرت رهنمون شود که او شنونده و پاسخ دهنده است، آمين.
والسّلام عليکم ورحمة الله وبرکاته
هفتم ماه ذي حجّه هاي 1424 ق
سيّد مرتضي شيرازي
واشنگتن