LOGIN
خبر
shirazi.ir
"با حضور اقشار مختلف مردم در شهر مقدس قم برگزار شد:"
مراسم نهمين سالگرد ارتحال حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره
کد 2383
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 22 شهریور 1389 - 4 شوال المكرّم 1431

 
مراسم نهمين سالگرد رحلت عالم رباني فقيه اهل بيت عصمت وطهارت عليهم السلام حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره با حضور مرجع عالي قدر جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي، برخي از مراجع تقليد و نمايندگان بيوت مراجع، علما و فضلاي حوزه و اقشار مختلف مردم روز يکشنبه سوم شوال 1431ق. (21/6/89) بعد از نماز مغرب وعشاء در مسجد امام زين العابدين عليه السلام قم برگزار شد.

در اين مراسم ضمن تلاوت آياتي چند از کلام الله مجيد، حجت الاسلام والمسلمين جوانمرد طي سخناني با اشاره به جايگاه انسان در بين ساير مخلوقات اظهار داشت: آنچه در آسمانها و زمين است همه مخلوق خداي متعال هستند ولي برخي از اين مخلوقات نسبت به سايرين داراي امتياز ويژه بوده و از جايگاه بالاتري برخوردار هستند از اين رو خداي عزوجل از بين تمام مخلوقات خود تنها به آفرينش انسان، خود را تحسين نمود که اين امر نشانگر جايگاه والاي انسان مي باشد. البته تمام انسان ها نيز يکسان نبوده، بطوريکه در بين آنان نيز، عالمان و دانشمندان داراي جايگاه ويژه اي هستند.

وي با اشاره به جايگاه علم و عالم در دين مبين اسلام گفت: اسلام که دين خوبي ها و مکتب جامعي مي باشد به علم و عالم توجه خاص داشته و امتيازات ويژه اي براي عالمان در دنياي مادي و آخرت قائل شده است.

حجت الاسلام والمسلمين جوانمرد تصريح کرد: جايگاه عالم در اسلام به اندازه اي رفيع است که اگر هفتاد هزار عابد در يک طرف و يک عالم دين در طرف ديگر باشد، طرف عالم دين سنگين تر خواهد بود.

البته اين علم نيز زماني مؤثر و کارساز است که با عمل توأم شود و علم بدون عمل نه تنها مفيد نبوده بلکه مضر است زيرا کساني که داراي علمي هستند ولي به آن عمل نمي کنند بدون شک گمراه شده و به هلاکت خواهند رسيد.

وي يادآور شد: همانطور که بعد از انبيا و امامان معصوم عليهم السلام، عالمان صالح معتمدين و راهنمايان مردم هستند به همان اندازه هم، عالمان غير صالح نتيجه ي عکس خواهند داشت. 

ايشان در ادامه سخنان خود با اشاره به جايگاه والاي علمي و اخلاقي عالم وارسته حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره تصريح کرد: از نظر شرع اسلام، فقيه شخصي است که به دنيا بي اعتنا بوده و آخرت را با اشتياق و با تمسک به سيره انبياء و ائمه معصومين عليهم السلام دنبال کند که اين عالم فرزانه نمونه کامل يک فقيه وارسته بودند.

وي با بيان اين مطلب که نسل و دودمان اين عالم فرزانه از خدمتگزاران به اسلام و تشيع بوده است، گفت: مرجع راحل در خانواده اي تربيت شده اند که تمام زندگي خود را صرف اسلام و تربيت شاگردان ديني کرده اند و هيچ اندوخته اي از مال دنيا براي خود نداشته اند.

خطيب مراسم، مرجع راحل حضرت آيت الله العظمي شيرازي را عالمي زاهد و با اخلاق و کرامت خواند و بيان داشت: ايشان در علم و عمل به جايي رسيده بودند که جز براي ديگران کاري انجام نداده و در راستاي خدمت به اسلام و تا پايان عمر مبارکشان بيش از هزار و دويست جلد کتاب به نگارش درآورده و قلم را به زانو درآوردند.

ايشان با تأکيد بر اين مطلب که مرجع فقيد حافظ کل قرآن کريم بودند، يادآور شد: مرجع فقيد از سن 18 سالگي در کنار تحصيل به تدريس مکاسب و از سي سالگي نيز به تدريس دروس خارج مشغول بودند.

وي مجاهدت در راه حق، تلاش مضاعف براي تحصيل اخلاص، زهد و پارسايي و دستگيري از محرومين را از جمله ديگر ويژگي هاي اين عالم فرزانه توصيف کرد و خاطرنشان ساخت: علي رغم اينکه وجوهات زيادي از مردم در دست ايشان بود ولي هيچ کدام را به خود اختصاص نداده و در کشورهاي مختلف با ساخت اماکن مذهبي، علمي و فرهنگي با نام مبارک ائمه معصومين عليهم السلام در زنده نگاه داشتن ياد آن پاکان تلاش کرده و سرانجام نيز در همين راه دعوت خداي عزوجل را لبيک گفته و به ديار باقي شتافتند.

گفتني است در اين مراسم باشکوه گروه ها و هيئت هايي از مشهدمقدس، اهواز، اصفهان، تهران، کاشان، يزد و ساير شهرستان ها و هم چنين ميهماناني از خارج از کشور حضور داشتند.

شايان ذکر است که در حاشيه ي مراسم، توليدات فرهنگيِ صوتي ـ تصويري و چاپي منتشر شده توسط مؤسسه فرهنگي رسول اکرم صلي الله عليه وآله، حاوي بيانات و آثار مکتوب مرجع راحل حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي اعلي الله درجاته و مرجع عالي قدر جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي عرضه گرديد.
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
سايت مرجع راحل حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي اعلي الله درجاته

  • نظری برای این خبر درج نشده است.