LOGIN
خبر
shirazi.ir
عيد غدير خم، عيد ولايت و برترين اعياد مسلمين است
کد 244
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 بهمن 1382 - 14 ذوالحجّة الحرام 1424
حجة الاسلام سيد جعفر شيرازي گفت: عيد غدير خم، عيد ولايت و برترين اعياد مسلمين است که هيچ روزي به عظمت و بزرگي آن نمي ‌رسد.
حجة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي جمعه شب گذشته در ادامه سلسله درس‌هاي اخلاق در بيت آية الله العظمي شيرازي ضمن تبريک ميلاد فرخنده دهمين پيشواي شيعيان جهان حضرت امام علي النّقي عليه السلام، با اشاره به نزديکي سالروز عيد غدير خم گفت: در روز بزرگ غدير خم با نازل شدن آيه مبارکه‌ي: «يا أيّها الرّسول بلّغ ما أُنزل إليک مِن ربّک» پيامبر گرامي اسلام مأموريت يافت تا حضرت امير المؤمنين علي بن ابي طالب عليه السلام را به عنوان جانشين خويش و خليفه‌ي مسلمين به مردم معرفي نمايد و از تمامي آنان بر جانشيني امير‌المؤمنين عليه السلام پس از خود بيعت بگيرد.
وي افزود: پس از ماجراي مفصّل روز غدير و اعلام جانشيني و خليفة الّلهي علي عليه السلام از سوي پيامبر اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم، ابوبکر و عمر و عثمان از نخستين کساني بودند که بلافاصله خود را به حضرت علي عليه السلام رسانده و با او بيعت کردند و با بيان چنين جملاتي اظهار داشتند، که اگر هيچ يک از اعمال ما نفعي برايمان نداشته باشد و گناهانمان به اندازه گناهان تمامي اهالي زمين باشد با اين بيعت آمرزيده و بهشتي خواهيم شد.
فرزند حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي خاطرنشان کرد: روز غدير خم را هيچ احدي انکار نکرده است و تمامي بزرگان شيعه و سنّي اين واقعه‌ي بزرگ را ذکر کرده‌اند مگر عدّه‌ي معدودي که جزء معاندين هستند.
وي در ادامه با اشاره به اين که عيد غدير خم بزرگترين اعياد مسليمن است افزود: دين مقدس اسلام اعياد خود را بر پايه امور معنوي برپا کرده است مانند عيد سعيد فطر که انسان پس از يک ماه امساک و روزه داري و دوري از محرّمات افطار ميکند و يا شخصي که مُحرم شده است پس از وقوف در عرفات، عيد قربان را گرامي ميدارد و در روز غدير خم که عيد ولايت و برترين اعياد مسلمين است، جشن گرفته و شادماني ميکند.
حجة الاسلام شيرازي تصريح کرد: در حديث معروفي آمده است که دين مبين اسلام بر پنج پايه بنا گرديده است که يکي از آنها «ولايت» است و تمسّک يافتن به آن بالاترين عبادات است، چنانچه هيچ دعوتي نيز بالاتر از دعوت به ولايت نميباشد.
وي با تذکّر حديثي قدسي گفت: خداي متعال به پيغمبر اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم در مورد امير المؤمنين خطاب فرموده است: هيچ ايماني بدون او [علي عليه السلام] پذيرفته نميشود؛ يعني آن که ايمان به خود و اقرار به نبوّت تو را قبول نميکنم مگر با پذيرفتن به ولايت علي بن ابيطالب عليه السلام.
فرزند مرجع تقليد شيعيان جهان در ادامه سخنان خود افزود: روايات در مورد ولايت بسيار است امّا در روايتي از حضرت امام رضا عليه السلام وارد گرديده است که اگر کسي روز قيامت حاضر شود در حالي که ولايت ما را نداشته باشد، تمامي عبادات او بي فايده است.
وي تصريح کرد: ولايت يک امر استثناء پذير نيست، يعني تمامي عبادات در يک جايي استثنايي دارند مانند نماز و روزه و حج و زکات که در برخي مواقع واجب نميباشند امّا ولايت هيچ استثنايي نداشته و در هر زمان و مکاني و بر هر مرد و زن و پير و جواني فرض و واجب است.
سيد جعفر شيرازي خاطرنشان ساخت: پس از عيد بزرگ غدير، عيد جمعه برترين اعياد است، چنانچه در روايات نيز آمده است که عيد جمعه از عيد فطر نيز برتر و افضل است.
وي در عين حال تصريح کرد: البته اين مورد نيز صحيح است که هر روزي که انسان در آن گناه نکند، آن روز عيد است يعني از خدا دور نشود، که دوري از خدا بدبختي دنيا و آخرت را به دنبال دارد و کوچکترين بلاي آخرت بزرگتر است از سخت ترين بلاي دنيا.
وي با تأکيد بر اين مطلب که هر کسي ولايت اهل بيت عليهم السلام را داشته باشد محبّت آن بزرگواران در خون و پوست او عجين گشته است گفت: عيد غدير تنها عيد سادات نيست بلکه اين روز عيد تمامي شيعيان است و روزي است که خداي عزّ وجل حضرت آدم عليه السلام را بخشيد و ابراهيم عليه السلام را از آتش نجات داد و حضرت موسي عليه السلام، هارون را به جانشيني خود انتخاب کرد و هر کسي يک درهم در اين روز عيدي دهد، هزار برابر و بلکه يک ميليون برابر، براي او اجر و ثواب خواهد بود.
حجة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بحث خلافت اظهار داشت: اهل سنّت ميگويند: مردم بر خلافت ابوبکر اجماع کردند و او را به خلافتي پذيرفتند، آيا اين مطلب صحيح است؟ مگر خداي منّان در کلام الله مجيد نفرموده است: هر آنچه خدا و پيغمبر او به شما فرمان ميدهند، بپذيريد؟
وي گفت: ما در اينجا به فضايل و سابقه درخشان امير المؤمنين علي عليه السلام و جنايات و ظلم‌هاي خلفاي راشدين، کاري نداريم، امّا آيا با وجود اين فرض هم، ابوبکر و عمر ميتوانند خليفه باشند؟ خداي تبارک و تعالي، هم ابوبکر را ميشناسد و هم علي عليه السلام را، لذا خود او دستور ميدهد که از کداميک اطاعت و فرمان بري کنيم.
وي خاطرنشان کرد: اجماع در مورد خلافت ابوبکر صحيح نميباشد زيرا اگر بر فرض تمامي مردم جهان هم در اين مورد اجماع کنند باز پذيرفتني نخواهد بود زيرا بر خلاف نصّ صريح فرمان الهي است که اگر خداي متعال امري را دستور دهد ديگر هيچ اجماعي نميتواند آن را نقض کند علاوه بر آن که اگر حتّي چند نفر در امري مخالفت کنند، ديگر اجماعي در کار نخواهد بود.
حجة الاسلام شيرازي در پايان افزود: در مورد خلافت ابوبکر تنها اهل سقيفه با او بيعت کردند و برخي مردم هم با زور شمشير بيعت را پذيرفتند امّا با اين حال تمامي بنيهاشم و صحابه‌ي بزرگوار پيامبر از بيعت با وي خودداري کرده و خلافت او را به هيچ وجه نپذيرفتند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.