LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
ديدار جمعي از بزرگان ونخبگان فرهنگي از کشورهاي آفريقايي با مرجع عاليقدر
کد 2596
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 اردیبهشت 1390 - 14 جمادى الثانية 1432
در روز چهارشنبه، هفتم ماه جمادي الثاني 1432ق جمعي از فعالان عرصه ي فرهنگ، استادان، مبلغان و طلاب علوم ديني از کشورهاي آفريقايي: بروندي، اوگاندا، تانزانيا و کنگو در شهر مقدس قم با بزرگ مرجع جهان تشيع، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي ديدار کردند و مورد استقبال ايشان قرار گرفتند.

معظم له در ابتداي اين ديدار ضمن خوش آمدگويي به ميهمانان، بيانات ارزشمند خود را با آياتي از کلام الله مجيد آغاز نمودند که: «مَا عِندَکُمْ يَنفَدُ وَمَا عِندَ اللّهِ بَاقٍ...؛(1) آنچه پيش شماست تمام مي شود و آنچه پيش خداست پايدار است».

معظم له در ادامه فرمودند: همگان از مرد و زن مخاطبان اين آيه ي کريمه هستند وصريح آيه اين است که تمام آنچه در دنياست فنا مي شود، مگر آنچه که براي خدا باشد. به ديگر بيان هر فردي پنجاه سال، صد سال يا اندکي بيشتر و کمتر در اين دنيا زندگي مي کند و زماني تمام داشته هايش به اتمام مي رسد، سلامتي و اميال و شهواتش از دست مي رود و مال دوستي، حب دنيا و خشم و ديگر خصلت هايش زايل مي شود. حال اگر تمام اين امور را در راه خدا به کار گيرد، قطعاً نامي جاودانه و يادي ماندگار خواهد داشت.

مرجع عاليقدر در ادامه فرمودند: صدها سال، قبل جواني همانند شما مي زيست که علوم ديني فرا مي گرفت و به دليل اين که تمام کارهايش براي خدا بود، جاودانگي يافت و جاودانگي اش تا هزاران سال نيز پايدار خواهد ماند. او شيخ مفيد رضوان الله تعالي عليه بود.

در جلسات درس شيخ مفيد رضوان الله تعالي عليه انبوه طلاب علوم دينيِ پيرو مذهب اهل بيت عليهم السلام مانند: شريف رضي، سيد مرتضي، شيخ طوسي و جز آنان و نيز از اهل تسنن، مسيحيان، يهوديان و لائيک ها و شاعر ابوالعلاء معري حضور مي يافتند. البته به برکت وجود شيخ مفيد، بسياري از شاگردانش که با مذهب اهل بيت عليهم السلام بيگانه يا اصلاً غير مسلمان بودند به سوي نور اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام هدايت شدند. آن عالم بزرگوار ـ که خدايش رحمت کند ـ مصداق بارز اين سخن امام رضا عليه السلام بود که فرمودند: «يتعلم علومنا و يعلمها الناس؛(2) علوم ما را فراگيرد و به مردم بياموزد».

مرجع عاليقدر در ادامه افزودند: در احوالات شيخ مفيد آمده است: زماني جمعي از علماي اهل تسنن از شهرهاي عراق نزد ايشان رفته و از اوفرصت و زماني خواستند تا با وي به مناظره ي علمي پردازند. شيخ به آنان گفت: در حال حاضر اشتغالات تدريس، تأليف و مباحثه هاي علمي زيادي با ديگران دارم. شما مي توانيد پنج روز ديگر بياييد.

ميهمانان گفتند: پنج روز در انتظار ماندن براي ما ممکن نيست.

شيخ به ايشان فرمود: با اين توصيف، شما مي توانيد سحرگاهان روز بعد بياييد، چون تنها در آن هنگام فرصتِ تأمين خواسته ي شما را دارم.

آيت الله العظمي شيرازي مدظله العالي فرمودند: وقت و ساعتي که شيخ مفيد براي مناظره با ميهمانان خود معيّن کرد از تلاش بي امان وي در راه نشر معارف اهل بيت عليهم السلام و فعاليت هاي علمي اش حکايت دارد. لذا بر طلاب علوم ديني است که به او اقتدا کرده، تمام عمر و دارايي خود را در راه خداي متعال صرف نمايند.

ايشان در جايي ديگر از بيانات خود فرمودند: خداي متعال محمّد و آل محمد عليهم السلام را وسيله اي به سوي خويش قرار داده است، لذا هستي و حيات خويش را در اختيار آنان قرار دهيد، چراکه هرچه براي اهل بيت عليهم السلام باشد، براي خداي متعال است.

ايشان تأکيد کردند: شايسته است که مؤمنان همگي، به ويژه طلاب علوم ديني جز در مواردي مانند: اوقات غذا خوردن و استراحت هاي ضروري، لحظه اي از زندگي خود را بيهوده بر باد ندهند و تمام اوقات خود را در راه خدا صرف کنند تا بتوانند خود را به طور جدي وقف علم آموزي نمايند. بايد به تقواي حقيقي الهي پايبند باشيم، بدين معنا که تمام پيوند و علايق غير ضروري خود را با دنيا و آرايه هاي آن و سرگرمي ها و هوس هايش قطع کنيم.

معظم له در خاتمه بيانات ارزشمندشان فرمودند: هرکس پايبندي اش به تقواي الهي بيشتر باشد به همان نسبت از توفيق الهي برخوردار خواهد شد، بهره ي بيشتري در هدايت افراد جامعه خواهد داشت و نامه ي اعمالش در روز قيامت نوراني تر خواهد بود.

گفتني است پس از پايان يافتن سخنان هدايتگرانه ي مرجع عاليقدر آيت الله العظمي شيرازي مدظله العالي، شماري از طلاب ميهمان به دست معظم له معمم شدند و به کسوت روحانيت درآمدند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. سوره ي نحل، آيه96.
2. وسائل الشيعه، ج27، ص92، حديث33297.
 
 
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.