LOGIN
خبر
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی:"
با اندیشه و اخلاق اهل بیت علیهم السلام، جهان سامان خواهد گرفت
کد 2637
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 19 تیر 1390 - 8 شعبان المعظّم 1432

در شامگاه چهارشنبه چهارم ماه شعبان 1432ق (16/4/90) شب خجسته زادروز سید الساجدین، زین العابدین حضرت علی بن الحسین علیهماالسلام جمعی از پزشکان، استادان و دانشجویان دانشگاه بغداد، دانشگاه المستنصریه، دانشگاه تکنولوژی و دانشجویان دانشسرای نفتِ بغداد با بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال ایشان قرار گرفتند.

معظم له ضمن خوش آمدگویی به میهمانان در بیاناتی به مسئولیت پذیری و تعهد در کارها تأکید نمودند و فرمودند: رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله فرمودند: «کلکم راعٍ، وکلکم مسئول عن رعیته؛(1) همگی تان سرپرستانید و همگی تان نسبت به زیردستان مسئولید».

مدتی پیش آماری را می خواندم که بر اساس آن، حدود چهل درصد جمعیت عراق را پسران و دختران جوان تشکیل می دهند.

این نسبت در جهان امروز نشانه ی بسیار خوبی است و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. اگر این جمعیت در تمام عرصه ها، به ویژه در زمینه ی اعتقاداتِ برگرفته از معارف اهل بیت علیهم السلام و با اخلاق برآمده ازسیره پاک خاندان رسالت علیهم السلام، به صورت صحیح پرورش یابد، قطعاً چهره ی عراق را درخشان کرده و منطقه را تماماً دگرگون و اصلاح خواهد کرد، فراتر این که جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه ی سخنان خود به بیان نمونه ای از عقیده و اخلاق والای اهل بیت علیهم السلام اشاره کرده و فرمودند: مولایمان امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: «وَاللَّهِ لَوْ أُعْطِیتُ الأقَالِیمَ السَّبْعَةَ بِمَا تَحْتَ أَفْلاکِهَا عَلَی أَنْ أَعْصِیَ اللَّهَ فِی نَمْلَةٍ أَسْلُبُهَا جُلْبَ شَعِیرَةٍ مَا فَعَلْتُهُ؛(2) به خدا سوگند، اگر هفت اقلیم را با آنچه در آن است به من دهند تا با ربودن پوست جوی از دهان مورچه ای، خدای را نافرمانی کنم، چنین نخواهم کرد».

این سخن امیرالمؤمنین علیه السلام شعار نبود، که عقیده و اخلاق و سیره اهل بیت علیهم السلام بود. به راستی اگر جهان را بکاویم، آیا می توانیم چنین اعتقاد و اخلاقی را بیابیم؟ مسلماً هرگز.

در مقابل، اخلاق و رفتار گمراهان و منحرفان از راه اهل بیت علیهم السلام وجود دارد که در کافر خواندن دیگران، انفجار، به کارگیری افراد ساده و حتی عقب افتاده ی ذهنی و نادان به عنوان تله ی انفجاری و منفجر کردن آنان در میان انبوه زنان، کودکان و مردان زائر تبلور یافته است.

آن گاه معظم له خطاب به میهمانان فرمودند: بیان این امور برای ملت عراق و جهان بر عهده ی کیست؟

سپس در مقام پاسخ فرمودند: گنجاندن و جای دادن اندیشه، اعتقادات و اخلاق اهل بیت علیهم السلام که تبلور اسلام است بر عهده ی همگان است، حتی زنان بی سوادِ خانه دار و کارگر بی سوادِ شاغل در کارگاه در این زمینه مسئولیت دارند.

مرجع عالیقدر تأکید نمودند: مسئولیت بزرگ تر در این زمینه بر عهده ی حوزه های علمیه و دانشگاه هاست، چراکه این طبقه ی فرهیخته بنا به تخصص هایی که دارند می توانند علوم اهل بیت علیهم السلام را به بهترین وجه فراگرفته، آن را به دیگران بیاموزند که البته این امر نیازمند اراده و همت همه جانبه است.

ایشان افزودند: امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: «المرء بهمته لا بقنیته؛(3) مرد با همتش سنجیده می شود، نه به سنجه ی دارایی اش».

بنابراین انسان با ثروت خود نمی تواند به پرواز درآید، بلکه همت او بال پروازش است و اگر همت نباشد، پرواز و بالندگی به وسیله ی علم ممکن نخواهد بود. داشتن عشیره و خویشاوندان و شخصیت و حزب بدون برخورداری از همت نیز کارگشا و عامل پیشرفت نخواهد بود. در مقابل، همتِ بدون مال و عشیره و حزب امکان بالندگی و پرواز را به انسان می دهد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی خطاب به میهمانان فرمودند: شما پزشکان، رؤسا و استادان دانشگاه و دانشجویان بدون استثنا بکوشید مسئولیت پذیر و نسبت به مسئولیت های خود پایبند باشید، بدین معنا که هریک در حدّ توان خود علوم، اندیشه، عقاید و اخلاق اهل بیت علیهم السلام را فراگیرید و به دیگران بیاموزید تا از این رهگذر در روزگاری نه چندان دور ملت عراق حامل و ناشر اندیشه ی اهل بیت علیهم السلام باشد.

شکی نیست اگر چنین پیشرفتی حاصل شود که ان شاء الله خواهد شد، عراقِ فردا عراقی صالح و اصلاح گر دیگران خواهد شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. ارشاد القلوب، ج1، ص184.
2. نهج البلاغه، خطبه ی 224.
3. غرر الحکم، ص447، فصل هشتم.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.