LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
رمز موفقیت در استفاده از فرصتهاست
کد 2681
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 06 شهریور 1390 - 27 رمضان العظيم 1432

جمع کثیری از بانوان و محبّان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان 1432ق (4/6/1390) با بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار نمودند.

در این دیدار مرجع عالیقدر به بیان اهمیت ماه مبارک رمضان پرداخته و اعمال و نتیجه اعمال روزه داران را از توفیقات و عنایات خاصه الهی بر شمرده و افزودند: انسان باید سعی کند کوتاهی هایی که در ماه رمضان از او سر زده با بهره گیری بیشتر در روزهای آخر آن جبران کند تا این ماه برای او ماه آمرزش و مغفرت باشد.

پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در یکی از خطبه های راجع به ماه مبارک رمضان فرمودند: «فإن الشقی من حرم غفران الله فی هذا الشهر».

یعنی خدای ناکرده اینطور نباشد که وقتی ماه مبارک رمضان به پایان رسید نام او در طومار مغفورین نباشد. (چراکه معلوم نیست ماه رمضان آینده را درک کند یا خیر؟)

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی با ذکر روایات شریفه ای که نیکی را سبب بلندی عمر و بدی را سبب کوتاهی عمر معرفی نموده، به مسئله مهم صله رحم و احسان اشاره نموده و فرمودند: صله رحم این دستور الهی سبب طول عمر انسان ها می شود و در مقابل آن قطع رحم است که سبب کوتاه شدن عمر می گردد، و نیز احسان به دیگران سبب طولانی شدن عمر بوده و برعکس آن جفا بر دیگران سبب کوتاهی عمر می شود.

مرجع عالیقدر در ادامه بیانات ارزشمندشان در تأکید بر مسئله احسان فرمودند:

مسئله احسان در آیات و روایات ما از جایگاه خاص و با اهمیتی برخوردار بوده و سفارش فراوانی بر آن شده است و از مصادیق احسان می توان به خوشرفتاری با مردم، دید و بازدید با ارحام، دستگیری فقرا و مساکین، همیاری و کمک به همنوعان به راه های مختلف اشاره کرد و مواردش هم در جامعه ما زیاد است، از جمله کمک در امر ازدواج جوانان، برطرف کردن مشکلات مالی خانواده ها، بر طرف نمودن مشکلات روحی و اخلاقی دیگران و مانند آن.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در بخش دیگری از سخنانشان به مسئله معاد و اثر گذاری آن در ابعاد مختلف زندگی اشاره نموده و فرمودند:

انسان وقتی متوجّه باشد که در آخرت همان را دارد که از دنیا برای آنجا فرستاده باشد، سعی می کند بیشتر به فکر آخرت بوده و برای آن کار و تلاش نماید، و وقتی متوجه باشد که ارزش کار و قبولی اعمال بستگی به درجه اخلاص دارد، اخلاص بیشتری را رعایت خواهد کرد، زیرا اعمال بلکه حتی نیّت انسان در روز قیامت بصورت فیلم به معرض نمایش گذاشته خواهد شد و اینجا است که انسان متوجه می گردد که باید بر اخلاص و تقوا در اعمال خود بیفزاید تا موارد اثر گذاری آن در دنیا بیشتر باشد، و درجات قبولی، رحمت و مغفرت خدای سبحان در آخرت افزون تر گردد.

همه ما آنچه که در این ایام مبارک ماه رمضان انجام دادیم را در همین دنیا و نیز در آخرت خواهیم دید.

توسل هایی که به ساحت مقدس قرآن مجید و ائمه اطهار علیهم السلام پیدا کردیم، توبه ها وانابه هایی که در شب های پر فیض قدر به درگاه باری تعالی انجام دادیم، همه و همه اثر خاص و اجر مخصوص آن را در این دنیا و در آخرت خواهیم دید.

مرجع عالیقدر در خاتمه با تأکید بر مسئله مهم معادباوری در مردم فرمودند: بیایید سعی کنیم، بیش از قبل باور کنیم که آخرت در پیش داریم و آنچه برای آخرت کار و تلاش کرده و می کنیم، همان را حاضر خواهیم دید، قرآن مجید می فرماید: «وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا؛(کهف، 49) آنچه را در دنیا انجام داده و می دادند همه ی آن را در قیامت حاضر می بینند» و نیز می فرماید: «یَوْمَئِذٍ یَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِّیُرَوْا أَعْمَالَهُمْ * فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ * وَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ؛(زلزله، 6ـ8) آن روز مردم [به حال] پراکنده برآیند تا [نتیجه] کارهایشان به آنان نشان داده شود * پس هر که هم وزن ذره‌ای نیکی کند [نتیجه] آن را خواهد دید * و هر که هم وزن ذره‌ای بدی کند [نتیجه] آن را خواهد دید». لذا خوب است بیش از پیش باقی مانده ماه مبارک را غنیمت شمرده و بهره برداری بیشتری را از آن برای دنیا و آخرت خود بنمائیم ان شاء الله تعالی.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.