LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پیام بنیاد جهانی shia rights watch به مناسبت روز هشتم شوال، روز جهانی بقیع
کد 2698
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 شهریور 1390 - 9 شوال المكرّم 1432
بنیاد جهانی شیعه رایتس واتچ که حسب الامر بزرگ مرجع جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در راستای پیگیری حقوق شیعیان جهان تأسیس شده است با تأسی از مرجع عالیقدر که فرمودند: این امر (نامگذاری 8 شوال به روز جهانی بقیع) وظیفه ای است شرعی در راه احیاء "بقیع غرقد" پیامی بدین شرح صادر نموده است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین والصلاة والسلام علی أشرف الأنبیاء والمرسلین محمد رسول الله وعلی اهل بیته الطیبین الطاهرین.
 
خدای متعال می فرماید: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَی الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَی أُوْلَئِکَ أَن یَکُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِینَ؛(1) مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز واپسین ایمان آورده و نماز برپا داشته و زکات داده و جز از خدا نترسیده اند، پس امید است که اینان از راه یافتگان باشند».

زنده نگاه داشتن خاطره ی تلخ ویران شدن قبور ائمه بقیع علیهم السلام نمایانگر حجم درد و رنجی که بر جان امت اسلامی سنگینی می کند، رخدادی تاریخی و جانگداز که جریان تکفیری با ویران کردن قبور مسلمانان به ویژه قبول ائمه بقیع علیهم السلام در مدینه ی منوره آن را رقم زد.

جانگدازتر اینکه مسلمانان شاهدند مهمترین نمادهای اسلامی، یعنی قبور امامان بقیع همچنان ویرانه مانده و با زمین یکسان است. وانگهی استمرار این وضعیت و عدم اقدام برای بازسازی این مکان مقدس، چهره ی اسلام را مخدوش و تاریخ آن را نابود کرده، روح نفرت، کینه، فتنه و دشمنی را می پراکند.

تجاوز به حریم اعتقادات هر شخص یا هر دین و مذهب، دست اندازی به احساسات دینی و مذهبیِ ملت ها وامت ها به شمار می رود، چه رسد به این که دین اسلام و معتقدات آن مورد بی حرمتی قرار گیرد و البته سنگینی شکستن حریم حرمت خاتم الانبیاء حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله در قالب بیان نمی گنجد.

این اقدام فتنه گرانه یکی از سناریوهایی است که برخی دسته ها و جریان ها برای فتنه انگیزی و پراکنده کردن صف درهم پیوسته ی امت اسلامی عملی کردند. گشوده شدن دروازه های بلا بر امت وگرفتار کردن امت در حالتی از ذلت و خواری، انتشار فساد در زمین و رواداشتن ریختن خون بی گناهان، نتیجه ی این اقدام است.

مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره درباره ی اقدام جریان تکفیری به ویران کردن قبور ائمه بقیع و دیگر نمادهای اسلامی فرمودند: «از بین بردن ده ها اثر از رسول خدا صلی الله علیه وآله و خاندان پاک و اصحاب آن حضرت، امری نابخردانه و غیر شرعی است، بلکه تباه کردن آثار اسلامی و میراث تاریخ است، چراکه آن آثار، عناصر هدایت و دلالت هایی برای بشریت است».

این سازمان برپایه ی وفاداری نسبت به رسول اکرم صلی الله علیه وآله و به جهت تکریم منسوبان به حضرتش، به ویژه خاندان پاک ایشان و نیز به صیانت و حفاظت از میراث تاریخ اسلام، بازسازیِ بدون فوت وقت این مراقد متبرکه را به بهترین و شکوهمندترین وجه ضروری می داند و آن را به طرق زیر ممکن می داند:

1. در محاکم بین المللی علیه حکومت سعودی اقامه ی دعوی شود و از این رهگذر، حکومت یادشده به موافقت برای بازسازی آن اماکن متبرکه و نیز آزاد گذاشتن زائران در امر زیارت و اِعمال مراسم مذهبی خود ملزم می گردد.

2. ارائه مستندات همراه با تصویر مبنی بر این که آن مراقد تا سال 1344ق (حدود 88سال قبل) آباد بود. و ویران کردن آن بر پایه ی فتوای جریانی تکفیری که به هیچ وجه مسلمانان را نمایندگی نمی کند صورت گرفته است. نیز در این راستا از یونسکو خواسته شود این مراقد را در شمار آثار جهانی ثبت کند.

پرواضح است که چنین اقدامی، از بروز حوادثی مشابه در حال حاضر و آینده جلوگیری خواهد کرد.

3. اعزام کمیته ها و هیئت های ویژه به مجمع عمومی سازمان ملل به منظور آگاه کردن جهان از این جنایت و مظلومیت شیعیان.

4. فشار بر سازمان کنفرانس اسلامی به منظور واداشتن آن به موضعگیری نسبت به مراقد اهل بیت علیهم السلام.

5. فعالیت های گوناگون درسراسر جهان، از قبیل تظاهرات و تحصن در طول سال و به صورت پیوسته تا نتایج مورد نظر در بازسازی این مراقد به دست آید.

6. روز هشتم شوال را به عنوان «روز جهانی بزرگداشت روز ویران کردن قبور ائمه بقیع» اعلام کرد و آن را در برنامه های بین المللی گنجاند.

7. اعلان مراسم سوگواری، سیاه پوش کردن اماکن، به زیارت مراقد اهل بیت علیهم السلام رفتن و بازگفت و تجدید خاطره ی جانسوز این روز.

8. تأسیس مؤسسه هایی با مأموریت بازسازی قبور ائمه بقیع و حمایت از آن برای فعالیت جهانی به منظور تأکید بر اهمیت و جایگاه والای تاریخی و دینی آن.

9. با توجه به اهمیت نقش رسانه در احیای خاطره ی این روز، باید با تهیه و تدوین برنامه هایی اهمیت دینی، حقوقی و فرهنگی این قضیه ی دردناک را به همگان منتقل کرد.

10. همایش های جهانی برگزار شود و از این رهگذر و در چارچوب فراخوان به تسامح، بردباری و جمعیت بخشیدن به پراکندگی امت، به بازسازی قبور ائمه بقیع دعوت شود.

11. تأسیس شبکه های ماهواره ای و پایگاههای اینترنتی و نیز تهیه و توزیع مجله، گاهنامه و فصلنامه ی ویژه ی این رخداد دیگر ضرورت در این زمینه است.

سخن آخر این که تلاش برای بازسازی بقیع با به کارگیری تمام راه ها و وسایل مشروع و مسالمت آمیز، وظیفه ی هر مسلمان است، لذا احیای این روز گامی مهم به سوی تحقق این هدف و اعلام وفاداری نسبت به رسول خدا و خاندان پاک اوست و از همین رهگذر اهداف رسالت سمحه ی اسلام تحقق خواهد یافت.

خدای متعال می فرماید: «ذَلِکَ الَّذِی یُبَشِّرُ اللَّه عِبَادَهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُل لَّاأَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَی وَمَن یَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِیهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَکُورٌ؛(2) این همان[پاداشی] است که خدا بندگان خود را که ایمان آورده و کاری شایسته کرده اند [بدان]مژده داده است. بگو: به ازای آن[رسالت] پاداشی از شما خواستار نیستم، مگر دوستی درباره ی خویشاوندانم و هرکس نیکی به جای آورد. [و طاعتی بیندوزد]، برای او در ثواب آن خواهیم افزود، قطعاً خدا آمرزنده و قدرشناس است».
 
بنیاد جهانی شیعه رایتس واتچ ـ واشنگتن
6/9/2011میلادی
15/6/1390
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. سوره ی توبه، آیه 18.
2. سوره ی شوری، آیه 23.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.