LOGIN
خبر
shirazi.ir
بازسازي حماسه خونين عاشوراي 61قمري در کويت
کد 269
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 16 اسفند 1382 - 14 محرّم الحرام 1425
به گزارش سه روزنامه القبس والأنباء والسياسة ده‌ها هزار مسلمان بامداد روز سه‌شنبه دهم ماه محرم سال جاري، عاشورا در حرکتي منسجم به حسينيه‌ها و مساجد رفتند تا در مراسم سوگواري حضرت سيد الشهدا عليه السلام و ياران با وفاي او حضور يابند. مراکز مذهبي، مانند هيئت‌ها، حسينيه‌ها و مساجد آکنده از خرد و کلان و پير و جوان شده بودند. بزرگداشت اين روز به ايراد خطابه‌ها و بيان ماجراي عاشورا محدود نبود که مردم نيز در گذرگاه‌ها با نوشيدني‌ها از عابران پذيرايي کرده و طبق سنت همه ساله در حسينيه‌ها با غذا از مردم پذيرايي مي‌شد.
آنچه در عاشوراي امسال تازگي داشت، به نمايش درآوردن واقعه عاشورا تحت عنوان «حج حسين عليه السلام» بود. اين نمايش با 250 بازيگر کار آزموده در ميدان بزرگي در منطقه «بنيد القار» به اجرا در آمد. مردم زيادي از پير و جوان و زن و مرد براي تماشاي اين مراسم از بامدادان در آن جا گرد آمده بودند و جايگاه پنج هزار نفري تماشاگران پر شده و ديگر حاضران، زمين را زيرانداز کرده، بر آن نشستند. صحنه ياد شده تنها بيان واقعه کربلا نبود، بلکه تجسم واقعي آن بود، زيرا شرکت تهيه کننده، تمام ابزارهاي مورد نياز را از قبيل: اسب، خيمه، نيزه، شمشير که نماد جنگ‌هاي تاريخي بودند، فراهم کرده بود. براي تکميل صحنه عاشوراي 61 ق آ‌براهي به نام «نهر علقمه» ايجاد شد. يک سوي ميدان خيمه و اردوي بني هاشم و در سمت ديگر، اردوي دشمنان و يزيدان نصب شده بود.
تدارک نمايش آن چنان ماهرانه و استادانه بود که تماشاگران را به فضاي حاکم بر عاشوراي 61ق منتقل مي‌کرد و آنان مي‌پنداشتند که شاهد وقايع حقيقي عاشورا هستند.
آقاي عبدالله الخميس، کارگردان نمايش «حج حسين عليه السلام» به خبرنگار روزنامه کويتي «القبس» گفت: طرح اين نمايش از يک سال قبل در انديشه من به وجود آمد، اما از 4-5 ماه قبل کار تمرين آن آغاز شد و امروز به اجرا درآمد.
وي افزود: خيّران از اين طرح حمايت کردند و به لطف خدا همه چيز به آساني سامان گرفت و جمعيتي غير منتظره از اين نمايش ديدن کردند.
ان‌شاءالله اين نمايش در سال‌هاي بعد، با امکانات و وسايل بيشتري چون، ضريح‌هاي نمادين و ابزارهاي که امروز را با گذشته پيوند دهد نمايش، از کيفيت بهتري برخوردار خواهد شد. البته تدارک اين وسايل مستلزم همکاري تماشاگران وخريد وروديه از سوي آنان است. ما اين موفقيت را مرهون خاندان رسالت دانسته، سپاس خود را تقديم محضر امام مهدي منتظر عليه السلام مي‌نماييم.
آقاي سيد محمود موسوي، رئيس مؤسسه خيريه آل محمد صلي الله عليه وآله (که اين کار را بر عهده گرفته است) به خبرنگار «القبس» گفت: اين طرح، نخستين کار اين مؤسسه بود و هزينه آن را نيز مؤسسه بر عهده گرفت. آقاي الشيخ صباح الاحمد، نخست وزير در اين مورد همکاري بي‌شائبه‌اي ارائه داد و به منظور حفظ امنيت و تأمين نيازهاي نمايش، دستوارتي به آقاي الشيخ نواف الاحمد، معاون اول وزير کشور داد. در اين جا برخود لازم مي‌دانم از ايشان و همکاران و آنان که کمک‌هاي مالي کردند، تشکر کنم.
وي در ادامه سخنان خود تأکيد کرد: هدف از اجراي اين نمايش، ايجاد وحدت ميان فرقه‌هاي اسلامي است، زيرا امام حسين عليه السلام ملک شخصي يا دسته و مذهبي نيست، بلکه امام تمام مسلمانان و سرور آزادگان و آزاد انديشان جهان است.
همين طور آقايان: دکتر شاکر بهزاد و دکتر محمد الموسوي، اعضاي تيم پزشکي ويژه عاشورا اظهار داشتند: وضع بهداشتي افراد کاملاً مطلوب بود، البته موارد از آفتاب زدگي و تألمات روحي ناشي از تأثيرات نمايش بر چند تن از حاضران بود، داشتيم که در اسرع وقت به ياري آنان شتافته، توانستيم _ بحمدالله _ آنان را به حالت طبيعي بازگردانيم.
بنا به گزارش خبرنگار روزنامه «القبس»، مردم با ديدن صحنه‌هاي: حمله دشمنان به خيام امام حسين عليه السلام که زنان در آن‌ها بودند، جلوگيري دشمنان از رسيدن آب به امام حسين عليه السلام و ياران او، بازگشت علي اکبر عليه السلام به خيمه پدر و درخواست آب، خطابه امام حسين عليه السلام در برابر دشمنان، گريه آن حضرت بر ياران ديدگاه امام، گريه زنان و کودکان حرم از تشنگي و يورش دشمنان به خيمه‌گاه سيدالشهدا عليه السلام، شيون مي‌کردند و فرياد «يا حسين يا حسين» بر مي‌آوردند.
آنان همچنين همراه دست خود را بلند کرده هماهنگ به حرکت در مي‌آوردند و با صدايي بلند و کشيده بانگ «يا الله» سر مي‌دادند.