LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
دیدارها و همایش ها در بعثه آیت الله العظمی شیرازی در مدینه منوره
کد 2738
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 آبان 1390 - 1 ذوالحجّة الحرام 1432
در چارچوب دید و بازدید بعثه های مراجع عظام و علمای بزرگوار، هیئتی به نمایندگی از سوی بعثه ی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی مستقر در مدینه ی منوره از بعثه های حضرات آیات عظام: سید محمد شاهرودی، سید کاظم حائری، شیخ بشیر نجفی، سید عزالدین زنجانی، شیخ ناصر مکارم شیرازی، سید موسی شبیری زنجانی و سید عبدالکریم موسوی اردبیلی دام ظلهم دیدار کرد.

از دیگر سو هیئتی از سوی دفتر آیت الله العظمی سید کاظم حائری و آیت الله سید عبدالله غریفی در بعثه ی مرجع عالیقدر حضور یافته و با اعضای آن دیدار و تبادل نظر کردند.

همچنین حجت الاسلام شیخ کاظم العَمری فرزند مرحوم آیت الله علامه شیخ محمد العَمری رضوان الله تعالی علیه با تنی چند از همراهانش در محل بعثه مرجع عالیقدر حاضر و با اعضای بعثه دیدار کردند. در این دیدار اموری مرتبط با موسم و مراسم حج مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
 
میهمانانی از کنیا و تانزانیا

در همین روز نماز جماعت به امامت آیت الله شیخ عبدالکریم حائری در بعثه ی مرجع عالیقدر برگزار شد و پس از فراغت از نماز ایشان برای هیئت دیدارکننده از کشور تانزانیا و کنیا تحت عنوان «معیارهای عظمت نزد خدای متعال» سخنانی ایراد و در این معنا به حدیث شریفی استناد و اشاره کرد که می فرماید: «مَنْ تعلّم العلم وعَمِل به، وعلّم لله، دُعی فی ملکوت السماوات عظیماً؛ هرکس علمی فراگیرد و بدان عمل کند و آن را برای [کسب خشنودی] خدا [به دیگران] بیاموزد، در ملکوت آسمان ها بزرگ خوانده می شود».

آیت الله حائری سپس یادآوری کرد که تفاوت جوامع بشری نشانه ای از نشانه های الهی و دلیلی بر ربوبیت اوست و هر چیزی مادی باشد یا معنوی، میزانی متفاوت از چیزهای دیگر دارد.

ایشان تأکید کرد: موازین شرعی دقتی فراتر از موازین عرفی را می طلبد، چراکه میزان عرفی ممکن است در موارد فراوانی به خطا و نادرست باشد.

آن گاه به بیان برتری عالم بر جاهل پرداخت و به این حدیث رسول خدا صلی الله علیه وآله استشهاد کرد که فرمودند: «فضل العالم علی الجاهل کفضلی علی أدناکم؛ برتری عالم بر جاهل به برتری من بر فرودست ترین شما می ماند».
 
میهمانی سادات مدینه

در شامگاه همین روز اعضای بعثه ی مرجع عالیقدر دعوت سادات مدینه ی منوره را پذیرفته و به سرپرستی آیت الله شیخ عبدالکریم حائری در محل دعوت حضور یافتند. در این مراسم ابتدا آیت الله حائری برفراز منبر قرار گرفت و تحت عنوان «دعا و حکمت اجابت و عدم اجابت» بیاناتی ایراد و بر اهمیت مداومت بر دعا تأکید کرد و موانع و تأخیر در استجابت دعا را برشمرد.

سپس حجت الاسلام شیخ زهیر اسدی با ذکر مصیبت امام حسین علیه السلام مجلس را به اتمام رسانید.
 
همایش اعتدال و میانه روی

از دیگر سو، در روز گذشته همایشی با عنوان «اعتدال و میانه روی» در مقر بعثه برگزار شد و اعضای بعثه در این همایش یکی از امتیازات مدرسه ی فکری ـ علمی مرجعیت ارجمند شیرازی، یعنی اعتدال را مورد مناقشه قرار داد. آنچه از مناقشات صورت گرفته در این همایش به دست آمد این بود که مفهوم نصوص قرآن کریم و سنت شریف نبوی بر ضرورت تمسک به اعتدال و میانه روی دلالت دارد.

میانه روی میان نظریه پردازی و واقعیت موجود، خانواده و میانه روی، جوانب تربیتی، فعالیت اجتماعی، نفس اماره و افراطی گری، احساسات و تمایلات درونی: انگیزه ها و اسباب، تعقل و حکمت در تعامل با قضایا، شانه خالی کردن از زیر بار فعالیت اجتماعی و کمال، لطف الهی است، دیگر موضوع هایی بود که در این همایش مطرح شد.

همین طور آیه ی قرآنی «أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ؛ نیکوترین اعتدال» (سوره تین، آیه4) و اقوال مفسران در این باره و نیز مفاهیم پرورشی که از این آیه بر می آید مورد بحث قرار گرفت. آن گاه عناصر اعتدال و میانه روی مورد مناقشه قرار گرفت و این نتیجه را به دست داد که اعتدال و میانه روی حد وسط افراط و تفریط است و بر این که کوتاه آمدن از اصول و ارزش و میانه روی و محتاطانه عمل کردن در این مورد ممکن نیست.
 
همایش: نیک گوش دادن یک فرهنگ است

در چارچوب فعالیت های فکری، بعثه ی مرجع عالیقدر در مدینه ی منوره، همایشی تحت عنوان «نیک گوش دادن یک فرهنگ است» با حضور اعضای بعثه و میهمانان برگزار کرد.

پس از مطرح شدن پرسش هایی از جمله: خموشیِ مطلوب و خموشی نکوهیده، سیره و موضعگیری حکما، آثار نفی سکوت، گوش دادن، هنر است و ذوق، امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام حامل دانش برای نسل های بعدی، شناخت توانمندی های جامعه، نکات مثبت تدبر و تأمل در گرو نیک گوش دادن، موضوع همایش از جوانب گوناگونی مورد بحث و مناقشه قرار گرفت.

در پاره ای از پاسخ ها که به موضوع همایش داده شد، معنای خموشی، انسان چه کند تا از ملکه نیک شنیدن برخوردار شود، رابطه ی خموشی و علم و خموشی دانشی است که انسان با آموختن آن، در راه برنامه ریزی گام می گذارد، تعریف و راهکارهای رسیدن به این ملکه ها ارائه شد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.