LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
اخبار بعثه ی آیت الله العظمی شیرازی در مکه ی مکرمه
کد 2742
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 آبان 1390 - 4 ذوالحجّة الحرام 1432
با آغاز فعالیت بعثه ی مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در مکه ی مکرمه، حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی فرزند مرجع عالیقدر در روز یکشنبه سوم ماه ذی حجة الحرام مصادف با 8/8/1390 به همراه تنی چند از اعضای بعثه، از جمله حجت الاسلام والمسلمین سید احمد یعقوبی و حجت الاسلام والمسلمین شیخ یوسف المهدی وارد مکه ی مکرمه شدند و به بعثه ی مرجع عالیقدر در مکه پیوستند و از سوی روحانیون و دست اندرکاران بعثه مورد استقبال قرار گرفتند.

در این روز حجت الاسلام والمسلمین سید محمد قزوینی (فرزند آیت الله سید مرتضی قزوینی) و نیز حاجیانی از کاروان شهاب از شهر سیهات عربستان از جمله: آقای حاج عبدالجلیل حکیم عضو مؤسسه ی رسول اعظم سیهات، آقای فوزی آل عباس مداح اهل بیت علیهم السلام، علی آل عباس عکاس، استاد محمد هلال و حاج مبارک سیهاتی با حجت الاسلام والمسلمین شیرازی دیدار کردند.

در چارچوب فعالیت های فرهنگی بعثه ی مرجع عالیقدر پیش از نماز ظهر حجت الاسلام شیخ کاظم حائری به ایراد سخنرانی پرداخت و با استشهاد به آیه ی: «مَا کَانَ إِبْرَاهِیمُ یَهُودِیًّا وَلاَ نَصْرَانِیًّا وَلَکِن کَانَ حَنِیفًا مُّسْلِمًا وَمَا کَانَ مِنَ الْمُشْرِکِینَ؛ ابراهیم نه یهودی بود و نه نصرانی، بلکه حق گرایی فرمانبردار بود، و از مشرکان نبود»(آل عمران، 67) به تبیین مقام و عظمت حضرت ابراهیم علیه السلام پرداخت.

پس از پایان مجلس، نماز ظهر و عصر به امامت حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی برگزار شد.

در پی دعوت های فراوان کاروان ها از فرزند مرجع عالیقدر، در این روز کاروان المؤمّل از شهر سیهات میزبان ایشان بود که هنگام ورود به مقر کاروان از سوی شماری از اعضای هیئت الإرشاد مستقر در کاروان، حجج اسلام: شیخ محمود السیف، شیخ منصور السیف، شیخ علی الجنبی، سید فاضل الدرویش و استاد ابراهیم المحاسنه مورد استقبال قرار گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین شیرازی در جمع کاروانیان تحت عنوان «حج الهام بخش رستگاری است» سخنرانی و سخنان خود را با این آیه آغاز کردند که می فرماید: «وَأَتِمُّواْ الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ لِلّهِ فَإِنْ أُحْصِرْتُمْ فَمَا اسْتَیْسَرَ مِنَ الْهَدْیِ؛ و برای خدا حج و عمره را به پایان رسانید، و اگر [به علت موانعی] بازداشته شدید، آنچه از قربانی میسّر است [قربانی کنید]»(بقره،آیه196).

آن گاه در همین معنا روایتی را نقل کردند که از امام صادق علیه السلام پرسیدند: «لِمَ سُمّیَ الحجُّ حجّاً؟ قال: الحَج الفلاح، یُقال: حَجّ فلانٌ، أی أفلَح فلان؛ چرا حج به این نام خوانده شده است؟ فرمودند: حج رستگاری است، گفته می شود: حج فلان، یعنی رستگار شد».

سپس یادآوری کردند: رستگاری، نتیجه ی کامل و همه جانبه ای است که از رسیدن انسان به درجه و مرتبه ی یقین و عمل به اوامر الهی به دست می آید و حج تا روز واپسین الهام بخش خواهد بود.

ایشان همچنین تذکر دادند که رستگاری به چند دلیل ممکن است در حج به دست نیاید، از جمله: عدم آمیختگی با مناسک حج، ترس و دلبستگی ها.

حجت الاسلام والمسلمین شیرازی با بیان چگونگی زدودن این موانع برای نیل به رستگاری گفتند: انسان باید در محضر خدای مهربان به گناهان خود اعتراف کند و آمرزش آن را خواهد، چراکه از این رهگذر، ترس فروریخته و انسان به رستگاری خواهد رسید.

و در خاتمه فرمودند: باید برای استفاده ی همه جانبه و غنیمت شمردن فرصت موسم حج همت گمارد و جدیت در پیش گرفت و اعمالی را انجام داد که هرچه بیشتر انسان را به خدای متعال و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام نزدیک کند.

شایان ذکر است که مراسم سوگواری به زبان عربی (صبح) و فارسی (شب) و نماز جماعت همه روزه دربعثه ی مرجع عالیقدر برقرار می باشد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.