LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
اخبار بعثه آیت الله العظمی شیرازی در مکه مکرمه
کد 2746
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 14 آبان 1390 - 8 ذوالحجّة الحرام 1432
در پی دعوت های مکرر از حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج سید حسین حسینی شیرازی فرزند مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی، ایشان در روز دوشنبه چهارم ماه ذی حجة الحرام 1432 (10/8/1390) از کاروان الغدیر از استان قطیف عربستان دیدار کردند و از سوی روحانیون کاروان، از جمله حجج اسلام: شیخ عبدالقادر سیهاتی و شیخ عبدالغنی عباس مورد استقبال قرار گرفتند.

ایشان در جمع حاجیان این کاروان تحت عنوان «حج، عبادتی که خدای متعال ویژه خود گرداند» سخنانی ایراد و آن را با این آیه آغاز کردند که می فرماید: «وَلِلَّهِ عَلَی النَّاسِ حِجُّ البَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلاً وَمَن کَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِیٌّ عَنِ العَالَمِین؛ و برای خدا، حج آن خانه، بر عهده ی مردم است [البته بر] کسی که بتواند به سوی آن راه یابد، و هرکه کفر ورزد، یقیناً خداوند از جهانیان بی نیاز است»(آل عمران، آیه97).

آیاتی از سوره ی قیامت دیگر مورد قرآنی بود که ایشان بدان استناد و محورهای زیر را مطرح نمودند:

ـ توجه به عظمت و هراس روز قیامت؛

ـ چگونگی رهایی از خصلت نکوهیده ی جنگ بر سر دنیای فانی؛

ـ حج، راهکار رهایی از جنگ بر سر دنیا؛

ـ کامجویی از دنیا لذتی گذرا و ناپایدار؛

ـ به یاد حضور در محضر الهی بودن؛

ـ صبر بر اندک از دنیا، برای نیل بر فراوانی آخرت.

ایشان در پایان سخنان خود اظهار داشتند: فریضه ی حج فرصتی است که باید از آن برای اهتمام ورزیدن هرچه بیشتر نسبت به روز قیامت و لوازم آن، بهره جست و مرگ، بازنگری مفاهیم آخرت است. حجت الاسلام والمسلمین شیرازی در این روز همچنین بنا به دعوت حاجیان کاروان حج و عمره ی هاشم از این کاروان دیدار کردند و از سوی شماری از روحانیون از حجج اسلام: شیخ علی المعاتیق، شیخ محمد الباقر، شیخ عبدالجلیل العیثان، شیخ محمد فرزند شیخ جواد السلطان، و مداح اهل بیت علیهم السلام آقای حسین الباقر مورد استقبال قرار گرفتند.

ایشان در جمع کاروانیان هاشم سخنانی ایراد و آن را با این آیه آغاز کردند که می فرماید: «إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبَارَکاً وَهُدًی لِّلْعَالَمِینَ؛ در حقیقت، نخستین خانه ای که برای «عبادت»مردم، نهاده شده، همان است که در مکه است و مبارک، و برای جهانیان [مایه ی] هدایت است»(آل عمران، آیه96).

آن گاه اهمیت حضور در مشاعر مقدس برای تقرب یافتن به خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام را تبیین کردند و در این معنا به سخنانی از امیرالمؤمنین علیه السلام استناد نمودندکه خطاب به شیعیان فرمودند: «لا تعیونا فی طلب الشفاعة لکم یوم القیامة؛ در طلب شفاعت برای شما، ما را دستخوش تنگنا و سختی نکنید».

ایشان در بخشی دیگر از سخنان خود بر اهمیت اهتمام ورزیدن نسبت به ادعیه ی اهل بیت علیهم السلام تأکید و یادآوری کردند که این خاندان وسیله ی رسیدن به درگاه خدای متعال هستند و قرآن نیز بدان تصریح دارد، آن جا که می فرماید: «...وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الوَسِیلَةَ...؛ و به درگاه او وسیله ی [نجات و رستگاری] آورید»(مائده، آیه35).

سپس افزودند: تمام روایات مرتبط با حج به این حقیقت اشاره دارند و آن این است که اهل بیت علیهم السلام همان دروازه هایی هستند که قرآن کریم از آن یاد کرده، می فرماید: «لَیْسَ الْبِرُّ بِأَنْ تَأْتُوْاْ الْبُیُوتَ مِن ظُهُورِهَا وَلَـکِنَّ الْبِرَّ مَنِ اتَّقَی وَأْتُواْ الْبُیُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا؛ و نیکی آن نیست که از پشتِ خانه ها درآیید، بلکه نیکی آن است که تقوا پیشه کنید، و به خانه ها از در [ورودی] آن ها در آیید»(بقره، آیه189).

حجت الاسلام والمسلمین شیرازی پرسشگرانه گفتند: امیر حاجیان در این روزگار کیست؟ و خود در پاسخ اظهار داشتند: او سرورمان حضرت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف است. از این رو آن حضرت و پدر و اجداد ایشان همگی شان پناه و امیدهایی هستند و هم آنان، به ویژه حضرت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف هستند که در دنیا و آخرت برای ما به درگاه الهی شفاعت می کنند، لذا آن جا که می خوانیم: «ثُمَّ لْیَقْضُوا تَفَثَهُمْ؛ سپس باید آلودگی خود را بزدایند»(حج، آیه29) به معنای دیدار با امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف است، از این رو حج، برای دیدار آن حضرت تشریع شده است.

بنابراین، اگر انسان با دیده ی سر ایشان را نبیند، با دیده ی دل و ارتباط قلبی این دیدار حاصل خواهد شد. ایشان در پایان سخنان خود بر ضرورت دستیابی به پاسخ پرسش های ذیل تأکید کردند:

ـ چرا و برای چه به حج می آییم؟

ـ مهم ترین چیزی که بدان اهتمام می ورزیم چیست؟

در همین روز همانند روزهای گذشته بعثه ی مرجع عالیقدر در مکه میزبان حاجیان و روحانیون و ارادتمندان به اهل بیت علیهم السلام بود که از آن جمله حجج اسلام: شیخ محمد صفار، شیخ صالح آل عید، شیخ صالح آل منیان، شیخ وصفی الشیوخ و سید مرتضی الشرفا از منطقه ی قطیف بودند. حاجیان کاروان ام البنین سلام الله علیها و کادر کاروان شهاب از شهر سیهات دیگر میهمانان این روز بعثه ی مرجع عالیقدر بودند. در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین شیرازی طی سخنانی در جمع میهمانان، آنان را به بهره گیری از فرصت حج برای نزدیک شدن هرچه بیشتر به خدای متعال تشویق و ترغیب کردند.

آن گاه پیش از نماز ظهر و عصر، حجت الاسلام شیخ محمد الخمیس از شهر قطیف بر فراز منبر قرار گرفت و سخن خود را با موضوع «عنوان أوّلی و عنوان ثانوی» آغاز کرد. وی با استناد به آیه ی «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اذْکُرُوا اللَّهَ ذِکْرًا کَثِیرًا وَسَبِّحُوهُ بُکْرَةً وَأَصِیلا؛ ای کسانی که ایمان آورده اید، خدای را بسیار یاد کنید و بامدادان و شامگان او را تسبیح گویید»(احزاب، آیات 41و42) ذکر خدای متعال را سه گونه خواند:

1. ذکر زبانی که در نماز و تسبیح حضرت حق متجلی است؛

2. ذکر قلبی که یادآوری عظمت خدا در درون است؛

3. ذکر عملی که هر عمل صالحِ برای خدا را شامل می شود.

وی یادآوری کرد که ذکر قلبی گشاینده ی دروازه های خیرات دنیا و آخرت و رهایی بخشی از هراس های دو سراست.

شعبه ی دوم بعثه ی مرجع عالیقدر که در «حی المعابده» ی مکه ی مکرمه قرار دارد، نیز فعالیت های خود را با دیدار از بعثه های مراجع عظام و استقبال از حاجیان دنبال کرد. در همین راستا میزبانی هیئت های نمایندگی بعثه ها را برعهده داشت که از جمله پذیرای جمعی از طلاب علوم دینی نجف اشرف بود.

در روز سه شنبه پنجم ماه ذی حجة الحرام (11/8/1390) روحانیون عضو شعبه ی بعثه ی مرجع عالیقدر در مکه ی مکرمه به سرپرستی آیت الله شیخ عبدالکریم حائری و حجج اسلام: شیخ صلاح نویری و سید محسن حسینی از بعثه ها و نمایندگی های متعددی از جمله بعثه ی شهید آیت الله سید محمد صدر دیدار کردند و از سوی حجج اسلام: سید عامر الحسینی و شیخ احسان الربیعی مورد استقبال قرار گرفتند.

همچنین هیئتی دیگر از بعثه ی مرجع عالیقدر از بعثه ی آیت الله سید علاء الدین الموسوی الغریفی (از نجف اشرف) دیدار کرد و از سوی حجج اسلام: سید محمد باقر الغریفی و سید هاشم الغریفی مورد استقبال قرار گرفت.

از دیگر سو شماری از حاجیان از جمله هیئتی از حاجیان آفریقایی، ایرانی و قطیفی، کاروان حضرت معصومه سلام الله علیها و استاد حوزه ی علمیه ی سوریه و امام جماعت مسجد امام زین العابدین علیه السلام در کوی صالحیه ی دمشق در بعثه ی مرجع عالیقدر حضور یافته، با اعضای بعثه دیدار و گفتگو کردند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.