LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پيام بنياد جهاني آيت الله العظمي شيرازي به مناسبت اولين سالگرد خيزش مردمي در بحرين
کد 2829
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 04 اسفند 1390 - 1 ربيع الثاني 1433
به مناسبت فرا رسيدن اولين سالگرد خيزش فراگير و مردمي بحرين، بنياد جهاني حضرت آيت الله العظمي شيرازي پيامي به شرح زير صادر کرده است:
 
بسم الله الرحمن الرحيم

الحمدلله رب العالمين والصلاة والسلام علي رسول الله محمد وآله الطاهرين
 
در اين روزها ، نخستين سالگرد آغاز خيزش مردمي بحرين را براي کسب آزادي و حقوق شهروندي ـ انساني شان تجربه مي کنيم. جالب توجه اين که سازمان ملل متحد، سازمان هاي بين المللي حقوق بشري و ملت هاي آزاد جهان نسبت به برخي خيزش هاي مردمي منطقه توجه ويژه اي مبذول دارند، اما آنسان که بايد، چندان اهميتي به خيزش مردم بحرين نمي دهند.

شهروندان بحريني همچنان بر مسالمت آميز بودن تظاهرات و مطالبه ي حقوق قانوني خود تأکيد دارند. مسلماً خيزش اين ملت از سر بيهودگي و سرمستي نبوده، بلکه حقوق و آزادي آنان ضايع و سلب شده است و به دليل سياست هاي رژيم حاکم که ملت خود را مورد ستم قرار داده است، در شرايطي زندگي مي کنند که با کرامت انساني سازگاري ندارد.

بر کسي پوشيده نيست که قوانين بين المللي و انساني ، اين حق را به ملت ها داده است که بدون هيچ اجباري از سوي نظام هاي حاکم، خود سرنوشت خويش را رقم زنند. ديگر حقي که اين نهادها به انسان داده و آن را تضمين کرده اند، حق آزادي بيان، تظاهرات و اعتصابات مسالمت آميز است. در مقابل هر نوع خشونت و سرکوبي را که از سوي حاکميت بر ضد ملت ها اعمال مي شود محکوم دانسته، جرم شمرده است.

نبايد غافل بود که در پي اقدام هاي خشن سرکوبگرانه ي حاکمان بحرين بر ضد تظاهرات کنندگان و معترضان مسالمت جوي بحريني که در سال گذشته رخ داد، بيش از چهل انسان کشته، حدود هشتصد تن بازداشت، حدود سيصد تن به دست باز جويان سپرده شدند و حدود يکصد تن به دادگاه هاي ويژه اعزام گشتند که بيشتر اين يکصد تن محکوم شدند.

افزون بر اين، حدود 1700 نفر مشاغل خود در بخش خصوصي و دولتي را از دست دادند که در مقايسه ي اين افراد با جمعيت بحرين شمار قابل توجهي است.

محدوديت هاي همه جانبه و گسترده ي آزادي هاي عمومي و فردي ديگر مقوله اي است که نبايد بي تفاوت از کنار آن گذشت. تمام اين رفتارها نشان مي دهد که حاکمان بحريني از گفتگو با معترضان و گوش دادن به خواسته هاي آنان روي برتافتن و خشونت را برگزيده اند.

از ديگر سو و علي رغم حقايق بارز و فراواني که در گزارش «بسيوني» آمده است، اما تنها گوشه اي از حقيقت و ماهيت سرکوبي را آشکار مي کند که ملت بحرين با آن دست به گريبان هستند. تجربه نشان داده است که هرگاه حاکم، به ويژه ديکتاتور در نهايت ضعف قرار گيرد، خشونت و سرکوب را تنها وسيله ي رويارويي با تظاهرات کنندگان و معترضان مي بينند.

نيز به تجربه ثابت شده است که سرکوب و خشونت آغازي است بر پايان يک حاکميت خشونت گرا و فرجامي جز نابودي ندارد.

اين سخن که سقوط حاکمان ستمکار در سال 2011 ميلادي در شماري از کشورهاي عربي چهره نموده است گزافه گويي نيست.

بنابراين، شنيدن صداي ملت به نفع حاکمان بحرين است، چنان که مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي درباره حوادث اخير در بحرين و برخي کشورهاي اسلامي و اعلام همدردي عميق خود با بازماندگان شهدا و مجروحان و آسيب ديدگان از حوادث جاري بحرين يادآوري کردند: «از حاکمان بحرين مي خواهيم به مطالبات ملت بحرين توجه کرده، سخنان آن را به گوش گيرند و از به کارگيري خشونت بر ضد ملت بپرهيزند، چراکه خشونت فقط خشونت مي زايد.»

اين بنياد بنابه مسئوليتي که دارد از تمام ملت بحرين مي خواهد همچنان به مطالبات خود که براي آن برخاستند و در راه آن فداکاري کردند پايبند باشند و در اين راه به شرح زير عمل کنند:

1. بر مسالمت آميز بودن خيزش خود، پرهيز از خشونت گرايي تأکيد کنند و پايبند باشند و از کشيده شدن به سوي رفتارهاي تحريک آميز دوري جويند؛

رفتاري که حاکميت مي کوشد از رهگذر آن ملت را بدان سو جهت دهد و در ورطه ي آن گرفتار کند. فراموش نکنيم که اين نظام گاهي کوشيده است به وسيله ي نظامياني که «سپر جزيره» خوانده مي شوند بر عبادتگاه ها يورش برده، آن را ويران کند و زماني حريم خانه ها را شکسته، زنان را بازداشت نمايد و بدين ترتيب مردم مؤمن را تحريک کند و به واکنش وادارد؛

2. قانون شکني هاي مزدوران و نيروهاي امنيتي رژيم بحرين که در صفوف سربازان و به نام آنها صورت مي گيرد با تلاش همه جانبه از طريق رسانه ها به گوش جهانيان رسانده شود؛

3. با سازمان هاي حقوقي بين المللي همکاري همه جانبه و فشرده صورت گيرد و به اين منظور جناياتي را که نيروهاي امنيتي بحرين بر ضد شهروندان بي دفاع روا مي دارد، به طور مستند به اطلاع اين نهادها و سازمان ها ارائه شود؛

4. فعاليت و تلاش بي امان براي تماس و ارتباط با تمام کشورها و نهادها و سازمان هاي بين المللي به منظور وارد کردن فشار جهاني بر رژيم بحرين تا از اين رهگذر به خواسته ها و مطالبات مشروع و بحق ملت بحرين تن دردهد؛

5. با ارائه کمک هاي انسان دوستانه و دفاع از حقوق لگدمال شده ي قربانيان و خانواده هاي آنان، به ياري شان شتافته شود.

در پايان، اين بنياد آزادي، امنيت، ثبات و شکوفايي تمام ملت هاي ستمديده، به ويژه ملت بحرين را از خداي متعال مسئلت دارد و اين که هماره از حقوق و کرامت انساني خويش برخوردار باشند.
 
بنياد جهاني حضرت آيت الله العظمي شيرازي
واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.