LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی خطاب به طلاب علوم دینی: "
بکوشید از لحظه لحظه ی حضور در حوزه های علمیه ی اهل بیت علیهم السلام بهتر و بیشتر بهره مند شوید
کد 2839
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 اسفند 1390 - 22 ربيع الثاني 1433
 
جمعی از خواهران طلبه ی حوزه ی علمیه ی حضرت زهرا سلام الله علیها با بزرگ مرجع شیعیان جهان حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند.

در این دیدار معظم له، طلاب علوم دینی را به فراگیری هرچه بیشتر علوم اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و درک بیش از پیش از آن فرا خواندند و آن را مایه ی بالندگی انسان در دو جهان دانستند.

معظم له بیانات ارزشمند خود را با آیه ی کریمه ی «وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَی اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِی مِنَ الْمُسْلِمِینَ؛(فصلت/33) وکیست خوشگفتارتر از آن کس که به سوی خدا دعوت نماید و کار نیک کند و گوید: من [در برابر خدا] از تسلیم شدگانم» آغاز کرده وفرمودند: بهترین انسان، اعم از مسلمان مرد و زن، کسی است که اعمال خوب داشته باشد و دیگران را نیز به آن دعوت کند و هرچه بیشتر علوم اهل بیت علیهم السلام را بداند، بهتر و فراگیرتر می تواند پیشرفت کند و وسیله ی هدایت دیگران باشد.

معظم له افزودند: نماز بدون علم و دانش تنها و تنها تکلیف را ساقط می کند، اما نمازِ با تمام لوازم و مقامات آن با علم و تقوا حاصل می شود.

نباید غافل بود که درست عمل نمودن و هدایت دیگران بدون درک و شناخت علوم اهل بیت علیهم السلام، ممکن نیست. خدای متعال در آیه ای که در صدر سخن تلاوت شد همین دو مطلب را اراده فرموده است، یعنی انسان می بایست هم خود درست و بر پایه ی دانش عمل کند و هم از این رهگذر دیگران را دعوت کند.

مرجع عالیقدر تأکید کردند: خواهران طلبه نیز همانند آقایان طلاب افزون بر تقوا و اخلاص در نیت، باید بسیار فعال و سخت کوش باشند تا در کار خود موفق شوند.

معظم له به مناسبت یادآوری کردند که خانمی غیر مسلمان در هفده سالگی با بانویی مسلمان آشنا شد و از طریق همین آشنایی و پس از گفتگوهایی مسلمان شد. اگر آن بانوی مسلمان که زنی را به دین اسلام درآورد، از دانش اهل بیت علیهم السلام بی بهره بود قطعاً چنین توفیقی به دست نمی آورد. نتیجه ی فعالیت آن زن مسلمان این بود که زن تازه مسلمان اکنون خود یکی از مبلغان و مروّجان اسلام در کشور خود و دعوت کنندگان به تشیع است.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: هدایت مردم مستلزم داشتن علوم اهل بیت علیهم السلام است و این علوم مقدماتی دارد و آن، دانش پنجگانه ی: نحو، صرف، منطق، معانی بیان و لغت است و هرچه انسان این پنج دانش را بیشتر و دقیق تر بداند، فقه، تفسیر، اخلاق، روایات، دعا و زیارت های وارد شده از سوی اهل بیت علیهم السلام را بیشتر فهم می کند.

معظم له ضمن تأکید بر درست فهمیدن این پنج دانش، آن را راه درست و خوب فهمیدن و در نتیجه اثرگذاری بهتر بر دیگران و هدایت آنان دانسته، اظهار داشتند: در این صورت انسان می تواند در یک جلسه چنان تحولی در افراد یا فرد به وجود آوَرد که در شرایط عادی و کم بهرگی از دانش اهل بیت علیهم السلام نتوان در ده ها جلسه به آن دست یافت. بنابراین همگان به ویژه شما حاضران باید بیشتر بخوانید و مطالعه کنید که مصداق این آیه ی شریفه باشید و اگر چنین هستید به مراتب بالای آن دست یابید.

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: شما باید دعوت کننده ی به اسلام حقیقی تبلور یافته در قرآن کریم و اهل بیت پیامبر صلی الله علیه وآله باشید و توجه کنید که سخن هدایتگرانه که از سر دانش باشد اثر بیشتری دارد و عمل صالح بدون دانش فایده ی مطلوب را ندارد، وانگهی در صورت جهل، ممکن است عمل انسان با اشتباهات فراوانی همراه و در نتیجه برخلاف انتظار، زیانبار باشد. پس کسی که می خواهد خود را مسلمان حقیقی بخواند، دیگران را به سوی خدا و اهل بیت علیهم السلام دعوت کند و اعمال و اعتقاداتش نسبت به اهل بیت علیهم السلام مبدأ و معاد درست باشد باید علوم اهل بیت علیهم السلام را نیک بداند.

ایشان افزودند: خدا باوری دیگر مقوله ای است که از علوم اهل بیت علیهم السلام حاصل می شود و کسی که به این مرحله برسد و ایمان داشته باشد که کسی ناظر بر اعمال اوست و البته در عین قدرت، به او ظلم نمی کند، همیشه آماده ی فراخوان از سوی اوست و همین امر درباره ی خداباوری حقیقت دارد، بدین معنا که چنین انسانی هر لحظه آماده ی رفتن به محضر الهی است، لذا می کوشد خوب بیاموزد و خوب عمل کند و در راه هدایت دیگران از هیچ کاری فروگذار نخواهد کرد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی همچنین خطاب به خواهران طلبه ی حاضر در جلسه فرمودند: از این رو بکوشید از لحظه لحظه ی حضور در حوزه های علمیه ی اهل بیت علیهم السلام بهتر و بیشتر بهره مند شوید و اندوخته ای بزرگ از علوم این خاندان پاک و هدایتگر بیندوزید تا اگر روزی به سرزمینی جز کشور خود رفتید منشأ خیر و هدایت باشید و سخن و دانش تان مایه ی هدایت دیگران شود و بدین ترتیب از مصادیق فعلی آیه ی مورد بحث واقع شوید.

معظم له با دعا برای موفقیت خواهران طلبه ی حاضر در جلسه و تمام خدمتگزاران به اسلام و مذهب حقه تشیع، بیانات خود را به پایان بردند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.