LOGIN
خبر
shirazi.ir
"آيت الله العظمي شيرازي خطاب به طلاب علوم ديني:"
حضور در حوزه هاي علميه ي اهل بيت عليهم السلام را غنيمت بشماريد و از آن بهره مند گرديد
کد 2971
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 شهریور 1391 - 27 شوال المكرّم 1433
خداي متعال مي فرمايند:
وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلَي اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ؛(فصلت/33)

وکيست خوشگفتارتر از آن که به سوي خدا دعوت نمايد و کار نيک و عمل صالح انجام دهد و گويد: من [در برابر خدا] از تسليم شدگانم»

بهترين انسان، اعم از مرد و زن، انساني است که اعمال نيک و خوب داشته باشد و ديگران را نيز به نيکي و خوبي دعوت کند و هرچه بيشتر علوم اهل بيت عليهم السلام را بداند، بهتر و فراگيرتر مي تواند پيشرفت کند و وسيله ي هدايت ديگران باشد.

نماز بدون علم و دانش تنها و تنها تکليف را ساقط مي کند، اما نمازِ قبول شده و داراي مقامات والا با علم و تقوا حاصل مي شود.

نبايد غافل بود که درست عمل نمودن و هدايت ديگران بدون درک و شناخت علوم اهل بيت عليهم السلام، ممکن نيست. خداي متعال در آيه اي که در صدر سخن تلاوت شد همين دو مطلب را اراده فرموده است، يعني انسان مي بايست هم خود درست و بر پايه ي دانش عمل کند و هم از اين رهگذر ديگران را به مسير مستقيم و کمال دعوت کند.

هدايت مردم مستلزم داشتن علوم اهل بيت عليهم السلام است و اين علوم مقدماتي دارد و آن، دانش پنجگانه ي: نحو، صرف، منطق، معاني بيان و لغت است و هرچه انسان اين پنج دانش را بيشتر و دقيق تر بداند، فقه، تفسير، اخلاق، روايات، دعا و زيارت هاي وارد شده از سوي اهل بيت عليهم السلام را بيشتر متوجه و درک مي کند.

در اين صورت انسان مي تواند در يک جلسه چنان تحولي در افراد به وجود آورد که در شرايط عادي و کم آگاهي و بدون بهره برداري از دانش اهل بيت عليهم السلام نتوان در ده ها جلسه به آن دست يافت. بنابراين همگان به ويژه طلاب علوم ديني بايد بيشتر بخوانند و مطالعه کنند که مصداق اين آيه ي کريمه باشند و اگر چنين هستند به مراتب بالاي آن دست يابند.

شما بايد دعوت کننده ي به اسلام حقيقي تبلور يافته در قرآن کريم و اهل بيت پيامبر صلي الله عليه وآله باشيد و توجه کنيد که سخن هدايتگرانه که از سر دانش باشد اثر بيشتري دارد و عمل صالح بدون دانش فايده ي مطلوب را ندارد، وانگهي در صورت جهل، ممکن است عمل انسان با اشتباهات فراواني همراه و در نتيجه برخلاف انتظار، زيانبار باشد. پس شخصي که مي خواهد خود را مسلمان حقيقي بخواند، ديگران را به سوي خدا و اهل بيت عليهم السلام دعوت کند و اعمال و اعتقاداتش نسبت به اهل بيت عليهم السلام و نيز به مبدأ و معاد درست باشد بايد علوم اهل بيت عليهم السلام را نيک بداند.

خدا باوري ديگر مقوله اي است که از علوم اهل بيت عليهم السلام حاصل مي شود و کسي که به اين مرحله برسد و ايمان داشته باشد که خدا ناظر بر اعمال اوست و البته در عين قدرت، به او ظلم نمي کند، هميشه آماده ي فراخوان از سوي اوست و همين امر درباره ي خداباوري حقيقت دارد، بدين معنا که چنين انساني هر لحظه آماده ي رفتن به محضر الهي است، لذا مي کوشد خوب بياموزد و خوب عمل کند و در راه هدايت ديگران از هيچ کاري فروگذار نخواهد کرد.

علوم اسلام حقيقي سه گونه است: 1. اصول دين 2. فروع دين 3. اخلاق وآداب.

منظور از اصول دين دانستن جزئيات واستدلالات مربوط به توحيد، عدل، نبوت، امامت ومعاد است. دانستن علم اصول باعث شناخت حقيقي خدا وصفات سلبي وثبوتي ونيز شناخت انبياي عظام است. در علم اصول دين ثابت مي شود که 12تن اوصياي بر حق رسول خدا صلي الله عليه وآله هستند که اولين آنها حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام وآخرين آنها حضرت مهدي موعود عجل الله تعالي فرجه الشريف است. از اين شمار يازده تن به شهادت رسيده اند وحضرت مهدي موعود زنده وغايب اند وروزي جهان را از عدل وداد پر خواهند کرد. اين دوازده تن به همراه رسول خدا صلي الله عليه وآله وحضرت زهرا سلام الله عليها چهارده معصوم ناميده مي شوند که معصومند، دچار سهو ونسيان نمي شوند، وداراي بسياري کمالات والا هستند واطاعت از فرمان آنها بر همگان واجب است. يکي از برکات اصول دين فهم واعتقاد به جهان آخرت ومعاد است. علم فروع دين در کتب اخلاق ورساله هاي توضيح المسائل به تفصيل آمده است. اما علم اخلاق وآداب، ناظر به اخلاق فردي واجتماعي است ورابطه انسان را با خانواده، همسر، بستگان، همکاران، همسايگان و... نشان مي دهد.

لذا دانستن اصول دين به قدر لزوم بر همگان واجب است ولي انسان مي تواند علم فروع دين را از مجتهد تقليد کند. همچنين دانستن آن مقدار از اخلاق وآداب که واجب وحرام است ومورد ابتلاي شخص مي باشد بر او واجب است. پس از آموختن علوم دين شايسته است انسان اين علوم را به ديگران نيز بياموزد وديگران را هم هدايت نمايد.

از اين رو بکوشيد از لحظه لحظه ي حضور در حوزه هاي علميه ي اهل بيت عليهم السلام بهتر و بيشتر بهره مند شويد و اندوخته اي بزرگ از علوم اين خاندان پاک و هدايتگر بيندوزيد تا اگر روزي به سرزميني جز کشور خود رفتيد منشأ خير و هدايت باشيد و سخن و دانش تان مايه ي هدايت ديگران شود و بدين ترتيب از مصاديق فعلي آيه ي کريمه مورد بحث واقع شويد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.