LOGIN
اخبار مراکز
alshirazi.org
گزارشي از برنامه هاي بعثه آيت الله العظمي شيرازي در مکه مکرمه (4)
کد 3002
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 04 آبان 1391 - 9 ذوالحجّة الحرام 1433
طبق معمول سال هاي گذشته که فضلا و روحانيون از بعثه هاي مراجع بزرگوار از سوي کاروان هاي حاجيان دعوت مي شدند تا با رهنمودهاي خود ديگران را بهره مند سازند و به پرسش هاي مذهبي آنان پاسخ دهند، در روز سه شنبه 4 ذي الحجة الحرام 1433ق کاروانيان «نور الزهرا سلام الله عليها» از سيهات عربستان ميزبان حجت الاسلام والمسلمين حاج سيد حسين شيرازي بودند و از سوي روحانيون اين کاروان مورد استقبال قرار گرفتند.

پس از ديدار و گفتگو ايشان به ايراد سخنراني پرداختند و بيانات خود را با اين آيه ي کريمه آغاز نمودند: «إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَکَّةَ مُبَارَکًا وَهُدًي لِّلْعَالَمِينَ * فِيهِ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ مَّقَامُ إِبْرَاهِيمَ؛ در حقيقت نخستين خانه اي که براي [عبادت] مردم نهاده شده، همان است که در مکه است و مبارک، و براي جهانيان [مايه ي] هدايت است. در آن نشانه هايي روشن است [از جمله] مقام ابراهيم است»(آل عمران/96و97).

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي آن گاه ضمن تبيين آيه فوق فرمودند: بنابر آنچه در تفاسير آمده، مقام ابراهيم که در اين آيه ذکر شده، مقام عبوديت است و او زماني به اين مقام رسيد که در عالم رؤيا مأموريت يافت تا فرزندش اسماعيل عليه السلام را به قربانگاه ببرد و سر ببرد. حضرت ابراهيم عليه السلام تنها با ديدن يک خواب دستور خدا را به گوش گرفت و رفت تا آن را اجرا کند و همين، مقام عبوديت و بندگي است.

ايشان در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشتند: خداي متعال تنها انسان را «فاعل مختار» قرار داده و گستره ي بزرگي از حلال را برايش مقرر داشته، و مي فرمايد: «خَلَقَ لَکُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً؛ تمام آنچه در زمين آفريده، از آن شماست»(بقره/ 29) آن گاه محدوديتي اندک قائل شده، مي فرمايد: «تِلْکَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَعْتَدُوهَا؛ اين است حدود [احکام] الهي پس، از آن تجاوز نکنيد»(بقره،229) و آيه اي ديگر مي فرمايد: «تِلْکَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَقْرَبُوهَا؛ اين است حدود احکام الهي، پس [زنهار به قصد گناه] بدان نزديک نشويد»(بقره/187).

ايشان در ادامه افزودند: متأسفانه انسان آنچه را از حلال که خدا برايش فراهم کرده وا مي نهد و اين خط هاي قرمز را در مي نوردد.

در پايان اين گفتار ايشان پندگونه خطاب به حاجيان فرمودند: انسان بايد براي آخرت خود سرايي بسازد و رابطه ي خود را با خدايش محکم کند و همگان روزي را به ياد آورند که در پيشگاه خدا قرار مي گيرند.

ـ شامگاه همان روز حجت الاسلام والمسلمين شيرازي ميهمان کاروان حضرت ام البنين سلام الله عليها از شهر سيهات عربستان بودند که از سوي روحانيون اين کاروان مورد استقبال قرار گرفتند.

ايشان در جمع حاجيان اين کاروان سخناني ايراد و آن را با اين آيات آغاز کردند که مي فرمايد: «ق وَالْقُرْآنِ الْمَجِيدِ * بَلْ عَجِبُوا أَن جَاءهُمْ مُنذِرٌ مِّنْهُمْ فَقَالَ الْکَافِرُونَ هَذَا شَيْءٌ عَجِيبٌ * أَئِذَا مِتْنَا وَکُنَّا تُرَابًا ذَلِکَ رَجْعٌ بَعِيدٌ * قَدْ عَلِمْنَا مَا تَنقُصُ الْأَرْضُ مِنْهُمْ وَعِندَنَا کِتَابٌ حَفِيظٌ * بَلْ کَذَّبُوا بِالْحَقِّ لَمَّا جَاءهُمْ فَهُمْ فِي أَمْرٍ مَّرِيجٍ؛ قاف، سوگند به قرآن با شکوه. [که آنان نگرويدند،] بلکه از اين که هشدار دهنده اي از خودشان برايشان آمد، در شگفت شدند و کافران گفتند: اين [محمد و حکايت معاد] چيزي عجيب است. آيا چون مرديم و خاک شديم [زنده مي شويم]؟ اين بازگشتي بعيد است. قطعاً دانسته ايم که زمين [چه مقدار] از اجسادشان فرو مي کاهد. و پيش ما کتاب ضبط کننده اي است. [نه،] بلکه حقيقت را، وقتي برايشان آمد، دروغ خواندند، و آنان در کاري سردرگم [مانده]اند»(ق/1ـ5).

آن گاه به بيان ماجراي فيلسوف انگليسي ـ که مشهورترين نظريه پرداز غرب در مسائل الحادي به شمار مي رود ـ پرداختند و گفتند: اين فيلسوف در بخشي از نظريات خود بر آن است که فساد حاکم بر جهان تمام پرداخته ي انسان نيست، چراکه اين همه فساد از انسان بر نمي آيد.

بنابر نظريات و استنتاج او ـ العياذ بالله ـ بخشي از اين فساد، به خدا بر مي گردد. وي پيش از مرگش و پس از تحقيقات گسترده اي در DNA انسان، به وجود آفريدگاري بزرگ و با عظمت و پيراسته از هر شري معتقد شد.

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي همچنين يادآوري کردند که شرّ صادر شده از انسان، سبب شده است تا بسياري از انديشمندان به سمت انکار وجود پروردگار کشيده شوند و اين، ماهيت زندگي دنيايي را نشان مي دهد. اميرالمؤمنين عليه السلام در اين باره مي فرمايد: «مِنْ هَوَانِ الدُّنْيَا عَلَي اللهِ أَنَّهُ لاَ يُعْصَي إِلاَّ فِيهَا؛ در بي مقداري دنيا نزد خدا همين بس که در آن نافرماني [خدا] مي شود».

در ادامه ايشان به تبيين آيه ي «بَلْ کَذَّبُوا بِالْحَقِّ لَمَّا جَاءهُمْ فَهُمْ فِي أَمْرٍ مَّرِيجٍ» پرداختند و بر ضرورت تمسک به حق تأکيد کردند و اين که اگر انسان حق را دريافت بايد آن را بپذيرد و در غير اين صورت زندگي نابساماني خواهد داشت و اين نابساماني نيز نتيجه ي کنار گذاشته شدن خدا از زندگي مان است و لذا روزگارمان به جهنم بدل شده است.

بنابراين بايد پروردگار جهانيان را در زندگي خود وارد کنيم و اعمال مان قربة الي الله باشد، چراکه از اين رهگذر توفيق دنيا و آخرت نصيب بندگان مي شود.

حجت الاسلام والمسلمين شيرازي در خاتمه براي قبولي اعمال و توفيق روز افزون حاجيان دعا کردند.

ـ حجت الاسلام والمسلمين شيرازي در روز يکشنبه 5 ذي حجة الحرام ميهمان کاروان الهداية حاجياني از شهر صفواي عربستان بودند و از سوي روحانيون کاروان مورد استقبال قرار گرفتند و براي جمع کاروانيان طي سخناني بر ضرورت استفاده از فرصت حج براي پيراسته شدن از گناهان و تقرب به خداي متعال تأکيد کردند و به پرسش هاي مطرح شده از سوي کاروانيان پاسخ دادند.

کاروان الهاشم از شهر سيهات عربستان ديگر ميزبان حجت الاسلام والمسلمين شيرازي در اين روز بود.

در ابتداي ورود، ايشان از سوي روحانيون اين کاروان مورد استقبال قرار گرفتند.

ديگر خبر اين که در شب ششم ماه ذي حجة الحرام مصادف با سالروز ازدواج دو علت آفرينش، حضرت فاطمه سلام الله عليها و اميرالمؤمنين عليه السلام، مراسمي در محل بعثه برگزار شد و طي آن از 26 شخص حقيقي و حقوقي که با بعثه همکاري و همراهي کرده اند تکريم و تقدير به عمل آمد.

ـ در روز ششم ذي حجه الحرام بعثه ي حضرت آيت الله العظمي شيرازي مدظله العالي در منطقه ي العزيزيه ميزبان حاجيان بود.

در چارچوب فعاليت فرهنگي ـ مذهبي بعثه، حجت الاسلام والمسلمين شيخ حسن الخويلدي به سخنراني پرداخت و در بياناتي به بيان معارف آل الله پرداخت.

ـ آخر خبر اين که در همين روز شخصيت ها و حاجيان از اقصي نقاط جهان در بعثه ي مرجع عاليقدر حضور يافته و از سوي حجت الاسلام والمسلمين شيرازي مورد استقبال قرار گرفتند که از جمله ميهمانان، حجت الاسلام والمسلمين سيد مصطفي قزويني فرزند آيت الله سيد مرتضي قزويني و شماري از اعضاي کاروان نصير از کويت بودند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.