LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم بزرگداشت اربعين حسيني در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 308
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 فروردین 1383 - 20 صفر الأحزان 1425
مراسم بزرگداشت اربعين سيد و سالار شهيدان حضرت ابا عبد الله الحسين عليه السّلام و هفتاد و دو تن از ياران باوفاي آن حضرت با حضور حضرت آية الله العظمي شيرازي، علما، فضلا، طلاب و صدها نفر از عزاداران و سوگواران حسيني در بيت مرجعيت و فقاهت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد.
در اين مراسم معنوي و باشکوه حجة الاسلام والمسلمين کرمي ضمن سخناني با تسليت فرا رسيدن اربعين امام حسين عليه السّلام و با اشاره به سخناني از بيانات حضرت سيد الشهدا عليه السّلام گفت: در مورد رويداد بي نظير عاشورا و اربعين امام حسين عليه السّلام درس هاي گوناگوني قابل فراگيري است که با گذشتن ساليان دراز از شهادت امام حسين عليه السّلام کماکان گرم و الهام بخش است در حالي که رويدادهاي ديگر تاريخي از اين ويژگي ها تهي و بي بهره اند.
وي تصريح کرد: يکي از رموز ماندگاري مکتب سيد الشهدا عليه السّلام و سوگواري ايشان آن است که امام حسين عليه السّلام از آغاز تا انجام تنها به خواست و رضايت الهي انديشيد و فقط با خداي يگانه خويش معامله کرد و لذا کسي که از خدا رنگ گيرد، ديگر هيچ گاه رنگ نخواهد باخت.
وي ادامه داد: راز ديگر ماندگاري حادثه قيام عاشورا آن است که امام حسين عليه السّلام هيچ گاه رقابت براي سلطنت و کسب قدرت و مقام را در نظر نداشتند بلکه براي حفظ ارزش هاي اسلامي در ميان مردم و جامعه از کنار حرم جدّ خويش حرکت کرده و آواره کوه و بيابان شدند.
حجة الاسلام کرمي گفت: امام حسين عليه السّلام به دنبال برافراشتن پرچم عدالتي بود که دشمن هم در زير سايه آن بتواند به زندگي و حيات خويش در سايه صلح ادامه دهد که دشمن به نيرنگ و فريب توانسته بود دستگاه خلافت را به دست گرفته و با نام عدالت دروغين بر مردم حکم راني کند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: از عمر بن خطّاب نقل شده است که گفت: به محضر رسول خدا مشرف شده بودم، رسول خدا در خواب بود امّا براي کار مهمي که داشتم ايشان را بيدار کردم. رسول خدا صلّي الله عليه وآله وسلّم از جاي که برخواستند نگريستم و ديدم که خط ليف خرمايي که بالش زير سر رسول الله صلّي الله عليه وآله وسلّم بود بر صورت و چهره ايشان معلوم و مشخص است؛ لذا گفتم: يا رسول الله اکنون در زماني به سر مي بريم که وضع مسلمين بهتر شده است آيا روا مي باشد که شما تا اين اندازه به خود سختي دهيد؟ و حضرت پاسخ دادند: اي عمر آيا فرمانروايي من کسب قدرت و ثروت و تجملات دنيوي است؟ من خليفه خدا در روي زمين هستم.
حجة الاسلام والمسلمين کرمي در ادامه با ذکر اين جريان خاطرنشان ساخت: بعد از گذشت چندين سال از رحلت رسول اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم مشاهده مي کنيم که معاويه مي آيد و مي گويد زمين و بيت المال براي خداست و من هم خليفه او هستم، پس بايد از اينها استفاده کنم و هر کس هم بخواهد سخني بگويد و يا اعتراض کند ساکتش خواهم کرد، و اين جامعه اي بود که امام حسين عليه السّلام مي خواست آن را اصلاح کند و به راه صحيح و مستقيم خود رهنمون سازد.
وي افزود: دين خدا ظاهري دارد و باطني که در اين ظاهر، دروغ و نيرنگ و فريب بسياري است زيرا پوسته دين قابليت آن را دارد که بتوان در آن دروغ و فريب وارد نمود امّا باطن و مغز دين بر خلاف آن است که موجب «انّ الصّلاة تنهي? عن الفحشاء والمنکر» ديگر نمي توان تخلف کرده و به فساد و فحشا مشغول شد و البته فساد و فحشا تنها فحشاي اخلاقي نيست بلکه فحشاهاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي را نيز در برمي گيرد.
حجة الاسلام والمسلمين کرمي در پايان سخنان خود راز ديگر ماندگاري امام حسين عليه السّلام را پيام آوران نهضت عاشورا دانست و گفت: ماندگاري پيام و نهضت عاشورا مديون پيام آوران و سخنرانان خود است که آنان نيز به مانند امام حسين عليه السّلام الگو و بي نظير بودند.
همچنين در ادامه اين مراسم حجة الاسلام والمسلمين سيد محمد آل طه نيز ضمن سخناني با تشريح ابعاد مختلف قيام امام حسين عليه السّلام و ياران باوفايش گفت: بني اميّه براي از بين بردن حق و عدالت و اسلام واقعي ذره اي دريغ نکرده و هر چه در توان داشتند به معرض نمايش درآوردند امّا بحمد الله نه تنها نتوانستند در اين راه به موفقيتي دست يابند، بلکه در نزد همگان نيز روسياه و م مفتضح گرديدند.
وي افزود: خداي متعال با خون سيد الشهدا قرآن و کتاب آسماني خود را حفظ نمود و لذا همان خدايي که مي فرمايد: «ما قرآن را فرو فرستاديم و از آن محافظت مي کنيم»، همان خدا نيز از امام حسين عليه السّلام و ياد و ذکر او که زنده کننده قرآن بود، حفاظت و پاسداري مي کند.
وي با اشاره به جنايات خونين عاشوراي حسيني که در کربلا و کاظمين به وقوع پيوست گفت: در جريان جنايت عاشوراي امسال ديديم که چگونه مردم مظلوم و عزادار را به خاک و خون نشاندند امّا در عين حال نتوانستند کوچک ترين خللي در ميزان عشق و علاقه و ارادت مردم نسبت به حضرت سيد الشهدا وارد کنند.
حجة الاسلام والمسلمين آل طه تصريح کرد: در طول تاريخ مشاهده مي کنيم که بني اميه و بني عباس چگونه سعي کردند تا آثار امام حسين عليه السّلام را از بين ببرند و مردم را از زيارت آنان منع کنند اما نتوانستند و در کار خود با شکست مواجه شدند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ورود جابربن عبد الله انصاري به سرزمين کربلا در روز اربعين گفت: برخي معتقدند که جابر در جريان حادثه کربلا در کوفه بوده است زيرا کوفه در آن زمان مهد علم بوده است و امام حسين عليه السّلام نيز در سخنان خود به اين مطلب اشاره داشته اند که ثابت مي کند جابر در کوفه بسر مي برده است.
وي افزود: اين که گفته مي شود عطيّه غلام جابر بوده است سخن درستي نيست، زيرا عطيّه غلام جابر بن عبد الله نبوده و او است که نقل مي کند جابر به محض رسيدن به کربلا در شطّ فرات غسل کرده و با عطر خود را خوشبو و معطّر ساخت، سپس به جانب قبر امام حسين عليه السّلام حرکت کرديم تا به مزار رسيديم و او دست خود را بر روي قبر گذاشت که ناگهان فريادي کشيده و غش کرد.
حجة الاسلام والمسلمين سيد محمد آل طه گفت: هنگامي که جابر بن عبد الله بر سر قبر امام حسين غش مي کند، عطيه مي رود و براي او آب مي آورد اما من در اين جا با تمام ارادتي که به عطيه دارم به او معترضم که آيا تو شرم نکردي بر سر مزار امام حسين عليه السّلام آب آوردي، امام حسين که فرياد زد جگرم از تشنگي مي سوزد!
گفتني است حجة الاسلام آل طه در ادامه مراسم با ذکر نوحه و مرثيه به همراه ديگر عاشقان و عزاداران حسيني حاضر در بيت مرجعيت به عزاداري و سوگواري پرداخته و به سر و سينه زدند.
همچنين مجلس عزاداري ديگري نيز عصر روز اربعين در بيت آية الله العظمي شيرازي با حضور جمع کثيري از مردم عزادار به زبان عربي برگزار شد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.