LOGIN
خبر
shirazi.ir
"حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي:"
اربعين حسيني روزي است که در آن قصّه ي عاشورا تجسّم کامل يافت
کد 309
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 فروردین 1383 - 20 صفر الأحزان 1425
حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي جمعه شب گذشته در ادامه ي سلسله درس هاي اخلاق در بيت آية الله العظمي شيرازي با اشاره به فرا رسيدن اربعين جان سوز حسيني گفت: روز اربعين در قضيه ي ابا عبد الله الحسين عليه السّلام و به شهادت رسيدن آن حضرت يک روز استثنايي است که زيارت آن از نشانه هاي مؤمنين است.
وي گفت: يکي از علت هاي اهميت اربعين حسيني عليه السّلام از آن جهت است که تراژدي و فاجعه ي جانگداز اهل بيت عليهم السّلام که از روز عاشورا و قبل از آن آغاز شده بود، در اين روز با فرا رسيدن کاروان اهل بيت عليهم السّلام به کربلا پايان يافته و به تکامل رسيد.
حجة الاسلام والمسلمين شيرازي در ادامه با اشاره به فرازهايي از زيارت اربعين افزود: در زيارت امام حسين عليه السّلام در روز اربعين کلمات و اشارات پرمعنايي نهفته است که در هيچ يک از زيارات ديگر به اين نحو نيامده و تنها منحصر به زيارت اربعين است که از جمله در فرازي از آن خطاب به خداي متعال گفته مي شود: [امام حسين عليه السّلام] خون [جگر]خود را در راه تو بذل نمود تا بندگان و عباد تو را هدايت کند که البته اين هدايت منحصر به شيعيان و مسلمانان نيست بلکه کلّ عباد و بندگان را شامل مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با تفکيک افسانه ها از حوادث و رويدادهاي واقعي خارق العاده گفت: افسانه يک سلسله قصه ها و حکايت هاي خيالي و ساخته ي بشري است که به جز لاينفکي از فرهنگ ها تبديل شده است و در عين حال همه نيز مي دانند که از پايه و اساس دروغ است.
وي در ادامه با برشمردن آثار مثبت و منفي افسانه ها تصريح کرد: افسانه ها به انسان ياد مي دهند که چگونه با سختي ها و بدبختي ها بايد مبارزه کرد و نسبت به يکديگر رأفت و مهرباني داشت امّا در مقابل آثار منفي بي شماري نيز در آنها وجود دارد که دروغ و کذب بودن و خرق عادت بودن از جمله ي آنهاست.
وي ادامه داد: تمامي افسانه ها مشتمل بر يک سلسله قضاياي غير اخلاقي است که به عنوان مثال از آن شخصيت افسانه اي يک انسان عقده اي، خون ريز و انتقام جو ساخته اند که کار او تنها کشتن افراد با قساوت تمام است.
فرزند مرجع تقليد شيعيان جهان حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي با تشريح نمودن حادثه ي عاشورا افزود: در جريان قصه ي عاشورا که تنها نصف روز طول کشيد ابعاد اخلاقي متعددي وجود دارد که حتي ذره اي از آن نيز دروغ و يا حاصل تخيلات بشري نيست و البته نيز عليرغم تمام سختي ها و مشکلات غير قابل تصوّري است که بر امام حسين عليه السّلام و ياران باوفاي ايشان گذشته است.
حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي با خاطرنشان ساختن صحنه اي از ابعاد گوناگون اخلاقي حادثه ي عاشورا گفت: از امام زين العابدين عليه السّلام منقول است که ايشان فرمودند در روز عاشورا هنگامي که پدرم مشغول جنگ تن به تن بودند علي رغم آن که از هر سو به ايشان حمله مي بردند امّا ايشان در دفاع از خويش تنها برخي دشمنان را از پاي در مي آوردند و به عده اي ديگر که به ايشان ضربت مي زدند کاري نداشتند و اين موضوع براي من جاي تعجب بود. اما بعد از شهادت پدرم و انتقال علم امامت به خويش دريافتم که در نسل آينده ي آنها انسان هاي خوب و درستکاري وجود داشت که حضرت به خاطر آنها گذشت مي کردند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: يک پروفسور آلماني به نام « ماربين» کتابي نوشته است به نام «سياسة الإسلامية» که در آن مي گويد: من مانند امام حسين عليه السّلام کسي را نديده ام که براي دولتي [خلافت اسلامي] که آن را از وي گرفته اند، خود و تمام فرزندان و يارانش را فدا کند که اين نهايت ايثار و فداکاري يک انسان را مي رساند و در ادامه نيز نقل مي کند که حضرت چگونه توانستند عليرغم شکست ظاهري بر يزيد و دشمنان خود پيروز شوند.
حجة الاسلام والمسلمين شيرازي در پايان افزود: روشنگري، هدايت گرانه بودن و نجات انسان ها از غفلت و گمراهي از ديگر زواياي روشن قصه ي عاشوراست که اين موضوع تجسيم حقيقت عاشورا را رسانده و به جهانيان مي نماياند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.