LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بيانيه دفتر آيت الله العظمي شيرازي در کربلاي معلي در پي انفجارهاي تروريستي اخير عراق
کد 3150
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 خرداد 1392 - 11 رجب الأصب 1434
 
دفتر بزرگ مرجع شيعيان جهان، حضرت آيت الله العظمي حاج سيد صادق حسيني شيرازي مدظله العالي در کربلاي معلي با صدور بيانيه اي انفجارهاي تروريستي اخير در چندين شهر عراق را که سبب کشته و مجروح شدن دهها انسان بي گناه شد را محکوم و بر ضرورت در پيش گرفتن راه کارهايي براي به سامان آوردن شرايط موجود در کشور تأکيد کرد.

متن بيانيه به شرح زير است:

بسم الله الرحمن الرحيم

خداي متعال مي فرمايد: «وَمَن يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً؛ هرکس عمداً مؤمني را بکشد، کيفرش دوزخ است که در آن ماندگار خواهد بود و خدا بر او خشم مي گيرد و لعنتش مي کند و عذابي بزرگ برايش آماده ساخته است»(نساء/93).

رسول خدا صلي الله عليه وآله نيز در همين معنا فرموده اند: «مَنْ أَعَانَ عَلَي قَتْلِ مُسْلِمٍ بِشَطْرِ کَلِمَةٍ، جَاءَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ هوَ آيِسٌ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ؛ هرکس اگرچه با بخشي از يک کلمه بر کشتن مسلماني همراهي کند، در حالي که از رحمت خدا نوميد(محروم) است در عرصات قيامت حاضر خواهد شد»(مستدرک الوسائل، ج18، ص211، حديث 22528).

امواج خشونت بار، شهرهاي کاظمين، بغداد، بصره، حله و ديگر مناطق عراق را در ميان گرفت و زنان، کودکان، نمازگزاران در مساجد و سوگواران و زائران امام حسين عليه السلام و امام کاظم عليه السلام و حضرت جواد عليه السلام را به خاک و خون کشاند، آن هم بدون هيچ توجيه عقلي و شرعي و انگيزه ي وجداني ...

اين اقدام هاي جنايتکارانه با آدم ربايي، کشتار و بستن بزرگ راه بين المللي در غرب کشور و نيز دعوت به اعمال خشونت يا تأسيس اقليمي مستقل همراه بود.

با درنظر گرفتن شرايط دردناکِ جاري و به منظور مهار کردن سرکشي دشمنان کشور در کشاندن ميهن به چرخه ي جنگ خانگي که خشک و تر را سوزانده و هزاران بي گناه کشته، زخمي، آواره، يتيم و بيوه و مستمند بر جاي مي نهد، تحقق شتابان موارد زير ضروري و اجتناب ناپذير است:

1. احقاق حق تمام مظلومان و ستمديدگان در سراسر کشور، تن دادن واقعي و حقيقي و سريع به خواسته هاي مشروع است، زيرا اين، حق ملت است و ناديده گرفتن آن فتنه را در کشور دامن مي زند.

2. ارائه آزادي گسترده در آباد کردن هرچه بيشتر زمين هاي موات براي کشاورزي، تأمين مسکن و ديگر طرح هاي حياتي. پر واضح است که چنين اقدامي قسمت اعظم بيکاري را از بين برده و مايه ي آباداني کشور مي شود.

3. تشکيل اتاق بحران براي برطرف نمودن مشکلات خدماتي، مانند: بحران برق، آب، راه وجز آن و تأمين اجتماعي براي طبقه ي آسيب پذير جامعه.

4. نوسازي تکنولوژي و پرسنلي سيستم امنيتي کشور و برکنار کردن مسئولان مقصر در انجام وظايف و رسيدگي به کار آنها.

5. بسيج کردن ملت براي همکاري در اين زمينه ها از طريق مساجد، حسينيه ها، مدارس، دانشگاه ها، ادارات دولتي، سازمان هاي جامعه ي مدني و سنديکاهاي کارگري و کشاورزي با هماهنگي رهبران ديني، شيوخ عشاير و کدخداها و آموزش و پرورش نيروهايي به منظور زير نظر داشتن تحرکات ضد امنيتي و اخلال گران در امنيت. روشن است که اگر ملت در همکاري امنيتي کارآزموده شود، قطعاً راه ها را بر روي تمام خرابکاران و تروريست ها بسته، فراتر اين که توطئه هاي آنان را ناکارآمد و فاش خواهد کرد. پرداخت پاداش هاي قابل توجه در قبال اطلاعات امنيتي، بخش اعظم جامعه را به مشارکت در فعاليت هاي امنيتي تشويق خواهد کرد.

6. حل بحران هاي سياسي و برخورد دمکراتيک با مسائل محل اختلاف و مناقشه و رعايت حق رقيب و حريف سياسي در اين زمينه و نيز رعايت حقوق شهروندان، ديگر بايسته ي توجه است.

7. اخلاص، نزاهت و جديت در کار براي برطرف کردن اين وضع دردناک و به حاشيه نراندن هيچ يک از کيان هاي سياسي و قشر سياسي را بايد سرلوحه ي کار قرار داد.

8. اجراي احکام عادلانه ي قضايي در مورد کساني که جرمشان احراز شده است و اين، آموزه ي قرآن کريم است که مي فرمايد: «وَلَکُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُوْلِي الْأَلْبَابِ؛ و اي خردمندان، شما را در قصاص زندگاني است، باشد که به تقوا گراييد»(بقره/179).

توجه داشته باشيم که در نبود قصاص، زندگي نيز وجود ندارد، زيرا اگر جنايتکار و مجرم تحت پيگرد قرار نگيرد، يا در زندان ها، با هزينه ي ملت ستمديده ي بينوا زندگي مرفهي داشته باشد و از همان جا فعاليت هاي تروريستي خود را ادامه داده و حتي با برنامه ريزيِ حساب شده از زندان فرار مي کند، در اين صورت و به دليل عدم کيفر و مجازات، او هرگز از جنايت دست برنمي دارد و چرخه ي خشونت که کشور را به سوي نابودي مي کشد، از حرکت نمي ايستد، وانگهي به فرموده ي معصوم عليه السلام: «هرکس خود را از کيفر ايمن بيند، بد خواهد کرد».

9. تشکيل کميته اي متشکل از کارشناسان براي بررسي مشکل موجود.

10. تشکيل کميته ي مطالعات استراتژيک امنيتي براي ارائه ي جديدترين و دقيق ترين تحقيقات علمي و عملي براي جزء جزء و مورد به مورد مسائل امنيتي و مطالعه ي تجربه ي ملت که توانست در گستراندن امنيت کارآمد و موفق باشد، چه اين که در تجربه، دانشي نوين وجود دارد.

11. جبران آثار و پيامدهاي قتل عام تروريستي با حمايت کامل از مجروحان، از کارافتادگان، يتيمان و بيوه زنان، خسارت ديدگان و آوارگان ناشي از اين اقدام ها و نيز بازسازي خانه و محل کسب و کار آنان و نيز توجه به وضعيت شان، شنيدن سخنان و درد دلشان و همکاري پيوسته، حقيقي و همه جانبه با آنان براي رهانيدن شان از عوارض ناشي از اعمال تروريستي که زندگي شان را فرا گرفته است.

عشاير، دوستان، همسايگان و بستگان قربانيان اين جنايات بايد به آنان رسيدگي شود، نيازهاي انساني و اجتماعي شان را برآورده سازند و از دعاي همه روزه براي گشايش در کار آنان غافل نشوند که خداي متعال مي فرمايد: «قُلْ مَا يَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُکُمْ؛ بگو: اگر دعاي شما نباشد، پروردگار هيچ اعتنايي به شما نمي کند»(فرقان/77).

بار خداوندا و اي فريادرس فرياد خواهان، فريادرس اين ملت باش و گره از کارش بگشا، مجروحان را شفا و بازماندگان شهيدان صبوري عطا کن و شهيدان را در بهشت گسترده ي خود سکنا ده آمين يا رب العالمين.
 
9 رجب 1434ق
دفتر آيت الله العظمي شيرازي مدظله العالي
کربلاي معلي
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.