LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم بزرگداشت شهادت حضرت رسول اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم و امام حسن مجتبي عليه السلام در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 318
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 31 فروردین 1383 - 28 صفر الأحزان 1425
مراسم بزرگداشت شهادت حضرت خاتم الأنبياء رسول اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم و سبط گراميشان حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام صبح امروز (بيست و هشتم ماه صفر) با حضور حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي، علما، فضلا، طلاّب و روحانيون، کسبه بازار، عراقي هاي مقيم قم و نيز صدها نفر از مردم عزادار و دوستدار خاندان عصمت و طهارت عليهم السلام در بيت فقاهت و مرجعيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد.
در اين مراسم حجة الاسلام والمسلمين قاسم زاده يکي از فضلاي حوزه علميه قم با تسليت فرا رسيدن سالروز شهادت پيامبر عظيم الشأن اسلام حضرت محمد مصطفي صلّي الله عليه وآله وسلّم و دومين اختر تابناک امامت و ولايت حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام اظهار داشتند: در روايات متعدد از ائمه اطهار عليهم السلام روايت گرديده است هر کس در مجلسي بنشيند که در آن امر ما اهل بيت احيا و زنده شود، در روزي که قلب ها مرده است قلب او زنده خواهد بود.
وي افزود: هر عزاداري که در اين مجالس شرکت مي کند قطعاً دعوت گرديده و به اميدي مي آيد که سوار شدن بر کشتي نجات اهل بيت عليهم السلام آسودگي و آرامشي به دنبال داشته که مطمئناً انسان را به مقصد مي رساند.
وي ادامه داد: در ميان تمام انبياء و پيامبران، رسالت حضرت رسول اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم با آن که مدت زمان کوتاهي بود اما از تمامي دعوت هاي پيغمبران گذشته گسترده تر و عميق تر بوده است به طوري که در مدت ده سال اقامت حضرت رسول در مدينه، بيش از هشتاد جنگ در بين مسلمانان و دشمنان روي داد که در اکثر اين نبردها مسلمانان پيروز واقعي بودند.
حجة الاسلام قاسم زاده گفت: از خصوصيات و اخلاق خاص پيامبر اکرم اين بود که ايشان دائم الفکر بودند و همواره به مسلمين و امت خويش مي انديشيدند و به حدي در اين مدت تلاش کردند که از جانب خداي عز وجل خطاب رسيد اي پيغمبر ما تو را نفرستاديم که خود را به زحمت و مشقت بيندازي؛ که البته اين موارد نشان دهنده مهرباني و لطف خاص پيغمبر اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم است.
وي در ادامه با اشاره به وقوع اختلاف بين مسلمين پس از رحلت خاتم الانبياء صلّي الله عليه وآله وسلّم خاطرنشان کرد: عامل عمده اختلاف در آن بود که مسلمين عقايد و باورهايشان به سستي گراييد و فرمايشات مکرر پيامبر خويش را به فراموشي سپردند.
حجة الاسلام قاسم زاده در پايان سخنان خود گفت: پيامبر صلّي الله عليه وآله وسلّم در حديث شريفي فرموده اند: خشوع و امانت دو صفتي است که بعد از من از ميان امتم رخت بر خواهد بست لذا مي بينيم که چون اين دو صفت از دل مردم بيرون رفت دست به چنين کارهايي زده و حق را از مدار اصلي خويش خوارج ساختند.
به گزارش خبرنگار ما در ادامه مراسم حجة الاسلام والمسلمين روحاني نيز با اشاره به شخصيت گرانقدر و بي نظير حضرت رسول اکرم صلي الله عليه واله گفت: مورخين اسلامي در اين موضوع که پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله قبل از چهل سالگي و مبعوث شدن به رسالت چه دين و مسلکي داشتند اختلاف نظر دارند که برخي از آنان گفته اند حضرت بر طبق دين حنيف جدّشان حضرت ابراهيم خليل الله علي نبينا وآله و عليه السلام عمل مي کردند اما عده اي ديگر از جمله علامه بزرگوار مجلسي رحمة الله عليه معتقدند که حضرت بر دين خويش يعني اسلام بوده و به آن عمل مي کرده اند و در حديث شريفي که از ايشان روايت شده نيز آمده است: «کنت نبيّاً وآدم بين الماء والطّين؛ من نبي و پيامبر بودم در حالي که آدم بين آب و گِل بود».
وي افزود: حضرت رسول اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم در جامعه اي فاسد مبعوث به رسالت شدند که در طول اين مدت مشقت ها و سختي هاي بسياري را متحمل شدند تا جايي که حضرت محمد صلّي الله عليه وآله وسلّم فرمودند: «ما اوذي النّبي بمثل ما اوذي؛ هيچ پيامبري مانند من اذيت و آزار نديد».
وي گفت: حضرت خاتم الانبياء صلّي الله عليه وآله وسلّم نه تنها اخلاقشان معجزه بود بلکه تمام اعمال و حرکات آن بزرگوار معجزه و خرق عادت بوده است.
حجة الاسلام روحاني در پايان گفت: انسان نبايد تنها با گفتار خود سعي در هدايت ديگران داشته باشد بلکه بايد با اعمال و رفتار خويش ديگران را ارشاد و راهنمايي کند که اين سيره و روش پيغمبر اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم مي باشد.
حجة الاسلام والمسلمين حاجيان نيز ضمن سخناني با اشاره به سالروز رحلت پيغمبر اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم و شهادت امام حسن مجتبي عليه السلام گفت: در روايات آمده است روزي حضرت زهرا سلام الله عليها در خانه بود که ناگهان امام حسين عليه السلام گريه کنان وارد شد و گفت: مادر دهان مرا بو کنيد و ببينيد آيا دهان من بوي بدي مي دهد. حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها فرمودند: نه فرزند عزيزم، دهان تو بوي گُل مي دهد. امام حسين عليه السلام دوباره با حالت گريه از مادر خويش سؤال نمود: پس چرا پيامبر امروز لب ها و دهان برادرم امام مجتبي عليه السلام را مي بوسيد اما هنگامي که نوبت به من رسيد، پيامبر گردن و گلوي مرا بوسه زد؟ حضرت زهرا سلام الله عليها فرمودند: پسرم حتماً کار جدّت رسول الله حکمتي داشته است؛ لذا با هم به نزد رسول خدا رفته و موضوع را عرضه داشتند. پيامبر با شنيدن اين مطلب گريان شده و فرمودند: من آينده اين دو فرزندم را مي بينم که چگونه حَسَنَم را مسوم نموده و با سمّ به شهادت مي رسانند و حسين فرزندم را نيز سر از بدنش جدا مي کنند.
وي ادامه داد: از ميان خمسه طيبه تنها يک بدن تشييع شد و آن هم پيکر پاک امام مجتبي عليه السلام بود که اي کاش اين بدن را نيز تشييع نمي کردند.
حجة الاسلام حاجيان در پايان گفت: پيکر مطهر رسول اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم را در خانه خويش به خاک سپرده لذا تشييع نکردند و پيکر پاک فاطمه زهرا سلام الله عليها نيز شبانه و مخفيانه دفن شد. پيکر امير المؤمنين عليه السلام را هم شبانه به خاک سپردند و جسم غرق در خون امام حسين عليه السلام نيز بدون تشييع در صحراي کربلا دفن گرديد. لذا از بين پنج تن آل عبا تنها پيکر مطهر امام حسن مجتبي عليه السلام در مدينه تشييع شد که آن را نيز تيرباران کرده و مورد هتک حرمت قرار دادند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.