LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه بنیاد جهانی آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی به مناسبت روز جهانی تلویزیون
کد 32394
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 02 آذر 1401 - 28 ربيع الثاني 1444

به مناسبت روز جهانی تلویزیون، بنیاد جهانی آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی بیانیه ای صادر کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه ۵۱/۲۰۵ مورخ ۱۷ دسامبر ۱۹۹۶، با به رسمیت شناختن نقش تلویزیون در شکل دادن به افکار عمومی و هدایت آن به سمت موضوعات مؤثر بر صلح و امنیت، روز ۲۱ نوامبر را به عنوان روز جهانی تلویزیون اعلام کرده است. این مجمع به مناسبت برگزاری اولین انجمن جهانی تلویزیون، مراسم جشنی را با مشارکت مقامات و چهره های سرشناس رسانه ای و با حمایت این سازمان بین المللی، برای بحث درباره اهمیت روزافزون تلویزیون در دنیای در حال تغییر امروزمان و در مورد راه های افزایش همکاری های مشترک، برگزار کرد.

تلویزیون در عصر کنونی ما دیگر تنها یک وسیله ای برای سرگرمی، تفریح و اطلاعات نیست، بلکه به موضوعی مبدل شده است که برپایه گسترش و نشر ایده ها در قالب محتوایی و بصری جذاب برای جذب گسترده ترین بخش از بینندگان در سراسر جهان، فعالیت می کند.

پیشرفت عظیم فناوری، از طریق صفحه نمایش های کوچک تر در دستگاه های ارتباطی هوشمند قابل حمل (تلویزیونی) که به یکی از مهم ترین ابزارهای مهندسی و برنامه نویسی ایده ها، و برجسته ترین ابزار تغییرات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تبدیل شده است، اصل تلویزیون را به عنوان یک ایده تقویت کرد و آن را به عنوان یک ابزار ارتقا داد و ما نمی دانیم در این مسیر چه آینده ای از نظر فناوری در انتظار ماست؟!

تلویزیونی کردن زندگی واقعیتی است که باید آن را بپذیریم. این موضوع همانند ایستگاهی است برای اطلاع از وضعیتی که بشر به آن رسیده است. از آنجایی که شکست این فناوری در پرکردن خلأ معنوی ای که انسان از آن رنج می برد، آشکار است، این امر مستلزم تعامل با تلویزیون از روی عقل و منطق و به دور از دنبال کردن بی اراده جلوه های بصری خیره کننده ای که ممکن است به مثابه سم در عسل باشد، است. در تاریخ مطلبی از امیرمؤمنان حضرت امام علی علیه السلام نقل شده است. هنگامی که ایشان در راه صفین از خرابه های کسری می گذشت، یکی از یارانش تحت تأثیر شکوه آن چیزی که دیده بود قرار گرفته و چند بیت شعری را بیان کرد که حضرت امام علی علیه السلام فرمود: «چه بسیار باغ و بستان ها و چشمه‌ های آب، و کشت و زرع ها و مقام و منزل های عالی که رها کردند و رفتند، و ناز و نعمت وافری که در آن غرق بودند و از همه چشم پوشیدند. این چنین بود و ما آن ناز و نعمت ها را از قوم گذشته ارث به قوم دیگر دادیم. و بر مرگ گذشتگان هیچ چشمی در آسمان و زمین نگریست و بر هلاکشان مهلت ندادند. آنان خود وارث پیشینیان بودند و سپس خود موروث شدند. شکر نعمت نکردند، براثر نافرمانی، دنیا از دستشان رفت و از ناسپاسی نعمت ها بپرهیزید که نکبت دامنگیرتان نشود».

تلویزیون در اشکال مختلف ماهواره ای و شبکه ای آن، فرصتی ارزشمند برای انتشار محتوایی است که به پیشرفت و ارتقای انسان در سطوح مختلف کمک می کند، و گوی و میدانی باز برای همه است تا آنچه را دارند به نمایش بگذارند، و همه را مسئول می ‌کند، تا برای انجام نقشی که به آن ها محول شده است پیشقدم شوند، به ‌ویژه آن هایی که فکر درست و صحیحی دارند. از امام جعفر صادق علیه السلام نقل شده است که فرمودند: «هنگامی که دنیا به کسی روی آورد، شايسته ‌ترينِ مردمان به (بهره مندی از) آن، نيکان هستند، نه بدکاران، و مؤمنان ‌اند، نه منافقان».

در این راستا، از مرجع راحل آیت الله العظمی سید محمد حسینی شیرازی رضوان الله علیه یاد می کنیم که دانشمندی الگو برای جهان بود، و از عصر خود پیشی گرفته بود؛ نه تنها به خاطر خلاقیت و استعداد او، بلکه به دلیل جسارت و آینده نگری اش در همگرایی مسائل عصر خود و تلاش برای به انجام رساندن طرح ها و بحث های خلاقش با اعتماد به نفس مطمئن و اعتمادی قریب به یقین. ایشان در اواسط دهه نود قرن گذشته، در میان جامعه ‌ای زندگی می کرد که در جزئیات روزمره و ایده ‌های کلیشه ‌ای خود غوطه ‌ور شده بود و تغییر آن غیرممکن بود. ایشان با ابراز تأسف در آن زمان از حضور ضعیف طلاب پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام در این عرصه، درصدد ارائه طرح راه اندازی شبکه های ماهواره ای شیعی، که اندیشه های اهل بیت علیهم السلام را نشر می دهند، برآمد. ایشان در این زمینه فرمود: «ما کجای دنیای شبکه های ماهواره ای ایستاده ایم؟ چرا این حوزه را به کسانی که افکار انحرافی دارند، واگذار کرده ایم؟ شکی نیست که علما در درجه اول باید عهده دار این مسئولیت باشند، تا ما نقشی در این زمینه داشته باشیم».

مجدد راحل به صرف طرح ایده، یا هدر دادن تلاش خود در بحثی عقیم درباره پذیرش یا رد این رسانه نوظهور، بسنده نکرد، بلکه مزایا را توضیح داده و در مورد خطرات هم هشدار داد، و بر اهمیت سرمایه گذاری در منافع آن به نفع ارزش های واقعی اسلام برخاسته از آموزه های اهل بیت علیهم السلام، تأکید کرده بود.

تلاش و پیگیری های ایشان نهایتا منجر به راه اندازی شبکه های ماهواره ای شیعی شد که این فرقه اسلامی را وارد عصر شبکه های ماهواره ای کرد.

ما ضمن اینکه روز جهانی تلویزیون را جشن می گیریم، بر اهمیت بهره برداری از این رسانه برای آنچه به نفع بشریت و ارزش های اصیل آن است، تأکید نموده و بر لزوم حفظ اصل تلویزیون رنگی با تنوع فرهنگ ها، دیدگاه ها و ایده های سازنده، و عدم برگشتن به عقب و به ایده تلویزیون سیاه و سفید با یک کانال، تأکید می کنیم.

ومن الله التوفيق والسداد.

بنیاد جهانی آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی ـ واشنگتن

  • نظری برای این خبر درج نشده است.