LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پیام سازمان جهانی نفی خشونت به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
کد 32462
تگ ها
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 06 آذر 1401 - 2 جمادى الأولى 1444

به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، سازمان جهانی نفی خشونت «مسلمان آزاد» (وابسته به بنیاد جهانی آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی)، پیامی صادر کرد. متن این پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۹، روز ۲۵ نوامبر را به عنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نامگذاری کرد، و از دولت‌ ها، سازمان‌ های بین ‌المللی و نهادهای غیردولتی خواست تا در این روز، فعالیت هایی را برای شناساندن این معضل ترتیب دهند تا راه برای از بین بردن خشونت علیه زنان و دختران در تمام نقاط جهان، هموار شود.

زنان، نصف پیکر جامعه و آیینه ای هستند که پیشرفت جامعه را منعکس می کند. محروم کردن این قشر از عناصر سالم زندگی و سلب حقوق اساسی و مشروع شان، و قرار دادن آن ها در معرض انواع خشونت، چیزی نیست جز نشانه های یک بیماری خطرناک اجتماعی که حرکت جامعه را در تلاش برای دستیابی به توسعه مطلوب و رسیدن به پیشرفت مدنظر فلج می کند.

علی رغم تغییرات مثبتی که در سال های اخیر در شرایط زنان در سراسر جهان مشاهده شده است، گزارش ها و ارقام نشان می دهد که آن ها همچنان در معرض اشکال فزاینده ای از محرومیت و خشونت در سطوح مختلف، ازجمله خشونت فیزیکی، کلامی، اقتصادی، اجتماعی، جنسی و بهداشتی هستند که بر نقش محوری آنان به عنوان عنصرهای فعال در جامعه، تأثیر منفی می گذارد و موارد خشونت علیه آنان را، به نقض آشکار حقوق بشر، به عنوان نوعی از انواع تبعیض که زنان را از برخورداری از حقوق کامل خود باز می دارد، تبدیل می کند.

خشونت علیه زنان یک حالت بیمارگونه است که افراد، گروه ها و جوامع را بدون تبعیض درگیر می کند و ربطی به مذهب، دین، فرهنگ، نژاد، ملیت یا حتی موقعیت اجتماعی، سطح اقتصادی و علمی ندارد و حتی فقط توسط مردان انجام نمی شود، بلکه مواردی وجود دارد که زنان آن را علیه همسران خود انجام می دهند. شکی نیست که عوامل متعددی در تشدید موارد خشونت نقش دارند، مانند بحران های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بهداشتی که زنان ضعیف ترین حلقه در آن هستند. مطالعات و تحقیقات تخصصی در دوران شیوع همه ‌گیری کرونا حاکی از افزایش موارد خشونت علیه زنان در نتیجه فشارهای روانی، از هم پاشیدگی شبکه ‌های رفاه و حمایت اجتماعی و ناتوانی مالی خانواده‌ ها به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی است.

در پدیده خشونت علیه زنان، هرآنچه درباره دستاوردهایی در این زمینه گفته یا نوشته می شود، اهمیتی ندارد، بلکه واقعیت موجود مهم است.

شکی نیست که فاصله زیاد میان گفتار و عمل همان چیزی است که حل مشکل را به تعویق می اندازد و حتی ممکن است همه را در توهماتی غرق کند که توصیف جدی از وضعیت زنان در مواجهه با خشونتی که بر آن ها اعمال می شود را از دست می دهد و پیچیدگی های آگاهی از مشکل را افزایش می دهد.

مقابله با پدیده خشونت علیه زنان، مستلزم اهتمام و توجه به علاج های پیشگیرانه است که با مطالعه واقعیت ها، کشف ریشه های مشکل و اتخاذ تدابیر لازم برای مهار آن، از طریق ترویج رفتارهای سالم بدون خشونت در خانواده که به عنوان هسته جامعه است، و تمرکز بر مشارکت اجتماعی از طریق تبادل اطلاعات و تجارب و افزایش آگاهی در مورد خطرات خشونت علیه زنان، و تدوین برنامه های عملی با همکاری نهادهای خصوصی مدنی و دولتی مرتبط با این موضوع، از طریق ارائه خدمات به قربانیان و بازپروری مجرمان به عنوان قربانی نیز برای اهمال کاری، جهل و تعصب آن ها، امکان پذیر است.

در این روز، ما ضمن اینکه مخالفت خود را با هرگونه خشونت، به ویژه خشونت هایی که زنان را هدف قرار می دهد، اعلام می کنیم، از همه می خواهیم که برای از بین بردن این پدیده که لکه ننگی بر پیشانی بشر است، متحد شوند و همکاری کنند.

والله من وراء القصد

سازمان جهانی نفی خشونت «مسلمان آزاد» ـ واشنگتن

  • نظری برای این خبر درج نشده است.