LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پیام بنیاد جهانی آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله به مناسبت روز جهانی پیشگیری از افراط گرایی خشونت آمیز منجر به تروریسم
کد 34427
تگ ها
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 بهمن 1401 - 22 رجب الأصب 1444

به مناسبت روز جهانی پیشگیری از افراط گرایی خشونت آمیز منجر به تروریسم، بنیاد جهانی آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله پیامی خطاب به جامعه جهانی صادر کرد. این پیام به شرح زیر است:

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تعهد به اهمیت افزایش آگاهی در مورد تهدیدات مربوط به افراط گرایی خشونت آمیزی که منجر به تروریسم می شود و نیاز به تلاش های هماهنگ بین المللی برای مقابله با این پدیده، روز ۱۲ فوریه را به عنوان روز جهانی پیشگیری از افراط گرایی خشونت آمیز منجر به تروریسم، اعلام کرد.

یکجانبه گرایی دولت ها در تدوین برنامه های توسعه در غیاب برداشت واقع بینانه از جامعه و تحولات آن در تمام جزئیات و ابعاد فکری، مادی، اجتماعی و اقتصادی، نکات منفی بسیاری را به همراه خواهد داشت. در گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۶ به مجمع عمومی، هنگام بررسی برنامه کاری و اقدام برای جلوگیری از افراط گرایی خشونت آمیز، به عوامل متعددی برای گسترش افراط گرایی خشن اشاره شده است که همه آن ها به ریشه محرومیت و نادیده گرفتن دیگران، مانند: کمبود فرصت های اجتماعی و اقتصادی، تبعیض، سوء مدیریت و نقض حقوق بشر و اشاعه ایدئولوژی افراط گرایی در زندان ها، بازمی گردد.

در نتیجه، هشداری است به خطرات لغو و بسته شدن برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی هرچقدر هم که بلندپروازانه باشد.

ماهیت انسانی افراد مبتنی بر تنوع و پایبندی به یک هویت مستقل است که سوپاپ اطمینانی را تشکیل می دهد که امکان ایجاد مکانیسم اجتماعی برای اصلاح اشتباهات و تصحیح عیوب را فراهم می کند. شکی نیست که نادیده گرفتن این حقیقت فطری در انسان ها در پرتو گفتمان لغو طرف های دیگر، باعث انباشته شدن وضعیت محرومیت و نادیده گرفتن حق دیگران در میان اقشار جامعه می شود که شرایط برای انفجار افراط گرایی، خشونت و تروریسم در آن ها را ایجاد می کند.

اهل بیت علیهم السلام بر اهمیت هدایت گرایش های انسانی به سوی ارزش های متعالی به جای سرکوب آن ها به منظور جلوگیری از تشدید خشونت تأکید کرده اند. از حضرت امام علی بن ابیطالب علیه السلام روایت شده است که می فرمایند: «اگر ناگزیر از داشتن تعصب هستید، در راه یاری حق و کمک به ستمدیده تعصّب نشان دهید».

داشتن روحیه ابتکار عمل خلاق بر مشکلات غلبه و چالش ها را به فرصت های سازنده تبدیل می کند که در سیره مرجع راحل آیت الله العظمی سید محمد حسینی شیرازی قدس سره می بینیم که نظریه منحصر به فرد خود را در مورد نفی خشونت در روش و رفتار در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی مطرح کرد و بر اهمیت این اصل در ساختن جامعه و حفظ دستاوردهای آن با حداقل ضرر، تأکید می کند. ایشان خشونت پرهیزی را این گونه توصیف کرده است: «برخورد با امور و تقریب مسائل، چه سازنده باشند یا مخرب، با نرمی و ملایمت تمام انجام شود، به گونه ای که از درمان به کسی آسیبی نرسد، چنانکه مانند مرهم است که بر بدن بیماری قرار می گیرد تا شفا بگیرد».

ایشان فتاوای پیشگام انسانی خود را بر این اصل والا با استناد بر قرآن کریم و عترت مطهر با صراحت و جسارت تمام ارائه داد و اعلام کرد: «اسلام، خیانت، ترور، ارعاب و هرآنچه را امروز خشونت و تروریسم نامیده می شود، نهی کرده و حرام می داند. هیچ خشونتی در اسلام وجود ندارد و این دین هر نوع خشونت و تروریسمی که موجب آسیب رساندن به مردم و ترساندن آن ها و خیانت به آنان و زندگی شان یا منجر به بدنام کردن اسلام و مسلمانان می شود، جایز نمی داند». همچنین وی در تز خشونت پرهیزی خود خواستار نشر و گسترش اصول اسلامی صلح جهانی و رد همه کارزارها و تلاش های مغرضانه برای نسبت دادن خشونت و تروریسم به اسلام، شده بود و اهمیت این موضوع پس از گذشت ده سال از رحلت او آشکار شده، و به یک موضوع جهانی نگران کننده برای جامعه بین الملل تبدیل شده است.

ما ضمن اینکه روز جهانی جلوگیری از افراط گرایی خشونت آمیز منجر به تروریسم را جشن می گیریم، از همه دولت ها و سازمان های بین المللی و بشردوستانه می خواهیم که با برنامه ریزی و طرح هایی براساس احترام به حقوق بشر، مسئولیت خود را در اتخاذ تصمیمات لازم برای مبارزه با خشونت و تروریسم، نفی محرومیت و به حاشیه راندن دیگران، ترویج و تقویت مشارکت ها، تحقق عدالت، احترام به نظر دیگران، تشویق به گفتگو، توانمندسازی جوانان، ارتقای نقش زنان، ادغام اقلیت ها در جامعه و ایجاد فرصت های شغلی و تحصیلی براساس برابری و عدم تبعیض، برعهده بگیرند، ومن الله التوفيق.

بنیاد جهانی آیت الله العظمی سید صادق حسینی شيرازی دام ظله - واشنگتن

  • نظری برای این خبر درج نشده است.