LOGIN
بیانات
shirazi.ir
متن کامل سخنراني آية الله العظمي شيرازي در ديدار با رؤساي عشايري عراقي
کد 344
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 خرداد 1383 - 1 ربيع الثاني 1425

ضمن خوشامدگويي به يکايک شما برادران، از خداي بزرگ سفري پربار و آکنده از معنويتِ حضور در حرم قدسي حضرت علي بن موسي الرضا عليه السلام و خواهر ارجمندش حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها مسئلت مي نمايم و اميدوارم اين بزرگان و پدران گرامي شان در دنيا و آخرت شفيعان و گره گشايان مشکلات ما باشند، انشاءالله.
خداي متعال مي فرمايد: « وَمَا بِکُم مِّن نِّعْمَةٍ فَمِنَ اللّهِ ...؛ و هر نعمتي که داريد از خداست»
شما گراميان و بزرگان عشاير مورد عنايت الهي قرار گرفته، هر يک جانشين شماري از شيوخ و رهبران عشاير عراقي هستيد و يکايک شما قبيله اي، بلکه امتي با تاريخ ريشه دار خود هستيد. نياکان شما، تاريخ درخشان و شکوهمندي براي شما بر جاي گذاردند که از ويژگي هاي فراواني برخوردار است که مهم ترين اين ويژگي ها، ايمان به خداي متعال است و ديگري قرار دادن جوانان و فرزندان تان در خط تابناک اهل بيت عليهم السلام است.
از ديرباز سرزمين عراق منطقه اي عشايري بوده و هست و همين عشاير، تاريخي ريشه دار و سراسر افتخار و درخشندگي دارند. بيش از هشتاد سال قبل، نياکان شما با پشتيباني ملت پنج ميليوني اما مؤمن عراق به جنگ استعمارگر انگليسي که از جنگ ابزارهاي فراوان و پشتيباني يک ميلياردي برخوردار بود رفته، آنان را از عراق بيرون راندند که اين دستاورد نتيجه ايمان، فداکاري و توکل آنان بر خدا و عنايت اهل بيت عليهم السلام بود و با همين پشتوانه معنوي، ملت از نظر جمعيت کوچک توانست قوي ترين قدرت را شکست دهد.
روح ايمان و فداکاري که از گذشتگان در دست داريد به زنان و مردان آينده بسپاريد؛ که شايستگي آن را داريد؛ همان ارزش هايي که پيروزي پدران تان را تضمين و محقق کرد. هر يک از شما بايد نسبت به افراد قبيله خود، خويش را در برابر خدا و تاريخ مسئول دانسته، آنان را با ايمان و نيکوکاري پرورش دهد. شرايط کنوني سخت تر از اوضاع گذشته است اما به خواست خداي -عزوجل- عراقي آزاد در پيش رو داريم و بايد توجه داشته باشيم که همگان چه خوبان چه بدکاران از اين آزادي بهره منده شوند. به همين جهت تأکيد دارم که وظيفه امروز شما سخت تر از گذشته است.
بنابراين در حفاظت از فرزندان، افراد قبيله، و وحدت کلمه خويش سخت بکوشيد و بدانيد که اين سختي نيز آزموني الهي است. مثلي است معروف که مي گويد: «کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من». حقيقت اين مَثَل به خصوص، بر همگان روشن است، زيرا خود انسان جاي سوزش و درد و خارش را بهتر مي داند و از همين رو خود در رفع نياز خويش آگاه تر و تواناتر است.
عراق يک سرزمين و همانند يک بدن است و ملت عراق اگر چه چندين و چند قبيله است، اما به لطف خداي-عزوجل- در تنگناها و بروز مشکلات چونان تار و پود در يکديگر انسجام يافته و دست همکاري در دست يکديگر نهاده و در سختي ها يک قبيله هستند و بيگانگي را نمي شناسند. هم اينان –ان شاءالله- عراق يگانه و واحد را خواهند ساخت.
شما گراميان توجه داشته باشيد که مهم ترين عاملي که عراق آينده را خواهد ساخت، فرزندان و جوانان عراق است؛ همان هايي که در آينده به جاي شما رهبري عراق را خواهند گرفت و تاريخ و ارزش هاي شما را – که از گذشتگان به ارث برديد و به بهترين وجه آن را به منصه ظهور رسانديد – به نسل هاي بعدي منتقل خواهند کرد. بنابراين مهم ترين مسئوليت شما براي ساختن آينده عراق اين است که فرزندان تان را در برابر ناداني، فرومايگي و ديگر انحراف ها مصونيت بخشيد که در غير اين صورت بيگانگان و غارت گران غربي و شرقي در آينده براي جذب آنان و ربودن سرزمين و ثروت عراق به رقابتي بي امان خواهند پرداخت. فراموش نکنيم که مهاجمان و بيگانگان فقط و فقط به دنبال آن هستند تا سهمي در اقتصاد، سياست، فرهنگ و... داشته باشند.
شما عزيزان مسئوليت سنگيني برعهده داريد و آن اين که از لغزيدن جوانان تان به دامن بيگانگان غربي و شرقي جلوگيري کنيد و بدانيد که دانش آموز، محصل، دانشجو، کاسب، کارگر، کشاورز و ديگر اقشار جامعه از نظر خطر پذيري در يک سطح قرار دارند.
انديشه جوان، چونان برگ سفيدي است که هر چه بر آن نقش بندد، همان را منعکس مي کند. با توجه به همين ويژگي است که امام صادق عليه السلام درباره آنان سفارش نموده، فرمود: «عليکم بالأحداث قبل أن تسبقکم إليهم المرجئة؛ نوجوانان را دريابيد، پيش از آن که «مرجئه» به سراغ آنان بروند».
مي دانيد که «مرجئه» گروهي منحرف بود که در زمان امام صادق عليه السلام وجود و فعاليت داشت. وانگهي امام صادق عليه السلام در اين گفتار کلمه «عليکم؛ بر شما باد» به کار برده اند که بيانگر وجوب است. بنابراين بايد جوانان را دريابيد و بدانيد اين فرموده امام صادق عليه السلام در درجه اول خطاب به شما شيوخ و رؤساي قبايل است.
نقل داستاني عبرت آموز را به مناسبت اين گفتار لازم مي دانم، آورده اند: پادشاهي وزيري مورد اعتماد و مخلص داشت. اين پادشاه توجه فوق العاده اي به امور مملکتي داشت و خود به کارها مي پرداخت.
سحرخيزي يکي از ويژگي هاي او بود. پس از آن که از دنيا رفت، فرزندش جانشين او شد. او بر خلاف پدرش فردي راحت طلب بود. وزير دل سوز همه روزه به سراغ شاه جوان مي رفت و او را براي ايفاي وظايف حکومتي بيدار مي کرد.
شاه جوان از رفتار وزير دل سوز رنجيده خاطر شد و از همين رو درصدد برآمد تا خود را از مزاحمت هاي او آسوده کند. از اين رو عده اي را واداشت تا صبحگاهان راه را بر او بسته، او را آزار دهند. آن افراد طبق قرار، صبح هنگام بر سر راه وزير قرار گرفتند و او را کتک زده، جامه هايش را پاره کردند. وزير به خانه بازگشت و پس از مرتب کردن ظاهر خود با تأخير خود را به مجلس شاه جوان رساند و شاه و شخصيت ها را در مجلس ديد. شاه با ديدن او پرسيد: چرا امروز دير آمدي؟
وزير که از توطئه شاه با آن افراد اطلاع نداشت، ماجرا را براي او باز گفت.
شاه به او گفت: اين پيشامد نتيجه سحرخيزي است. اگر کمي ديرتر از خانه بيرون مي آمدي با چنين وضعي رو به رو نمي شدي.
وزير گفت: شاه به سلامت باد، اين جماعت زودتر از خانه هاي خود خارج شدند و اگر من اندکي زودتر خارج شده بودم چنين وضعي نداشتم.
در واقع اين داستان زنگ هشداري است که يادآوري مي کند اگر شما و ما پيشي نگيريم گروه ها و باندها راه را بر نوجوانان و جوانان، به ويژه جوانان عراق بسته، آنان به همراه اعتقادات، انديشه ها، سنت ها و تاريخي شان را که طي صدها سال با جان و خون خويش از آن حفاظت و صيانت کرده ايد مي ربايند. به يک سخن اين که شما امروز در برابر آزمون الهي قرار داريد.
در پايان از خداي بزرگ مسئلت دارم تا به برکت وجود اهل بيت عليهم السلام شما را در اين زمينه که مهم ترين زمينه عمل است توفيق دهد و ياري تان نمايد و عراقي آکنده از ايمان، اخلاق و سرشار از رفاه، نعمت، تندرستي، آرامش و صلاح و تقوا براي شما و افراد عشيره تان و عموم ملت عزيز و ستمديده عراق رقم زند.
از انقلاب 1920م عليه اشغالگران انگليسي در عراق تا به امروز هماره اقليتي خشونت طلب و ستمگر بر اکثريت اين سرزمين حکم رانده است. امروز تمام جهان حقوق اکثريت را فهميده و پذيرفته است و شما مؤمنان شيعه اکثريت قاطع را در عراق تشکيل مي دهيد و حفظ اين اکثريت به چگونگي پرورش جوانان تان بستگي دارد. از درگاه حضرت احديت مسئلت دارم آن روزگار را براي ملت عراق مقدر نفرمايد.
از خداي منان مسئلت مي نمايم به ما و شما توفيق حضور در حرم منور اميرالمؤمنين عليه السلام، کنار تربت پاک سيدالشهداء عليه السلام و حضرت ابوالفضل العباس عليه السلام و در حرم ملکوتي حضرت موسي بن جعفر عليه السلام، امام جواد عليه السلام، امام هادي و امام عسکري عليهم السلام عطا کرده، ما را زير سايه حضرت بقية الله –عجل الله تعالي فرجه الشريف- قرار داده از وجود پر برکت آن حضرت بهره مندمان فرمايد.
والسلام عليکم ورحمة الله وبرکاته

  • نظری برای این خبر درج نشده است.