LOGIN
خبر
shirazi.ir
سالروز ارتحال مرحوم آیت الله العظمی سید میرزا مهدی شیرازی قدس سره
کد 3480
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 تیر 1393 - 27 شعبان المعظّم 1435
 
مرحوم آیت الله العظمی حاج سید میرزا مهدی حسینی شیرازی قدس سره والد مکرم مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در سال 1304 هـ. ق، در شهر کربلای معلی چشم به جهان گشودند. در نوجوانی و در سن شانزده سالگی ـ سال 1320 هـ ق ـ پدر بزرگوارشان مرحوم سید میرزا حبیب الله شیرازی دار فانی را وداع گفت و از این رو تحت سرپرستی مادر و برادر بزرگشان سید عبدالله قرار گرفتند. ادبیات و مراحل اوّلیه علوم دینی را در حوزه علمیه کربلای معلی گذراندند و سپس برای مدتی طولانی به سامرا و کاظمین عزیمت نموده و پس از اندکی توقف در کربلا به نجف اشرف هجرت کردند و نزدیک به بیست سال در آنجا اقامت گزیدند و پس از آن به کربلا بازگشتند و تا آخر عمر در آنجا ماندند.

ایشان نزد علما و مراجع بزرگواری همانند: شیخ محمد تقی شیرازی، میرزا علی آقا شیرازی، حاج آقا رضا همدانی صاحب «مصباح الفقیه»، سیدمحمد کاظم طباطبایی یزدی صاحب «عروة الوثقی»، آخوند خراسانی صاحب «کفایة الاصول» و ... تلمذ نمودند و همچنین به همراه عده ای از علمای بزرگ آن زمان از جمله سید محمد هادی میلانی، حاج شیخ محمّدرضا اصفهانی، سید زین العابدین کاشانی، شیخ کاظم شیرازی و... در بحثهای علمی مرجع بزرگوار آیت الله العظمی حاج آقا حسین قمی نیز شرکت می نمودند.

در سال های 1365 و 1366 هـ . ق، پس از ارتحال آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی و آیت الله العظمی حاج آقا حسین قمی، مرجعیت ایشان ظهور پیدا کرد و پس از اندک زمانی مرجعیتشان رو به گسترش نهاد و از آیت الله العظمی حاج سید میرزا مهدی حسینی شیرازی به عنوان مرجع عام پس از آیت الله العظمی سیدحسین بروجردی یاد می شد. امّا تقدیر این گونه رقم خورد که ایشان در 28 شعبان سال 1380 هـ ق، و حدود یک ماه و نیم قبل از وفات آیت الله العظمی بروجردی دار فانی را وداع گفتند. 
 
فعالیت های سیاسی

آن مرجع بزرگ در نهضت های اجتماعی و سیاسی زیر فعالانه شرکت داشتند:

ـ انقلاب معروف 1920 در عراق؛ به رهبری دایی ایشان مرحوم آیت الله العظمی میرزا محمد تقی شیرازی قدس سره؛

ـ نهضت آیت الله العظمی قمی قدس سره که برای بازگرداندن امور دینی به جای قانونی اش، به ایران مسافرت کردند و موفقیت شایانی هم داشتند؛

ـ صدور فتوا بر ضد کمونیست ها، که در آن سال ها می خواستند شعله جنگ را در عراق بیفروزند؛

ـ روشن نمودن اولین شعله های مبارزه علیه کفر و ضلالت با برگزاری جشن جهانی سالانه به مناسبت میلاد حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام در کربلای معلی، که پس از آن شهرهای نجف، حله، بغداد، سامرا و سایر شهرها در این کار از ایشان پیروی کردند.
 
تألیفات

ـ شرحی ناتمام بر عروة الوثقی؛

ـ رساله هایی در علم اصول؛

ـ رساله ای در تجوید؛

ـ رساله ای در فقه الامام الرضا علیه السلام؛

ـ کشکول، در علوم مختلف؛

ـ الدعوات المجربات؛

ـ هدایة المستعین، در اقسام نمازهای مستحب؛

ـ رساله ای در جفر؛

ـ اجوبة المسائل الاستدلالیه؛

ـ ذخیرة العباد؛

ـ ذخیرة الصلحاء؛

ـ الوجیزة؛

ـ تعلیقه ای بر العروة الوثقی؛

ـ تعلیقه ای بر وسیلة النجاة، تالیف آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی؛

ـ بدایة الاحکام.