LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
اعتلا و پیشرفت شیعیان در گرو وحدت کلمه و همزیستی مسالمت آمیز آنان است
کد 3559
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 02 مهر 1393 - 28 ذوالقعدة الحرام 1435
 
در روز جمعه 23 ذی قعدة الحرام 1435ق موافق با 28/6/93 خطیب حسینی حجت الاسلام شیخ زمان حسناوی به همراه تنی چند از فضلای عراق با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و از سوی معظم له مورد استقبال قرار گرفتند.

مرجع عالیقدر در این دیدار ضمن توصیه به صبر نسبت به فجایع و ظلم های حاکم بر مردم مظلوم عراق، خطاب به میهمانان فرمودند: این فجایع و ظلم ها نسبت به شیعیان مطلب جدیدی نیست، زیرا در تاریخ ثبت شده است که معاویه در یک روز هزاران تن از شیعیان را کشت. سالخوردگان، خردسالان، زنان و مردان در میان این کشتگان دیده می شدند.

ایشان افزودند: معاویه نمونه حکومت اموی ها، غرب، شرق و مانند آنان از حکومت های ظلم و ستم بود، ولی رسول خدا و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام نمونه حکومت آسمانیان در زمین بودند که وقتی خالد بن ولید افرادی را از بنی حذلم به قتل می رساند رسول خدا صلی الله علیه وآله دست به سوی آسمان برده و عرضه می دارند بارالها از آنچه خالد انجام داد برائت می جویم و او را شدیداً محکوم نموده و دستور دادند تا دیه ی آنان پرداخت و از بازماندگان آنان دل جویی گردد، و نیز امیرمؤمنان در آن فرمایش افتخارآمیز خود و در زمان حکومت رانی خویش به منظور نفرت و بیزاری از ستمکاری و ستمگری فرمودند: «والله لو اعطیت الأقالیم السبع بما تحت أفلاکها علی أن أعصی الله فی نملة أسلبها جلب شعیرة ما فعلت؛ به خدا سوگند اگر هفت اقلیم جهان و آنچه در بستر و سایه ی افلاک آن قرار دارد به من در مقابل این داده شود که به اندازه ی ربودن پوست جُوِی از دهان مورچه ای ظلم نموده و خدا را نافرمانی کنم، هرگز چنین نخواهم کرد».

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: آن حضرت با رفتار خود، گفته ی خویش را ثابت کردند. حال باید تفاوت میان فرهنگ امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام و فرهنگ معاویه که فرهنگ جرم و جنایت و کشتار است را دید. امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام پس از جنگ جمل وارد بصره شدند که جمعی از زنان در برابر ایشان تجمع کرده، فریاد برآوردند: «یا قاتل الأحبة؛ ای قاتل عزیزان و یاران».

آن حضرت در جواب، قریب به این مضمون فرمودند: «اگر من قاتل بودم، حال که پیروز شدم، تمامی سران فتنه و آتش افروزانی که جنگ جمل را به راه انداخته بودند حتماً می کشتم»(1).

به راستی آیا می توان در طول تاریخ و حتی امروزه در کشورهایی که مدعی آزادی و دمکراسی هستند چنین موردی را یافت؟

معظم له تأکید کرده، فرمودند: جهان امروز، حتی شیعیان و بسیاری از جوانان ما چنین شناختی از امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام ندارند. جهان امروز به شدت نیازمند فرهنگ آن حضرت هستند. روشن باشد که بسیاری از مردم متعصب و معاند نیستند، بلکه شستشوی مغزی شده اند. بنابراین اگر نمونه هایی از سیره و تعامل آن حضرت، به ویژه در دوران حکومتشان تدوین و به جهانیان عرضه شود، قطعاً جهان به سمت و سوی فرهنگ آن بزرگوار خواهد گروید.

مرجع عالیقدر ضمن اشاره به سخنان حجت الاسلام حسناوی درباره جنایت اخیر تروریست ها در شهر کاظمین و شهید و زخمی شدن صدها تن از مردم بی گناه و زائران امام کاظم علیه السلام و امام جواد علیه السلام و ستم هایی که بر ضد ملت عراق روا داشته می شود فرمودند: امیدوارم این ستمگری ها روزهای واپسین خود را سپری کند.

ایشان افزودند: شایان توجه است که غربی ها باید بدانند روزی نه چندان دور در پیش است که این ستم ها به خود آنان خواهد برگشت، آنان کشورها و ملت های ما را همانند توپ فوتبال به بازی گرفته اند. آنان روزی صدام را بر سر کار آوردند و سپس او را عزل کردند و امروز داعش را ساخته و پرداخته و آنان را سر کار آورده اند، وگرنه این همه سلاح های پیشرفته تنها و تنها از سوی غرب و مزدوران آنان در منطقه در اختیار داعش قرار گرفته است.

مقام رفیع فقاهت و مرجعیت در ادامه فرمودند: توجه داشته باشیم که موجودات زنده مانند بدن انسان زنده، نیاز به سیستم دفاعی دارد که هرگاه میکروبی یا ویروسی وارد بدن شود، آن را از بین می برد و در نتیجه، بدن سالم و از هر نوع بیماری در امان می ماند. هرگاه پزشکان بخواهند عضوی را به بدن انسان پیوند دهند، ابتدا سیستم دفاعی بدن را از کار می اندازند تا بتوانند عضوی را به آن پیوند زده و بدهند، چراکه فعال بودن سیستم دفاعی بدن، این پیوند را ناممکن می کند. پس از پیوند، بیمار و میزبان عضو جدیدِ انسانی را در قرنطینه قرار داده، از ملاقات افراد با وی ممانعت می کنند، چون بدنش قدرت دفاعی ندارد و ممکن است با کوچک ترین و عادی ترین ویروس، دچار مشکلات حادّ شود.

ایشان افزودند: امروزه شیعیان جهان از همه ی امکانات مادی و معنوی برخوردارند، مانند: آئین آسمانی برگرفته از قرآن و اهل بیت علیهم السلام، مراجع دینی، رجال سیاسی، تجار، پول، ثروت و جز آن و در سراسر جهان نیز پراکنده اند، اما یک چیز ندارند و آن، سیستم دفاعی است و سیستم دفاعیِ آنان وحدت کلمه و همزیستیِ مسالمت آمیز است.

معظم له در تبیین این مطلب فرمودند: به چگونگی اوضاع غرب و اروپایی ها تا زمان جنگ دوم جهانی نگاه کنید. آنان هماره در حال تنش و جنگ بودند و میلیون ها انسان اروپایی در این جنگ ها به کام مرگ فرستاده می شدند، ولی پس از جنگ دوم جهانی اروپا و آمریکا بر سر دو چیز توافق کرده، آن را خط قرمز خود دانستند:

1. به هیچ دلیل و بهانه ای با یکدیگر وارد جنگ و تنش نشده، و در علن و آشکارا حتی به جنگ سرد و رسانه ای هم نپردازند؛

2. از یکدیگر گریزان نباشند، با یکدیگر قهر نکنند، وحدت و اتحاد خود را رعایت و حفظ نمایند.

یادآوری این نکته بسیار مهم است که علی رغم تفاوت غرب و اروپا در زبان، فرهنگ، آیین و گرایش اما به چنین توافقی رسیدند.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در جهت تبیین اهمیت این معنی نسبت به شیعیان فرمودند: در قرآن کریم آیه ای وجود دارد که می توان آن را سخت ترین آیه از جهت ملامت و سرزنش قرآنی دانست و آن، آیه ی: «إِن تَکُونُواْ تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ یَأْلَمُونَ کَمَا تَأْلَمونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللّهِ مَا لاَ یَرْجُونَ؛ اگر شما درد و رنج می بینید آنان نیز همانند شما درد و رنج می بینند، ولی شما تکیه گاهی نیرومند که آن امیدواری به نُصرت خدا است دارید که آنها ندارند»(نساء/104).

آنگاه معظم له افزودند: در معنی محاوره ای می توان گفت که این آیه خطاب به مؤمنان می فرماید: که ای مؤمنان، همدلی و همزیستی را از کفار یاد بگیرید. متأسفانه می بینیم که شیعیان به کوچک ترین بهانه با یکدیگر قهر کرده و از هم گریزان می شوند و دست به جنگ و تنش که نزد خدا، رسول و اهل بیت علی الخصوص امام زمان علیه السلام گناه بزرگ و نابخشودنی است می زنند.

ایشان تأکید کردند: شیعیان باید همزیستی را یاد بگیرند و همزیستی بدان معنا نیست که همدیگر را بپذیرند، بلکه فراتر از این است و نباید با یکدیگر تنش داشته و قهر کنند. البته هر جمعیت می تواند اندیشه و رسانه ی خود را داشته باشد، اما جنگ و گریز، تنش و منازعه هرگز. متأسفانه شیعیان این فرهنگ را به کار نبسته اند و باید بدان روی آورند. برای همه روشن است که قرآن کریم 1400 سال قبل، این آموزه را به همگان یادآوری کرده، فرموده است: «وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ؛ و بین خود نزاع و کشمکش مکنید تا دچار ناتوانی و سستی نشوید»(انفال/46).

مرجع عالیقدر سخنان خود را این گونه به پایان بردند: با تأمل در یهودیان که جمعیتی ناچیز و فرهنگی بسته و عقب گرا دارند در می یابیم که در سراسر جهان نفوذ فعال دارند، اما شیعیان که امتی بزرگ و فرهنگی پیشتاز و بخشی فراگیر از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، چی؟

بنابراین باید فرهنگ همزیستی را فرا گرفته، نهضتِ فرهنگی فراگیر پدید آورند ان شاء الله تعالی.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1) هنگامی که امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام وارد خانه ی عایشه شدند، زنان بانگ بر آوردند: یا قاتل الأحبة؛ ای قاتل عزیزان.
امام علیه السلام فرمودند: اگر قاتل عزیزان می بودم سران فتنه را که در این اتاق هستند می کشتم، سپس به اتاق اشاره کردند که مروان بن الحکم، عبدالله بن زبیر، عبدالله بن عامر و جز آنان (ولید بن عقبه، پسر عثمان بن عفان و دیگران از بنی امیه) در آن بودند (مروج الذهب، ج2، ص369).
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.