LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آیت الله العظمی شیرازی در جمع شیعیان و فرهیختگان کشور یمن: "
یمن، سرزمین امیرمؤمنان حضرت علی بن ابی طالب علیهما السلام است
کد 3648
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 آذر 1393 - 27 صفر الأحزان 1436
 
جمعی از شیعیان یمن، از جمله جمعی از فضلا، استادان و طلاب حوزه علمیه امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیهما السلام و نیز شماری از فعالان مذهبی و تبلیغی این کشور در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

در این دیدار یکی از میهمانان گزارش کوتاهی از مهمترین فعالیت های هیئت دیدار کننده در چند ماه گذشته، به ویژه ماه محرم الحرام و روز عاشورای حسینی را تقدیم ایشان نموده و در سخنانی ضمن مؤثر دانستن توصیه های مرجعیت جلیل القدر شیعه اظهار داشت: اگر رهنمودهای راهگشا و حکیمانه ی حضرتعالی نمی بود، نمی توانستیم در عرصه های گوناگون، به ویژه در عرصه فعالیت های دینی ـ تبلیغی خدمتی به تشیع تقدیم کنیم. که آنگاه مرجع عالیقدر فرمودند: توفیقات تماماً از خدای متعال بوده و به عنایات مولایمان حضرت بقیة الله الاعظم ولی عصر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است.

سپس آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در بیاناتی فرمودند: قرآن کریم می فرماید: «یَوْمَئِذٍ یَتَفَرَّقُونَ؛ آن روز که قیامت برپا می‌گردد، (مردم) از هم جدا می‌شوند»(روم/14) این فرموده ی الهی بدان معناست که انسان در دنیا هر کاری بکند و هرچه پیش فرستد، در قیامت بر همان اساس گروه بندی می شود. بنابراین، شما امروزه با یکدیگر کار می کنید، اما در آخرت بنا به درجه و مرتبه ی عملتان، پراکنده و گروه گروه می شوید.

ایشان در توضیح این مطلب فرمودند: ملاک درجه بندی و معیار ارزشمندی آخرت سه چیز است:

1. نسبت اخلاص در عمل برای خدا و درجه ی وفاداری به اهل بیت علیهم السلام؛

2. نسبت فعالیت و تلاش و درجه ی سعی و کوشش؛

3. نسبت اخلاق و آداب نیکو و درجه خوش رفتاری و خوش برخوردی با مردم.

از این رو هر مؤمنی که بردبار و شکیباتر، گشاده رو و درستکارتر باشد در قیامت به دیگران مقدم خواهد بود و قرآن کریم در این زمینه می فرماید: «هُمْ دَرَجَاتٌ عِندَ اللّهِ؛ هر یک از آنان، درجه و مقامی در پیشگاه خدا دارند»(آل عمران/163).

معظم له افزودند: قرآن کریم همچنین می فرماید: «فَلْیَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ؛ در این نعمتهای بهشتی راغبان باید بر یکدیگر پیشی گیرند!»(المطففین/26) این، یعنی هر یک از شما باید بکوشد که در درجه بالاتر و والاتر اخلاص، اخلاق، آداب، تلاش و کوشش قرار گیرد. از خدای متعال خواستارم تا شما را در این راه یاری فرماید.

آنگاه مرجع عالیقدر در بخش دیگری از سخنانشان خطاب به میهمانان فرمودند: در حدیث آمده است: «الدال علی الخیر کفاعله؛ راهنمایی کننده ی خیر همانند شخصی است که آن را انجام دهد».

ان شاء الله شما در شمار راهنمایان به راه راست و اعمال خیر باشید و در آینده با همت و تلاش شما جامعه ی یمن به سوی نور اهل بیت علیهم السلام و پیروی از آنان هدایت گردد و شما پاداش آن را خواهید گرفت.

ایشان تأکید فرمودند: بدانید که یمن سرزمین امیرمؤمنان حضرت علی بن ابی طالب علیهما السلام بوده و چندین بار حضرتش از طرف رسول خدا صلی الله علیه وآله به یمن اعزام شدند و رتق و فتق امور نمودند و مردم یمن افتخار ولایت، محبت و پیروی از حضرت و فرزندان معصوم حضرت را پیدا کردند.

عشیره ی هَمْدان که معروف به یاری امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام در جنگ با معاویه در صفین بوده اهل یمن بودند و نیز آل اشعر که به قم مقدس آمده و زمینه گسترش تشیع و تأسیس حوزه علمیه شدند نیز اهل یمن هستند و این سوابق درخشان و افتخارات از آن مردم یمن بوده و هست.

شایان ذکر است که در این دیدار شماری از میهمانان به دست مبارک حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی معمم شده و به کسوت روحانیت درآمدند.

مرجع عالیقدر سپس آنان را به اخلاص، جدیت و تلاش بی امان در درس و تحصیل علوم دینی، خدمت به مردم و برآوردن نیازهای آنان و رفع مشکلاتشان توصیه فرمودند.