LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پیام بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی به حوثی های انصار الله در یمن
کد 3681
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 بهمن 1393 - 25 ربيع الثاني 1436
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی در نامه ای خطاب به حوثی های انصار الله در یمن ضمن توصیه هایی به آنان، پیروی از سیره و منش رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام را به آنان یادآور شد.

متن این نامه بدین شرح می باشد:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
خدای متعال می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُونُواْ قَوَّامِینَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاء لِلّهِ وَلَوْ عَلَی أَنفُسِکُمْ أَوِ الْوَالِدَیْنِ وَالأَقْرَبِینَ إِن یَکُنْ غَنِیًّا أَوْ فَقَیرًا فَاللّهُ أَوْلَی بِهِمَا فَلاَ تَتَّبِعُواْ الْهَوَی أَن تَعْدِلُواْ وَإِن تَلْوُواْ أَوْ تُعْرِضُواْ فَإِنَّ اللّهَ کَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرًا؛ ای کسانی که ایمان آورده اید کاملا قیام به عدالت کنید، برای خدا گواهی دهید اگر چه (این گواهی) به زیان خود شما یا پدر و مادر یا نزدیکان شما بوده باشد، چه اینکه اگر آنها غنی یا فقیر باشند خدای متعال سزاوارتر است که از آنها حمایت کند، بنابراین از هوی و هوس پیروی نکنید که از حق منحرف خواهید شد، و اگر حق را تحریف کنید و یا از اظهار آن اعراض نمائید خدای متعال به آنچه انجام می دهید آگاه است»(نساء/135).

این بنیاد سفارش هایی و توصیه هایی به برادران مؤمن در رهبری جماعت انصار الله در کشور یمن ارائه داده، پیش درآمد آن را دعای به درگاه خدای عزوجل برای یاری و توفیق آنها در راه هرچه حق و پاکیزه است قرار می دهد تا بدین ترتیب به یک اندازه و یکسان در خدمت همه ی بندگان خدا باشند، به ویژه باید توجه کنند که پس از این پیروزی خجسته مسئولیتی سنگین بر عهده دارند و خواهند داشت.

این بنیاد با لحاظ داشتن روند رخدادها در یمن، رهبران جماعت انصار الله در یمن را به این امر توجه می دهد که اهمیت رعایت اولویت های به وجود آمده پس از تحولات شتابنده در یمن را مدّ نظر قرار دهند، خصوصاً این که سنگینی مسئولیت شرعی، قانونی و اخلاقی که در این شرایط بر عهده ی حوثی ها قرار گرفته بسیار بزرگ است و به تلاش همه جانبه و فشرده و هشیاری و بردباری نیاز دارد تا از مرحله ی بحران گذشته و به یاری و توفیق خدای عزوجل کشور و بندگان خدا را سالم و بهره مند از وضعیت نابسامان موجود رهایی بخشد.

برادران عزیز، بی هیچ شک و تردیدی حقوق انسان ها و رعایت و اِعمال آن از دیرباز تا به امروز جوهر رسالت اسلامی و آموزه هایی است که رسول خدا صلی الله علیه وآله و ائمه ی اطهار از خاندان پاکش آن را تأیید و بر آن تأکید کرده اند که در این معنا ده ها سفارش، حدیث و سنت از آن حضرات پاک به ما رسیده که در روزگار آن بزرگان و پیشوایان دین صورت خارجی یافته است؛ رهنمودها و آموزه هایی که در تعامل با مردم و شئون آنان باید الگوی زیبایی ها باشد.

مرجع عالیقدر آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در این معنا فرموده اند: رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله سرور پیامبران و رهبران جهان و بزرگ ترین سیاستمدار هوشیار بودند. ایشان شاگرد و پرورش یافته حق تعالی، استاد جبرئیل و درس آموز همه ی جامعه ی بشری بودند و سیاست ایشان خردمندان را سرگشته و دیدگان جهانیان را خیره ساخت.

حضرتش با سیاست حکیمانه ی خود توانست در مدتی کوتاه بیشترین تعداد از انسان ها را گرد اسلام فراهم آورد، چندان که تاریخ را بهت زده ساخت و غیر اسلام را از یادها برد. از دیگر سو حکیمان و فرزانگان جهان در مقابل سیاست حکیمانه ی آن بزرگوار سر تعظیم فرود آوردند؛ سیاستی که در تمام تاریخ مانندی برای آن وجود ندارد.

بنابر تأکید مرجع عالیقدر، آزادی هایی که اسلام برای مسلمانان و توده ی مردم به ارمغان آورد در طول تاریخ و حتی امروزه که غربی ها خوش دارند آن را عصر آزادی بخوانند، وجود نداشته و ندارد. روشن باشد که اسلام به مسلمانان و حتی غیر مسلمانان از تمام طیف های جامعه آزادی های مشروع می دهد، مشروط بر این که آزادی دیگران تحت تأثیر قرار نگیرد.

برادران، امیرمؤمنان حضرت علی بن ابی طالب علیهماالسلام نماد و نمودی دیگر بودند که پس از رسول خدا صلی الله علیه وآله، به طور درست و دقیق و شگفت انگیز و فراگیر سیاست و مدیریت حکومتی اسلام را پیاده کردند، لذا سیاست عملی آن حضرت بهترین درس و رهنمود برای رهبران و مسلمانان است تا حیات عملی و سیاسی خود را بر پایه ی آن اجرا و پیاده کنند. بخشی از سفارش آن حضرت به مالک اشتر هنگامی که وی را به ولایت مصر گماردند بهترین الگوی زیبا برای ماست، آن جا که به او فرمودند: «وأَشْعِرْ قَلْبَکَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِیَّةِ، والْمَحَبَّةَ لَهُمْ، واللُّطْفَ بِهِمْ. ولا تَکُونَنَّ عَلَیْهِمْ سَبُعاً ضَارِیاً، تَغْتَنِمُ أَکْلَهُمْ؛ فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَکَ فِی الدِّینِ، وإِمَّا نَظِیرٌ لَکَ فِی الْخَلْقِ؛ و [ای مالک،] قلبت را برای رعیت (زیر دستان) با مهربانی و محبت و لطف در حق آنان همراه کن و مبادا بر آنان چونان درنده ای خونریز باشی که خوردن شان را غنیمت دانی، چه این آنان (مردم) دو دسته اند: یا برادران دینی تو هستند یا در آفرینش همانند تو (انسان) هستند».

آن گاه او را به گذشت از کسانی که به وی یا خاصان او بد کرده یا گستاخی نموده اند فرا خوانده و فرمودند: «فَأَعْطِهِمْ مِنْ عَفْوِکَ وصَفْحِکَ مِثْلِ الَّذِی تُحِبُّ وتَرْضَی أَنْ یُعْطِیَکَ اللَّهُ مِنْ عَفْوِهِ وصَفْحِهِ؛ و آنان را از گذشت و بخشایش خود برخوردار ساز، آن سان که دوست داری و می پسندی که خدای از گذشت و بخشایش خود به تو عطا کند».

سپس او را از تبعیض میان نزدیکان و دوردستان (خویشاوندان و اطرافیان و بیگانگان) در عطای از بیت المال پرهیز دادند، چراکه از نظر آن حضرت، مسلمانان حق مساوی در برخورداری از حقوق مالی و بیت المال دارند وانگهی در دوران پیش از آن حضرت، مردم از تبعیض در عطایای بیت المال در رنج بودند و همین امر از علل و عوامل قیام مردم بود.

امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام در ادامه ی سفارش های خود به مالک اشتر، فرمودند: «أَنْصِفِ اللَّهَ وأَنْصِفِ النَّاسَ مِنْ نَفْسِکَ ومِنْ خَاصَّةِ أَهْلِکَ ومَنْ لَکَ فِیهِ هَوًی مِنْ رَعِیَّتِکَ، فَإِنَّکَ إِلاَّ تَفْعَلْ تَظْلِمْ، ومَنْ ظَلَمَ عِبَادَ اللَّهِ کَانَ اللَّهُ خَصْمَهُ دُونَ عِبَادِهِ؛ میان خود و خدا و مردم [از یک سو] و خاصان از کسانت و افراد مورد علاقه ات از رعیت به انصاف و داد رفتار کن، که اگر چنین نکنی ستم روا داشته ای و هرکس به بندگان خدا ستم روا دارد، خدا خود خصم و دادخواه از او خواهد بود».

برادران، موفقیت و شکوفایی جوامع بشری از دیرباز تا به امروز در گرو عدالت، گذشت و تأمین آزادی های اسلامی و انسانی، به ویژه آزادی های سیاسی است و همین امر مسئولیت برگزاری هرچه زودتر انتخاباتی آزاد و پاک بر عهده شما می گذارد تا قوای مقننه و مجریه در دست شایستگان قرار گیرد و خود نیز از اتهام و انگ قدرت طلبی دور بمانید و در نهایت، پیامی اطمینان بخش به جامعه ی جهانی خواهد بود؛ جامعه ای که اوضاع جاری در یمن را به دیده ی تردید می نگرند و البته این وضعیت، حاصل تبلیغات برخی رژیم ها و جریان ها بر ضد برنامه ی شماست تا به اهداف سیاسی بی پرده شان و ضد مذهبی شان برسند.

این بنیاد همچنین ضروری می داند که بدون از دست دادن فرصت و خیلی سریع هیئت هایی را به کشورهای اسلامی فرستاده، آنان را اطمینان خاطر بدهید و نیز نمایندگانی به سازمان ملل متحد، جامعه ی کشورهای عربی یا سازمان های منطقه ای اعزام کنید و برنامه ی ملی ـ انسانی خود برای کشورتان را برای آنان تبیین نمایید و بدین ترتیب شبهه افکنی کسانی که در پی برعکس جلوه دادن حقایق هستند برطرف کنید، و توفیق دهنده خداست.
 
بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
www.shirazionline.org 
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.