LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی:"
شیعیان با حفظ یکپارچگی خود در نشر فرهنگ قرآنی کوشا باشند
کد 3687
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 اسفند 1393 - 9 جمادى الأولى 1436
 
جمعی از فضلا و مؤمنان فعال در عرصه های دینی ـ فرهنگی ـ خیریه ی مجمع شیرازی، مؤسسه ی فرهنگی ـ خیریه ی اهل بیت علیهم السلام، مؤسسه ی فرهنگی ـ خیریه ی رسول اعظم صلی الله علیه وآله، مؤسسه ی فرهنگی عاشورا از شهر بصره در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم حضور یافته، و ضمن ارائه ی گزارشی مختصر از مهم ترین فعالیت های خود به محضر مبارک مرجعیت جلیل القدر شیعه به بیانات ارزشمند معظم له گوش فرا دادند.

مرجع عالیقدر در این دیدار فرمودند: امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام داستانی از رسول خدا صلی الله علیه وآله نقل کرده اند که باید آن را از دو جهت روایت بررسی کرد، چراکه راوی امام معصوم، یعنی امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام است و شخصی که از او روایت شده رسول خدا صلی الله علیه وآله و پیشوای امامان است.

در این روایت آمده است: «سه نفر حضور رسول خدا صلی الله علیه وآله رسیدند. یکی از آنان گفت: ای رسول خدا یکصد وقیه (نوعی وزن) طلا دارم و این ده وقیه، صدقه (زکات) آن است.

شخص دوم به حضرتش گفت: ای رسول خدا، من یکصد دینار دارم و این ده دینار، صدقه ی آن است.

سومین فرد به ایشان عرض کرد: ای رسول خدا، من ده دینار دارم و این یک دینار، صدقه ی آن است.

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: «کُلُّکُمْ فِی الأجْرِ سَوَاءٌ، کُلُّکُمْ تَصَدَّقَ بِعُشْرِ مَالِهِ؛(1) همگی تان در اجر یکسانید [، چراکه] هر کدامتان یک دهم مال خود را صدقه دادید».

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: بنا به فرموده ی فقها، در این روایت و روایات متعدد دیگری برای یک دینار، ده دینار و کمتر و بیشتر خصوصیتی قائل نشده است، بلکه مهم این است که انسان از نعمت های خداداده اش انفاق کند و به عبارت دیگر خدای متعال هر انسانی را به اندازه ی معیّنی، فهم و درک داده است، چنان که خود در قرآن کریم می فرماید: «وَاللّهُ فَضَّلَ بَعْضَکُمْ عَلَی بَعْضٍ فِی الْرِّزْقِ؛(2) خدای متعال (جهت تفاوت استعدادها و تلاش ها) بعضی از شما را بر بعضی دیگر از نظر روزی برتری داده است».

در حدیث شریف آمده است که منظور از کلمه ی «رزق» در آیه ی کریمه علم است. پس، یکی هوشمندتر، دیگری در حفظ مطلب قوی تر و آن یک خوش فهم تر است. مهم این است که هر انسانی چه مقدار از هوش، فهم و ادارک خود را در راه خدا هزینه می کند.

جهت دیگر آن است که خدای متعال به هر شخصی مقداری نیرو و توانمندی عنایت کرده است، مانند زبان، بینایی، قلم، مال و جز آن، حال باید دید شخصی که برخوردار از این نعمت ها است چه مقدارش را در راه خدا انفاق می کند.

به عنوان مثال دو نفر در راه اهل بیت علیهم السلام خدمت می کنند، یکی روزانه پنج ساعت و دیگری روزانه ده ساعت از وقت خود را به این امر اختصاص می دهد و در عین حال ممکن است پاداش نفر اول همسنگ پاداش نفر دوم و گاهی بیشتر باشد، چراکه نفر اول در صورتی که تمام توانمندی خود را در این راه به کار برده باشد یا این که با داشتن مشکلات و گرفتاری های گوناگون مالی، اجتماعی و جز آن این مقدار وقت گذاشته باشد، اجر او در مقابل فردی که ده ساعت خدمت کرده باشد ولی تمام توان خود را به کار نبسته و نیز مشکلات و گرفتاری فرد اول را نداشته است، بطور قطع بیشتر می باشد.

مرجع عالیقدر تأکید کردند: بنابراین هر انسانی باید در مقدار فهم، ادراک و نیروی خدادادی اش بنگرد و ببیند که چه مقداری از آن را در راه خدای منّان می تواند هزینه کند و سپس دریغ نکند تا اجر و پاداش، سعادت و خوشبختی بیشتری نصیب او گردد ان شاء الله تعالی.

قرآن کریم در این زمینه می فرماید: «وَفِی ذَلِکَ فَلْیَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ؛(3) و در رسیدن به این نعمتهای بهشتی مشتاقان باید بر یکدیگر پیشی گیرند!».

از این رو هر یک از شما باید در راه کسب مراتب والا و بالای عملِ در راه خدای متعال بکوشد و بدانید که این امر با سختی و مشکل همراه است، اما ممکن می باشد.

همچنین جمعی از مسئولان و اعضای دفتر مرجعیت جلیل القدر شیعه در شهرک الشعله ی بغداد، با حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و مورد استقبال ایشان قرار گرفتند.

مرجع عالیقدر در این دیدار در سخنانی به آثار وجودی مثبت افراد در دنیا اشاره نموده و فرمودند: می بایست نسبت به جریان سیدالشهداء علیه السلام و احیای امر اهل بیت علیهم السلام، آثار مثبت و خدمات ارزشمندی از خود بر جای بگذارید که آیندگان بتوانند از آن بهره مند شوند.

ایشان افزودند: در تاریخ نوشته اند که حدود 1100 سال قبل در شهر بغداد در دو مناسبت: یکی روز عاشورا و دیگری روز عید غدیر، احدی از مردمان بغداد غذا نمی پخت و در آن دو مناسبت مردم از غذاهای نذر شده جهت سوگواری حضرت سیدالشهدا علیه السلام که در هیئت ها تهیه و توزیع می شد اطعام می شدند تا در فراغت کامل به عزاداری بپردازند. و نیز در روز عید غدیر جهت احیای این مناسبت آسمانی بزرگ تا شامگاه از مردم پذیرایی می شد. تمام این امکانات در زمانی صورت می گرفت که ساکنان بغداد فقط ده درصد شیعه بودند، با این حال خدمات شیعیان تمام شهر بغداد را پوشش می داد.

معظم له تأکید کردند: بغداد امروز و بغداد فردا باید از 1100 سال گذشته به مراتب بهتر باشد که تحقق این امر در گرو تلاش شما و سایر شیعیان است، بدین ترتیب که هریک از شما نقش خود را ایفا کند و این، به همت، عزم، تصمیم، اراده و تحمل متقابل یکدیگر نیاز دارد و این که به فرموده ی خدای متعال: «وَلَا تَفَرَّقُوا؛(4) و پراکنده نشوید» و «وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ؛(5) و فیما بین خود نزاع نکنید که نزاع به ضعف و شکست شما منجر خواهد شد».

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه با تأکید بر اتحاد جامعه اسلامی فرمودند: شیعیان باید همدست و متحد بوده تا موفق باشند و بتوانند نه فقط در بغداد بلکه در کل بلاد اسلامی این دو مناسبت بزرگ را احیاء نموده و مسلمانان را با اهداف، اخلاق، روش و منش حضرت سیدالشهدا علیه السلام و پیام آسمانی غدیر آشنا و در بین جهانیان آن را فرهنگ سازی نمایند ان شاء الله تعالی.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. مستدرک الوسائل، ج7، ص155، باب1، حدیث11.
2. سوره ی نحل، آیه ی 71.
3. سوره ی مطففین، آیه ی 26.
4. سوره ی آل عمران، آیه ی 103.
5. سوره ی انفال، آیه ی 46.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.