LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سوگواري سالروز شهادت حضرت فاطمه سلام الله عليها در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 381
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 تیر 1383 - 07 20:22:00 رجب الأصب 2004
مراسم عزاداري و سوگواري شهادت شفيعه دو عالم، حضرت امّ ابيها فاطمه زهرا سلام الله عليها، صبح امروز (13/جمادي الاول/1425ق) با حضور صدها نفر از مردم عزادار و جمعي از هيئات مذهبي قم در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد.
در اين مراسم حجة الاسلام والمسلمين کَرَمي ضمن سخناني با تسليت سالروز شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها به بيان فرازهايي از خطبه گهربار آن حضرت پرداخته و اظهار داشت: پس از رحلت جانگداز رسول گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله وسلّم بزرگ ترين فاجعه اي که در تاريخ اسلام به وجود آمد، برپايي نشست سقيفه بود؛ نشستي که در آن جمعي از زورمداران و دنياپرستانِ از خدا غافل دور هم گرد آمده و دو بدعت بزرگ در اسلام بنا نهادند که تاکنون نيز باقي است و در حال فاجعه آفريدن و قرباني کردن است.
وي تصريح کرد: بدعت اول آنان اين بود که خداي متعال براي اداره جامعه بزرگ اسلامي قوانين و مقرراتي بر پيامبر خود فرو فرستاده بود تا مردم و مسلمين بتوانند بر اساس پاکي، صداقت و عدالت با يکديگر زندگي کنند، اما آنها پس از پيامبر صلّي الله عليه وآله وسلّم اين قوانين را تغيير داده و از مدار اصلي و صحيح خارج ساختند به طوري که اين تغييرات باطل در دوران بني اميه و بني عباس به اوج ظلمت و گمراهي خود رسيد.
حجة الاسلام کرمي در ادامه افزود: دومين بدعت خطرناکي که اعضاي سقيفه بنا نهادند، مطرح ساختن بحث «مصلحت» بود تا بتوانند هر گاه خواستند قانوني که خداي متعال دستور داده است را به بهانه مصلحت اسلام و مسملين زيرپا گذاشته و بر اساس رأي و نظر خويش عمل کنند که متأسفانه اين بدعت ادامه يافت و تاکنون نيز پا برجاست.
وي خاطرنشان ساخت: فاطمه زهرا سلام الله عليها بانوي بزرگواري بود که تنها دو دهه در اين جهان زندگي کرد اما با اين وجود، چنان شجاعت، عظمت و قدرتي داشت که در مسجد بزرگ آن روز مسلمين حاضر شد و چنان خطبه اي ايراد کرد که تمامي مجلس را به لرزه درآورد و کسي هم در مقابل، جرأتِ اعتراض يا سخني را به خود راه نداد.
حجة الاسلام والمسلمين کرمي در ادامه گفت: حضرت زهرا سلام الله عليها در بخشي از خطبه خود خطاب به حاضرين فرموده اند: آن هنگامي که پيامبر خدا از ميان شما رخت بر بست و به ديار باقي شتافت نفاق و دورويي نيز در بين شما آشکار شد. واي بر آن عالم نماياني که دين همچون مومي در دست آنان باشد و براي حفظ قدرت و حکومت، با نام دين، انسان هاي بي گناه را با ظلم و ستم کُشته و از بين مي برند.
وي در پايان سخنان خود گفت: خطبه گهربار فاطمه زهرا سلام الله عليها منشور جاودانه و معجزه آسايي است که در آن از دين خدا و پايه هاي اسلام که پدر گرامي شان پيام آور آن بود، به خوبي دفاع شده است.
پيش از سخنان ايشان نيز حجة الاسلام والمسلمين عباسيان ضمن سخناني با تأکيد بر اهميت روز جمعه به زندگاني دوازدهمين پيشواي شيعيان جهان و منجي عالم بشريت اشاره کرد و گفت: حضرت بقية الله عجّل الله تعالي فرجه الشّريف داراي دو نوع غيبت هستند که يکي غيبت صغري و ديگري غيبت کبري است.
وي افزود: در طول غيبت صغرايِ آن حضرت افرادي به عنوان نايبان خاص در طول مدت 69 سال به ترتيب از جانب ايشان با مردم در ارتباط بودند اما پس از وفات علي بن محمد سميري نيابت خاصه و غيبت صغري پايان يافته و غيبت کبرايِ آن حضرت آغاز شد. در زمان غيبت کبري نيز کساني به خدمت آن حضرت مکرر يا غير مکرر رسيده اند اما هيچ يک عنوان نيابت خاصه را نداشته اند.
وي در ادامه به تشريح ديدار برخي از بزرگان و علماي شيعه که حضرت مهدي عجّل الله تعالي فرجه الشّريف را از نزديک ديده اند پرداخت و گفت: هر کس بخواهد مي تواند امام زمان خود را ببيند اما قبل از آن بايد لياقت و زمينه ديدار را در خود فراهم آورد.
بر اساس اين گزارش در ادامه اين مراسم، حجة الاسلام والمسلمين حاج سيد ابوالفضل يثربي نيز با اشاره به روايات موجود در باب فرج امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشّريف گفت: روايات در اين زمينه که بيان داشته اند حضرت مهدي عجّل الله تعالي فرجه الشّريف نهمين فرزند از ذريّه امام حسين عليه السّلام است و روزي قيام خواهد کرد تا زمين را پر از عدل و داد کند فراوان است از جمله رواياتي که مادر بزرگوار آن امام همام حضرت زهرا سلام الله عليها به نقل از پدر گرامي خويش رسول اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم بيان داشته اند که فرموده است: دوازدهمين وصي من که نهمين فرزندم از ذريّه حسين است پس از غيبتي طولاني ظهور خواهد کرد و جهان را آن گاه که پر از ظلم و جور شده است با عدل و داد پر خواهد کرد.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به مظلوميت فاطمه زهرا سلام الله عليها و مصائب و سختي هايي که آن حضرت در طول زندگي کوتاه خود متحمل گرديد، گفت: يکي از صحابه مي گويد روزي حضرت زهرا سلام الله عليها را بسيار ناراحت و پريشان ديدم. خدمتشان رسيدم و علت را جويا شدم که فرمودند: ببينيد چگونه حق را از مسير خود خارج ساخته و ولايت و امامت را خانه نشين کرده اند و با زور، خلافت را غصب کردند. پرسيدم: آيا رسول الله صلّي الله عليه وآله وسلّم در مورد خلافت علي عليه السّلام پس از خود، سخني هم گفته اند؟ حضرت در حالي که بسيار محزون بودند، دست از گريه برداشته و فرمودند: عجبا، مگر روز غدير را فراموش کرده ايد؟ گفتم: يا فاطمه، چرا علي از خود دفاع نمي کند و حق خويشتن را نمي گيرد؟ پاسخ دادند: مَثَل علي مَثَل کعبه است، مردم بايد به سراغ کعبه بروند نه کعبه به سراغ مردم آيد، که کنايه از آن است مردم حضرت را ترک کرده اند لذا خود بايد به سراغ حضرت بروند و او را به عنوان پيشوا و رهبر پيروي کنند.
گفتني است ايشان در پايان اين مراسم که حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي حضور داشتند به نوحه سرايي و ذکر مصيبت پرداختند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.