LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
ديدار تيم منتخب کشتي عراق با آية الله العظمي شيرازي در قم
کد 386
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 18 تیر 1383 - 08 20:10:00 رجب الأصب 2004
تيم منتخب کشتي عراق در مسابقات بين المللي که در کرج برگزار شده بود از ميان 13 کشور شرکت کننده، رتبه دوم را به دست آورد.

 اعضاي اين تيم پس از پايان يافتن مسابقات، به همراه مربيان خود با مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي ديدار کردند و مورد استقبال گرم معظم له قرار گرفتند. حضرت آية الله العظمي شيرازي، پيروزي آنان در مسابقات را به آن ها تبريک گفت و از خداي متعال توفيق در تمام مراحل زندگي براي ايشان مسئلت نمود. آن گاه فرمود: شما جوانان در آغاز زندگي قرار داريد و _ ان شاءالله _ عمري طولاني در پيش خواهيد داشت، اما کدام يک از شما خوشبخت وموفق تر است؟

سپس افزود: از منظر روايات، توفيق در گرو داشتن دو ويژگي است که شايسته است خود را بدان آراسته کنيد:

1- داشتن اخلاق خوب و پسنديده در برخورد با همگان است، چرا که صاحب اخلاق نيکو همانند عطردان در هر حال حتي در صورت شکسته شدن عطر افشاني مي کند. صاحب اخلاق نيکو نيز به همين صورت، ديگران را تحت تأثير خود قرار مي دهد.

2- کمک و خدمت به مردم است که بايد آنچه در توان داريد در خدمت به مردم به کار گيرد، چرا که خداي متعال کساني را که به بندگانش خدمت کرده، نيازهاي آنان را برطرف مي کنند، دوست دارد. اين مطلب را نيز در نظر بگيريد که هر کس نيازهاي مردم را برآورد سازد، خداي _ عزوجل _ نيازهاي او را برطرف خواهد کرد.

آن گاه معظم له به بيان نحوه برخورد حضرت سيد الشهداء عليه السلام با حر و سپاه او پرداخت و يادآوري نمود: علي رغم دشمني آنان با سيدالشهداء عليه السلام واين که آهنگ جنگ با وي داشتند، اما حضرت، آنان را سيراب نمود.

سپس تأکيد فرمود: پاي بندي هر کدام تان به دو مطلب پيش گفته شده، موفقيت و خوشبختي تان را در زندگي تأمين و تضمين خواهد کرد.

* * * * *

اعضاي اين تيم همچنين با حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي (فرزند آية الله العظمي سيد صادق شيرازي) ديدار کردند.

ايشان نيز ضمن سخناني گفت: خداي توانا و بلند مرتبه در قرآن کريم ده ها بار به پديده هاي کيهاني سوگند خورده است، مانند: «سوگند به خورشيد و تابندگي، سوگند به مه چون پي [خورشيد] رود. سوگند به روز چون [زمين را] روشن گرداند. سوگند به شب چون پرده بر آن پوشد. سوگند به آسمان و آن کس که آن را برافراشت، سوگند به زمين و آن کس که آن را گسترد. سوگند به نفس و آن کس که آن را درست کرد، سپس پليد کاري و پرهيزگاري اش را به او الهام کرد، که هر کس آن را پاک گردانيد، قطعاً رستگار شد.(1)

تمام اين سوگندها فقط براي بيان يک مطلب است و آن اين که «هر کس آن را پاک گردانيد، قطعاً رستگار شد» و همين امر نشان مي دهد که تزکيه نفس و پاک کردن آن از پليدها بسيار مهم است.

بايد توجه داشت که قدرت و توانايي جلوه هايي دارد، يکي قدرت بدني، ديگر قدرت انديشه، اخلاق و... دارد که مهم ترين اين قدرت ها، قدرت تسلط بر نفس است. حديث شريف نيز با اشاره به امر مي فرمايد: «القوي من غلب هواه؛ قدرتمند کسي است که بر هواي نفس خود چيره شود».

سپس افزود: خداي _ عزوجل _ نعمت قدرت بدني را بر شما ارزاني داشته و از حضرتش مسئلت داريم تا آن را پايايي بخشد و بتوانيد در مرحله بعدي به رتبه اول نايل آييد، اما آنچه مهم تر مي باشد اين است که به قدرت اصلي و اساسي، يعني توان چيرگي بر نفس را به دست آوريد، چرا که انسان تمايلات و شهوات گوناگوني دارد که هماره براي چيرگي بر عقل او در تکاپو هستند تا او را به پيروي از تمايلاتش وا دارند که بي ترديد پيروي از آن ها انسان را به پرتگاه هاي انحراف و گرفتاري مي کشاند.

در حديث درباره نفس آمده است: «أعدي عدوک نفسک التي بين جنبيک؛ دشمن ترين دشمنانت، نفس توست».

ايشان پرسيد: چگونه مي توان چنين دشمني را از پاي درآورد؟ آن گاه خود در صدد پاسخ برآمده، گفت: اين کار با تمرين و مهار کردن نفس ممکن است. شما براي تقويت بدن تان بسيار تمرين کرده ايد تا به چنين مرتبه اي دست يابيد که بدان نيز رسيديد. چيرگي بر نفس نيز مستلزم تلاش فراوان و تمرين مداوم است.

ايشان در پايان دو داستان درباره چگونه چيرگي انسان را بر نفس سرکش باز گفت.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) شمس (91)، آيه 1_9.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.