LOGIN
خبر
shirazi.ir
همایش علمی ـ تحقیقی ادبیات (شعر) حسینی در رویارویی با طاغوتان و حاکمان ظالم
کد 3918
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 08 آذر 1394 - 16 صفر الأحزان 1437
 
مؤسسه فرهنگی ـ تبلیغی النبأ، همایشی علمی ـ تحقیقی تحت عنوان «ادبیات (شعر) حسینی در رویارویی با طاغوتان و حاکمان ظالم» در شهر کربلای معلی برگزار نمود.

مراسم افتتاحیه ی این جلسه با سخنان نویسنده و شاعر، آقای علی حسین عبید آغاز شد. وی به چالش های پیش روی شعر حسینی در گذر زمان و چگونگی برخورد حاکمان در برابر جنبش ادبی و شعریِ مرتبط با قضیه ی امام حسین علیه السلام پرداخت.

در ادامه ی همایش نوشته ی پژوهشگر گرامی آقای محمد طاهر الصفار قرائت شد. نویسنده روند ادب حسینی و ادبیات شعر طف (کربلا) و چگونگی رویارویی این حرکت با حاکمان ستمکار که به دشمنی با اهل بیت پیامبر اسلام علیهم السلام شهره بودند را مورد بررسی قرار داده است.

دکتر صادق موسوی، رئیس دانشگاه اهل بیت علیهم السلام در تبیین عظمت حماسه حسینی بیان داشت: با توجه به اینکه نهضت امام حسین علیه السلام چند ساعتی بیش نبوده اما پیامدهایی به دنبال آورد که شکست حکومت امویان و نرسیدن به آمال و آرزوهای آنان را در پی داشت.

سپس حجت الاسلام مرتضی معاش اظهار داشتند: شعر و ادبیات حسینی از تاریخی که توسط تاریخ نگاران درباری نوشته اند بسیار قوی تر است.

آن گاه از پژوهشگران و متخصصان درخواست نمود تاریخ را بر پایه ی معانی فراهم آمده در شعر حسینی بنویسند، همچنانکه پژوهشگر بزرگ علامه امینی قدس سره در کتاب گرانسنگ الغدیر به تبیین واقعه غدیر خم در اشعار شعرای نامی اسلام و بهره بردن از نکته های تاریخی آن اشعار پرداخته است.

دکتر فاضل عزیز فرمان بیانات ارائه شده خود را به موضوع چگونگی توانمندی قیام امام حسین علیه السلام در تغییر دادن روند و مسیر شعر اختصاص داد و فرمود: اشعار مربوط به امام حسین علیه السلام، مسیر شعر را به جنبشی برای نفی ستم و ستمگری تبدیل نمود.

دیگر سخنران همایش آقای علی طالقانی بود. او از جایگاه شعر و اهمیت آن در تمدن و فرهنگ انسانی و این که شعر زبان زندگی است که احساسات و اندیشه ها را روایت می کند، سخن گفت.

گوشه ای از همایش به بیانات شاعر ادب پرور، استاد عادل الصویری اختصاص داده شد. ایشان به ابعاد اعتقادی شعر حسینی تأکید کردند و فرمودند: مرثیه ی امام حسین علیه السلام از نخستین لحظه های پس از شهادت آن حضرت با محتوا و ابعاد اعتقادی چهره نمود.

دکتر محمد عبد فیحان، مدرس دانشکده مطبوعات در خاتمه اظهار داشتند: علی رغم سرکوب ها و چالش هایی که رویاروی ادبیات شعر حسینی و شعر طف (کربلا) بوده، شاهد عنایت امام حسین علیه السلام به جاودانگی شعر و شاعران حسینی هستیم.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.