LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
دنیا فرصتی است که باید آن را در راه نیل به خشنودی خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام مغتنم شمرد
کد 4016
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 بهمن 1394 - 26 ربيع الثاني 1437
 
در روز هفدهم ماه ربیع الثانی 1437ق جمعی از مردان و زنان مؤمن از کشور عمان که برای زیارت اماکن مقدس و زیارتگاه های ایران به این کشور سفر کرده بودند، با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و از سوی ایشان مورد استقبال قرار گرفتند.

در این دیدار مرجع عالیقدر رهنمودهایی به میهمانان خود ارائه فرمودند که طی آن بر غنیمت شمردن فرصت ها در دنیا برای رسیدن به خشنودی خدای متعال و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، و این که از همین رهگذر می توان به حسنات، تزکیه ی نفس و ارشاد دیگران دست یافت، تأکید کردند.

ایشان در مورد سهل بودن کسب حسنات ضمن بیان مثالی ساده فرمودند: دنیا فرصتی در عرصه ی ایفای نقش و موضع گیری است. به عنوان مثال، سلام دادن از دو کلمه ی «سلام علیکم» تشکیل شده است. در حدیث شریف آمده است که انسان هنگام ورود به منزل، محل کار و وارد شدن بر کسی یا در هنگام عبور از گذرگاه ها، با این دو لفظ سلام بدهد و نیز اگر همسران، برادران، خواهران، فرزندان، پدران و مادران چنین کنند، به ازای هر سلام، نود حسنه برای آنان ثبت خواهد شد.

با این توصیف اگر انسان در روز صدبار سلام کند، نُه هزار حسنه به دست خواهد آورد و این، آسان ترین راه برای کسب حسنات است.

معظم له در این معنا فرمودند: امیرمؤمنان علی بن ابی طالب علیهما السلام فرمایشی به این مضمون دارند که: «چون انسان مؤمن از دنیا برود دیگر نخواهد توانست حسنه ای برای خود کسب کند و این بدان معناست که پرونده و نامه ی اعمال او بسته شده و دیگر چیزی بر ضد یا به نفع او در نامه اش ثبت نخواهد شد و در به دست آوردن کمترین حسنه و پاداش، که همان ثواب گفتن «سلام علیکم» است عاجز خواهد ماند، بلکه در سرای دیگر همانی خواهد داشت که در دنیا پیشاپیش فرستاده است».

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی تأکید کرده، فرمودند: فرصت دنیا را با کسب دو امر غنیمت شمارید:

اول تزکیه نفس است. قرآن کریم در این معنا می فرماید: «قَدْ أَفْلَحَ مَن زَکَّاهَا؛ که هر کس نفس خود را تزکیه کرده، رستگار شده»(شمس/9).

از این رو انسان باید همه روزه نفس خود را به وسیله ارتباط با خدای متعال و توسل به اهل بیت علیهم السلام و اخلاق نیکو و فعالیت بپیراید، تهذیب و تزکیه نماید و در معرض رشد و پیشرفت قرار دهد.

دوم هدایت و راهنمایی دیگران است. بدین معنا که هر آنچه در زمینه ی عقاید، اخلاق و احکام فراگرفته است، به دیگران نیز بیاموزد و مطمئن باشید که همین امر را خدای متعال برای انسان ثبت کرده و ذخیره ی آخرت او قرار خواهد داد. از خدای متعال برای همگی تان توفیق روزافزون مسئلت دارم.