LOGIN
خبر
shirazi.ir
توکل نمودن برخدا تنها پس از انجام تکاليف الهي معنا مي يابد
کد 40
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 مهر 1382 - 6 شعبان المعظّم 1424
بسم الله الرحمن الرحيم
حجت الاسلام سيد جعفر شيرازي گفت: توکل کردن آن است که انسان هر آنچه از او خواسته شده است را به درستي انجام دهد و تنها پس از انجام تکاليف الهي است که توکل نمودن معنا مييابد.
حجت الاسلام و المسلمين سيد جعفر شيرازي جمعه شب گذشته در ادامه سلسله درسهاي اخلاق در بيت آيت الله العظمي شيرازي با تذکر آيه اي از کلام مجيد و با اشاره به مفهوم توکل گفت: توکل داشتن به چند گونه تعبير شده است که يکي از تعابير اين است که آدمي وظايف خود را بدرستي انجام ندهد و توقع داشته باشد خداوند همه کارهاي او را سامان دهد.
وي تصريح کرد: اين توکل داشتن نيست بلکه تنبلي و تواکل است وعملي است بسيار مذموم زيرا آن فرار کردن از وظيفه اي است که خداي متعال بر عهده انسان گذاشته است.
ايشان افزودند: توکل در معناي واقعي خود آن است که انسان هر آنچه از او خواسته شده است را بدرستي و به نحو أحسن انجام دهد و تنها آن چيزهايي را که نميتواند عمل کند به عهده خدا بگذارد؛ چنانچه در روايات نيز داريم که اگر ما وظايفي را که خدا بر عهده ما قرار داده است را انجام ندهيم، خداي متعال هم دعاهاي ما را مستجاب نميکند.
حجت الاسلام شيرازي گفت: توکل يعني آن چيزي را که از قدرت ما خارج است به خدا واگذار کنيم.
وي ادامه داد: در بعضي از روايات است که اجل به دو گونه ميباشد: يکي اجل معلق و ديگري اجل محتوم؛ که اجل معلق همان است که خدا قوانيني را وضع کرده که اگر به آن قوانين عمل نکنيم هر لحظه ممکن است اجل معلق ما فرا برسد.
وي خاطر نشان کرد: اکثر مشکلاتي که براي ما پيش ميآيد در عين آنکه قضاي الهي است اما عليرغم آن خودمان نيز با اعمال و کردارمان در شکل گيري آن سهيم هستيم.
وي تأکيد کرد: برخي امورات از دست انسان خارج ميباشد و تنها دراين امور است که بايد بر خدا توکل نمود.
حجت الاسلام سيد جعفر شيرازي گفت: ما بايد به خدا توکل داشته باشيم ضمن آنکه وظايف مان را نيز به خوبي انجام دهيم که در روايت است  دعاي بدون عمل ارزشي ندارد.
وي در پايان با اشاره به جريان تاريخي «غزوه خندق» گفت: در اين جنگ پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله وسلم و تمامي مسلمين اقدامات امنيتي لازم براي رويارويي با سپاه مشرکين را انجام دادند و در آخر به خدا توکل نمودند، لذا با انجام وظايف خود، پروردگار نير با امدادهاي غيبي خود به ياري آنها شتافت و توانستند بر دشمنان خود غلبه کنند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.