LOGIN
خبر
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
انسان با تسلیم شدن در برابر شهوات هلاک می شود و با عمل به اعتقادات، نجات می یابد
کد 4210
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 16 خرداد 1395 - 29 شعبان المعظّم 1437
 
در روز نهم ماه شعبان المعظم 1437ق جمعی از بازاریان و تاجران شهر تبریز در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند. در این دیدار معظم له در جمع میهمانان طی رهنمودهایی گرانسنگ خطاب به آنان فرمودند:

دو نیرو در انسان نهفته است:

1. آن چیزی است که انسان به آن ایمان و باور دارد که اعتقادات نامیده می شود؛

2. تمایلات نفسانی است که شهوات خوانده می شود.

این دو نیرو در تمام عرصه های زندگی، در امور داخلی و خانواده، در تعامل پدر و فرزند، همسران، در محیط تحصیل و کار، در حال بیماری یا سود و زیان در تجارت، همیشه با یکدیگر در حال منازعه و رویارویی هستند.

ایشان افزودند: به عنوان مثال، بر کسی پوشیده نیست که بیماری دیابت از بیماری های کشنده ای است که امروزه انسان ها گرفتار آن هستند و یک قاشق چای خوری شکر، برای بیمار دیابتی بسیار زیانبار است. حال با این نگرش اگر دو بیمار دیابتی به میهمانی دعوت شوند و از جمله چیزهایی که برای پذیرایی از آن دو آورده می شود یک ظرف حلوا باشد؛ در این میانه یکی از آن دو به باور خود پایبند بوده، از خوردن حلوا و شیرینی خودداری کند، چراکه می داند خوراک شیرین برایش ضرر دارد، ولی نفر دوم تسلیم تمایلات و اشتهای خود شده، مقداری از آن یا تمام آن را بخورد، هر دو به خانه های خود باز می گردند، با این تفاوت که نفر اول بدون درد و رنج و با راحتی به خواب می رود و فردای آن روز به سلامت بیدار می شود، اما نفر دوم از عوارض ناشی از بیماری قند و عدم پرهیز از خوردن شیرینی در پیچ و تاب بوده و در نهایت او را با درجه قند بالا مثلا 800، به بیمارستان می برند و ممکن است به همین علت از دنیا برود.

معظم له در ادامه فرمودند: پایبندی به اعتقادات و پیروی از شهوات با انسان همین کار را می کند، بدین معنا که انسان پایبند به اعتقادات و باورها ـ همانگونه که نفر اول چنین بود ـ با چشم پوشی از شیرین کامیِ چند لحظه ایِ ناشی از خوردن شیرینی، سالم می ماند و به زندگی خود ادامه می دهد، اما نفر دوم که برای لذت و شیرین کامی چند لحظه ای تسلیم هوس و شهوتِ خوردن می شود پس از تحمل درد و رنج، جان می دهد و از دنیا می رود.

ایشان تأکید کرده، پرسش گونه فرمودند: آیا پیروی از هوای نفس ـ آن چنان که نفر دوم گرفتار آن بود ـ یا لذت لحظه ای و گذرا ارزش آن را دارد که انسان تسلیم شهوتش شود؟ در مقابل، پایبند بودن به اعتقادات و باورها هماره نجات بخش است.

مرجع عالیقدر در ادامه سخنان خود فرمودند: کسی که دزدی می کند یا دست به آدم ربایی می زند، برای رسیدن به تمایلات نفسانیِ خود و به دست آوردن پول چنین می کند، اما نیک می داند که کاری ناروا، ناپسند و نکوهیده انجام می دهد. کسی که اقدام به خودکشی می کند نیز از خواهش های نفسانیِ خود پیروی می کند، وانگهی خودکشی نوعی از فرومایگی و خودخواهی است، او می پندارد با اقدام به چنین کاری خود را از مشکلات رها می کند، غافل از اینکه با این کار صدها تن از نزدیکان، خویشاوندان، همسایگان، همکاران و آشنایان خود را خجالت زده و غمگین و رنجور خواهد کرد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی افزودند: بنابراین، انسان باید در تمام عرصه های زندگی، از جمله در زندگی خانوادگی به اعتقادات خود پایبند باشد و پیروی از تمایلات نفسانی را کنار بگذارد، یعنی از جنگ و ستیز با همسر خود و یا ایجاد چالش با شریکِ کاری خود در صورت بروز اختلافات مالی یا خدای ناکرده خیانت در شراکت بپرهیزد.

ایشان در پایان تأکید کرده فرمودند: پایبندی به اعتقادات و دوری جستن از تمایلات نفسانی و تن ندادنِ به آن به یک چیز بستگی دارد و آن، تصمیم و اراده و عملِ به آن است، یعنی انسان برای چند ثانیه با خود بیندیشد که اعتقادات و ایمانش چیست از آن پیروی کند و تمایلات و شهواتِ نابود کننده خود را بشناسد و از آن روی برتابد.

به دیگر بیان، انسان همیشه به اعتقادات خود پاسخ مثبت دهد و به تمایلات و هوای نفس خود جواب منفی دهد.

توفیق همگان را در این راه از خدای متعال مسألت دارم.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.